fredag den 15. november 2013

Jeg kunne godt tænke mig at lære at ...


Heldigvis bliver man aldrig for gammel til at lære nyt. Det handler dagens overskrift i ugens blogudfordring også om. Den lyder nemlig således: "Jeg kunne godt tænke mig at lære at ...."
Jeg er altid på udgik efter nye og spændende udfordringer. Det er også en er grundende til, at jeg besøger flere af de hobby og håndarbejdsmesser der løber af stablen i løbet af året. Jeg er derigennem blevet præsenteret for flere nye materialer, teknikker og ikke mindst kurser.
De sidste par gange jeg har været i Viborg til husflidsmessen "Kreativ Fritid", har jeg været meget fascineret af en stand, hvor der er blevet lavet store figurer i noget formbar dekorations-beton. På den sidste messe i Viborg, fandt jeg ud af at der ville komme et weekend kursus igennem Nr. Snede og Omegns Husflidsforening i marts 2014. Selvom kurset er lidt dyrt (tror ikke det er dyrere end andre kurser), gik der ikke mange dage før jeg ringede og meldte mig til.
Underviseren på kurset hedder Erik Heiss og det er også ham, der har udviklet MakeMake dekorationsbeton og jeg glæder mig rigtig meget til, at komme på kursus og ....
LÆRE AT ...lave min egen skulptur i beton,  fremstille grundform i flamingo, få opbygget en figur ved hjælp af forskellige teknikker, samt  få lært nogle ny male og farveteknikker. 
Du kan læse meget mere om materialet og dets muligheder lige HER.


På messen i Fredericia havde MakeMake også en stand, som jeg selvfølgelig skulle kikke nærmere på. Jeg fik også taget lidt billeder af noget af det der var med på standen. De fleste af figurene var lavet af en kunstner, der hedder Eva Dahl Angaard og som også arbejder i beton-ler, som jeg også kalder det.
Det er et materiale, som der er rigtig mange muligheder i. Dekorationsbetonen er som ler, at arbejde med, men skal ikke brændes som ler, det kan males og så er det frostsikkert. Det er jo ideelt til sjove havefigurer.


Lige en lille tilføjelse - der har indsneget sig en fejl mere i opskriften på Hæklet snemand. Man skulle tro det var drillenissen, der allerede havde travlt ;) Opskriften er opdateret i dag og det drejer sig om et par omgange i hatten og det duer jo ikke når det skal være en høj hat:

28 kommentarer:

 1. Det ser altså også meget spændende ud......

  SvarSlet
 2. Det rigtig flot ud! Meget kreativt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er bare så mange muligheder med dette materiale, tror jeg :)

   Slet
 3. Sikke et spændende materiale, jeg glæder mig ihvertfald til at høre mere om dit kursus

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det synes jeg også - og der kommer sikkert også noget om kurset her på bloggen ;)

   Slet
 4. Har aldrig hørt om det, men det ser vildt spændende ud. Forstår godt din begejstring:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det bliver så spændende - glæder mig allerede meget :)

   Slet
 5. Lyder meget spændende - skønt at være kreativ.

  SvarSlet
 6. Så kreativ bliver jeg aldrig... desværre. Men kender som har brugt det, og det ser spændende ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig til at prøve at arbejde med det :)

   Slet
 7. Hold da op, det ser spændende ud, håber kursuset bliver lige det du drømmer om :)

  SvarSlet
 8. Wow, det sidste billeder viser nogle rigtig flotte billeder! Jeg kan faktisk godt forstå, at du gerne vil det kursus!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det giver forhåbentlig en masse ideer og det bliver sjovt at skabe sine egne ting :)

   Slet
 9. øj hvor er det sejt kan godt forstå du er hug på det :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er det ;) elsker det er frostsikkert og formbart :)

   Slet
 10. Jeg kan godt forstå du er begejstret for den udstilling. Det er flotte og detaljerede ting de kreative mennesker får frem. Bare se sorgen i den første robots øjne, måske over at få alle de skruer ned i hovedet, hvem ved.

  God week-end til dig.

  Kh. Lis

  SvarSlet
  Svar
  1. De er lidt specielle de har figurer - jeg laver sikkert nogen mere muntre, vil jeg tro ;)

   Slet
 11. Med dit kreative-gen skal du nok få fornøjelse af det kursus

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg håber da på det bliver fornøjeligt og kreativt :)

   Slet
 12. Ja det må da lige være noget for dig, du er altid så kreativ. God week-end !

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - Tror det er lige mig - ellers havde jeg nok heller ikke været så begejstret ;)

   Slet
 13. Det lyder så spændende. Jeg så godt figurerne på messen og synes det er så imponerende at man kan lave sådan noget. Jeg håber sandelig vi må se hvad du får lavet på kurset :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kommer sikkert på bloggen. Så må jeg jo se, om jeg igen skal lave et indlæg om "det mest grimmeste og kiksede jeg har lavet" eller om det bliver "den ting, som jeg er mest stolt over at have kreeret" for ligesom at blive i bloglegen ;)

   Slet
 14. Lyder total spændende og glæder mig til at se hvad du får lavet ;)

  SvarSlet
 15. Tror også det bliver rigtig sjovt :)

  SvarSlet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.