mandag den 11. november 2013

Den ting, som jeg er mest stolt af at have kreeret

Jakke med Garfield - lavet til Katrine
Da jeg første gang læste dagens overskrift i ugens blogudfordring, var det eneste, som jeg kunne komme i tanke om mine børn. Ja man kan vel godt sige, at jeg har kreeret dem på en måde, men om det lige går under mine hobbyer, det er en helt anden snak.
Derfor tænkte jeg, at det jo også kunne være noget, som jeg har lavet til mine børn i årenes løb. Nu har jeg lavet meget forskelligt håndarbejde, men jeg har aldrig vist noget syet tøj frem her på bloggen og jeg har faktisk syet en del til både min mand, børn og mig selv, samt alle de andre. Derfor skulle det være noget syet denne gang.
Der er mange ting, som jeg faktisk er ret stolt over, at jeg har lavet med mine egne hænder (janteloven trives ikke så godt hjemme hos mig), og en af de ting der dukkede op i hukommelsen var en jakke, som jeg lavede til Katrine, da hun var lille. Jakken er lavet i forbindelse med en håndarbejde-eksamen, jeg havde på seminariet, da jeg læste til lærer. Jakken er måske ikke det mest flotte og fantastiske, som jeg har kreeret i årenes løb, men jeg synes, at den er sjov og så er der mange forskellige håndarbejds-teknikker lagt ind i selve udførelsen. Jeg har som sagt, syet rigtig meget (især før i tiden) og jeg er en af de personer, som engang kunne skrive i sit CV at "..og så syr jeg (næsten) alt mit tøj selv" ;) og jeg har syet både habitter, selskabstøj og en bunke andet, så jeg kunne have valgt blandt meget andet. Men lige denne jakke har jeg gemt og passet godt på. Den har en speciel betydning for mig og så mindes jeg også, at jeg havde det rigtig sjovt, mens jeg lavede den. Jeg er faktisk stolt af denne jakke og jeg ved, at der ikke findes en magen til i hele verden, for jeg har lavet det hele selv.

Sådan ser den ud forfra og bagpå har den "rygmærke" :)
Lynlås foran med underfald og blomstret foer
Til venstre Garfield som applikation og til højre lavet med stofmaling og broderi ovenpå
Pyntestikninger med farveskiftetråd - paspolerede lommer med lynlåse - aplikation med navnet GARFIELD og navnemærke indvendigt, hvor der selvfølgelig står Katrine

35 kommentarer:

 1. Den er også rigtig flot! Man kan se, at der ligger mange timers arbejde og tanker i jakken.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) der er brugt mange timer på denne jakke - både med modeludviklingen, men også med selve syningen :)

   Slet
 2. Den kan jeg godt forstå, du er stolt af. Det har du al mulig grund til at være:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) ja og så har den en helt bestemt betydning for mig :)

   Slet
 3. Den har du godt nok også grund til at være stolt af!

  SvarSlet
 4. Svar
  1. Ja det kan du helt sikkert :) Det er jo din jakke og du var rigtig fin i den :) Jeg passer på den, måske får du brug for den engang ;)

   Slet
 5. Hvor er den fin, jeg kan godt forstå du er stolt af den :-) Kh

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) og Katrine var også fin med den på :)

   Slet
 6. Så flot og kreativt!! Og rigtigt sjovt at se den med alle detaljerne!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) ja jeg synes også der måtte lidt nærbilleder til - der er jo lidt af hvert på den jakke :)

   Slet
 7. Sådan!
  Den er helt skøn. Det værste med sådan en jakke er at de dumme unger vokser alt for hurtigt ud af den....

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) ja jakken er ikke slidt, men den kan måske bruges igen om nogle år - hvem ved ;)

   Slet
 8. Den er bare super flot. jeg ville også være stolt af sådan en

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) - jeg har mange gode minder i den jakke :)

   Slet
 9. Jeg forstår godt du er stolt af den - dejlig mange og fine detaljer - I like ;))

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) ja jeg får helt lyst til at sy igen :)

   Slet
 10. Hvor er den altså bare flot - og sikke mange detaljer! Ryggen er jeg helt pjattet med!
  Jeg har også håndarbejde som linjefag, og jeg husker tydeligt, hvor meget der blev krævet i det afsluttende projekt, så jeg er imponeret over, hvor mange teknikker du har taget i brug!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Ryggen var mit udgangpunkt - jeg havde set et bllede af Garfield, hvor han kikkede ned i et hul og så kom der denne jakke ud af det :) Jeg var inden starten på seminariet, blevet uddannet inden for beklædningssyning, så det var oplagt, at benytte mig af mine kompetencer på det område :)

   Slet
 11. Hold da op, hvor er den også bare fin! Den kan jeg virkelig godt forstå, at du er stolt af. Sikke mange fine detaljer der er.. :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) ja det er det dejlige med børnetøj, der kan man gå lidt amok ;)

   Slet
 12. Wauw den er godt nok flot :) Sikke et arbejde, kan godt forstå at du er stolt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) det er jeg og det var et stort arbejde, men sjovt :)

   Slet
 13. hold da fast en flot jakke den kan du klart være stolt af :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) ja det kunne være sjovt, hvis den kom i brug igen :)

   Slet
 14. Hej Aslaug
  Hold da op den er flot ... Den må ha' taget mange mange at lave :)
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) ja den tog sin tid, men kan huske at det var rigtigt sjovt at lave den og når resultatet bliver tilfredsstillende er det, det hele værd :)

   Slet
 15. Wauw! Sikke gennemført detaljeret en jakke - den ville jeg bestemt også være stolt af at have kreeret, hvis det var mig :)

  SvarSlet
 16. Tak :) ja der er masser af detaljer og tanker bag :)

  SvarSlet
 17. Jeg er så imponeret. Kæmpe arbejde og så smukt og gennemført lavet :)

  SvarSlet
 18. Hold da op sikke et projekt! Så mange detaljer, og alt sidder perfekt på og passer sammen på bedste vis. Rigtig flot udført!

  SvarSlet
 19. Hvor er det sjovt at komme ind på dette blogindlæg igen. Den kan jeg godt huske fra bloglegen dengang! Den er altså SÅ flot!

  SvarSlet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.