fredag den 29. november 2013

Værtindegaver

På bagsiden står, hvordan småkagerne laves og bages
Da jeg var til blogtræf, havde jeg et par pakker med til pakkelegen. Den ene af pakkerne, som jeg havde med, synes jeg helt bestemt, også kunne være en ide til en lille værtindegave. Jeg havde købt et kagestempel, men for at gøre lidt mere ud af det, havde jeg lavet et par laminerede opskrifter på nogle cookies/småkager, der kunne bruges til kagestemplet. Jeg lavede at lille hul og bandt opskrifterne fast i kagestemplet med et fint rødternet bånd. Jeg synes, at "tilbehøret" er med til at gøre gaven lidt mere personlig. Opskrifterne kan jo pyntes lidt efter lyst og evner. Jeg nøjes med nogle orange klistermærke-cirkler, som jeg havde i forvejen og det ser efter min mening fint ud. Det er ikke altid, der skal så meget til.


Jeg medbragte også en værtindegave til Helle. En Rudolf som passer på julemandens småkager. Jeg havde jo allerede lavet opskriften til snemanden, men fik lyst til at videreudvikle min ide. Derfor havde jeg faktisk ret travlt op til blogtræffet. For det havde været noget nemmere "bare" at lave en snemand, men jeg synes, det kunne være sjovt at komme med en hel ny ting. Snemanden kendte Helle i forvejen, så Rudolf var mere overraskende..Derfor havde i sidste uge travlt med både at nå at lave en opskrift, at hækle opskriften igennem endnu engang og få styr på notaterne. Inde i mit hoved havde jeg en forestilling om, at jeg havde 14 dage til projektet, men der var altså kun en uge til, da jeg fik kikket i kalenderen. Jeg nåede dog det hele og fik endvidere også taget nogle bileder inden den ene Rudolf kom med til blogtræffet og blev afleveret til Helle. Værtindegaven faldt i god jord og det var jeg glad for.
Opskriften vil jeg lave og lægge ud, hvis der er flere, som er interesserede i at lave denne model.
Jeg synes mit Rudolf låg er blevet godt og jeg synes også det er en sjov ide.
Glasset er forøvrigt på en måde lidt "tyveriforsikret". For det er ikke ret nemt at tage låget af glasset uden at det larmer lidt fra Rudolfs slaskeben og så er der jo også den lille bjælde, som den har rundt om halsen, som også kan rasle lidt ;)

40 kommentarer:

 1. Hvor er den sød - sikke en god ide med grene som gevir!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Fandt lige de helt rigtige ude i haven :)

   Slet
 2. Hvor er den søøøøød!!! Jeg vil gerne bede pænt om opskriften :) Så kan jeg hækle en mandelgave :D

  SvarSlet
 3. En god ide med kagestempel og opskrifter. Din Rudolf er bare så sød og jeg håber du deler din opskrift :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) kagestempel uden opskrift går jo ikke ;) Jeg deler snart

   Slet
 4. De er så søde - både Snemanden og Rudolf - ikke denne jul - men næste jul, vil jeg helt sikkert gerne bruge begge dine opskrifter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Heldigvis kan opskrifter gemmes og tages frem igen :)

   Slet
 5. Vil RIGTIG gerne lave Rudolf som en adventsgave da,- hvor er han dejlig <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Opskriften kommer snart og så må du jo igang ;)

   Slet
 6. Syntes den er super fed - specielt det med den ekstra tyverisikring - så håber du lægger den ud <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Synes også det med de larmende ben var lidt sjovt ;) opskriften bliver lagt ud snart

   Slet
 7. Sikke søde ideer. Tak fordi du deler :-)
  Jeg vil glæde mig til din Rudolf opskrift :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Forhåbentlig skal du ikke vente så længe

   Slet
 8. Hold nu op hvor er de skønne :)) du måtte godt komme på besøg hos mig - hi hi! Og hvis du lægger Rudolf- mønsteret ud, vil jeg modtage med et TAK,

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) ja det må jeg vel ;) Du får mønsteret, så må du selv igang ;) ;)

   Slet
 9. Rudolf er taget rigtigt godt imod - den er bare så skøn!! :-)
  Ham er jeg rigtigt glad for! :-))

  Synes også din gave til pakkelegen var en sød, sjov og nytænkende ide - sådan et stempel er da skægt og synes også fint om din ide med opskrifterne! Bemærkede den slet ikke i legen, men der var også gaver og papir alle vegne.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt du kunne lide min gave :) Ja der var masser af papir og gaver, tror heller ikke jeg så det hele :)

   Slet
 10. Det "oser" af, at det har været et super blogtræf, bliver helt misundelig

  SvarSlet
 11. Super fine ting du har fået lavet, jeg gad ihvertfald godt have en opskrift på Rudolf

  SvarSlet
 12. Rigtig søde ideer....kreativt at bruge grene som gevir....den ide må jeg huske :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) fandt lige de helt rigtige og så koster de ikke noget ;)

   Slet
 13. Hvor er den altså bare sød den rudolf og gode ideer du kommer med der :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) og i denne tid er det godt med lidt ideer til f.eks pakkeleg

   Slet
 14. super idé med kagestempel og opskrifter :) ... og ham Rudolf ... hem kan stå for ham :) ... han er så sød ...
  og du er fantastisk dygtig med den hæklenål :)
  knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) ja han er da sød ikke ;) og tak igen - jeg hygger mig med nålen ;)

   Slet
 15. Er igang med den 6. snemand, g skal have lavet 2 mere, der skal bruges som adventsgaver og værtindgaver - ;o) så Jaaaaaa tak ;o) til en lille Rudolf - som kan underholde snemanden - ville være fantastiskt. Du laver simpelthen de skønneste opskrifter ;o) Har også lavet de 2 frøer til barnebarnets dåb (som du bad om billede af ;o))

  SvarSlet
  Svar
  1. Du får da brugt min opskrift :) dejligt
   Uha nu puffer du til min "dårlige" samvittighed - jeg skal altså snart have lavet det indlæg, der kommer bare hele tiden noget andet på ;) Det kan være, at det vil være meget godt med et indlæg om frøer her i december, så det ikke kun bliver julen, der er i centrum ;)

   Slet
 16. Hi hi - en tyverisikret Rudolf-kage-dåse. Herligt ! Det er bestemt en fin Rudolf. Når jeg det for mine store strikke-gave-projekter her op til jul, kunne jeg sagtens have lyst til at lave en Rudolf :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja man skal være sikker på hånden, hvis den ikke skal larme ;)

   Slet
 17. Er klar til Rudolf med garn og hæklenål og nej ikke een Rudolf men flere, har allerede lavet tre snemænd og jeg hækler ellers aldrig

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da imponerende af en der ellers ikke hækler :) du må sidde klar lidt endnu, men forhåbentlig ikke så længe :)

   Slet
 18. En rigtig sjov ide. Jeg vil blive meget glad for en opskrift.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Dejligt at jeg kan gøre dig glad - forhåbentlig snart :)

   Slet
 19. Ja jeg har faktisk aldrig hæklet men snemanden startede vist en hækle lavine. Nu sidder jeg klar med garn, hæklenål, bjælder osv og håber så inderligt opskriften kunne komme til fredag. Nej nej Annie ikke stresse den stakkels designer, men jeg skal på biltur til BERLIN i 5 dage så Rudolferne, ja for der er købt til i hvert fald tre kunne være et fint projekt til den lange køretur..........

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt du sidder klar, men jeg vil altså ikke love noget :) Ellers må du finde noget andet til turen, men måske er du heldig ;)

   Slet
 20. Hvor er den bare dejlig og skøn ide med grene til gevir, det kan godt være svært at hækle små gevir :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det kan det nemlig og at få gevirene tilpas stive - så derfor synes jeg grenene til dette projekt var oplagt. Det er derimod ikke så smart til puttedyr og lignende ;)

   Slet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.