torsdag den 14. november 2013

Grim, grimmere, grimmest og kiks


Overskriften i dagens blogudfordring er " Det grimmeste, mest kiksede jeg har lavet". Det er en overskrift, der for en perfektionist, godt kan volde en del kvaler. Jeg vil kalde mig selv for perfektionistisk. Jeg kan lide, at lave mine ting ordentlige og stiller store krav til mig selv. Jeg piller gerne op eller starter forfra, hvis der er noget som skuer i mit øje. For i sidste ende er det vigtigt for mig, at jeg er tilfreds med det færdige resultat. Ellers kan jeg ligeså godt lade være. Hvis jeg har lavet noget, som jeg ikke synes er tilfredsstillende bliver det rettet eller i sidste ende droppet og smidt ud.
Ovenstående kan måske for nogen lyde lidt frelst, men det er nu sådan, jeg er skruet sammen og det er en del af min personlighed - på godt og ondt. For der er nemlig også en bagside - det kan til tider være svært når ens egen krav er så høje. Bloggen er med til, at jeg slipper det lidt. For hold da op, det har været grænseoverskridende for mig, at poste billeder af mine ting, i nærbilleder og vide, at der sidder en masse andre, som kikker på og vurderer mine ting (og mig). Det bliver nemmere og nemmere med tiden.
Jeg har selvfølgelig lavet meget grimt i løbet af et efterhånden langt kreativt liv og nu er det jo meget individuelt, hvad man synes er grimt eller kikset. Jakken jeg viste i mandags, synes Andreas foreksempel var grim, men han har heller ikke det samme forhold til denne jakke, som jeg har. Jeg er da også ret sikker på, at noget af alt det tøj, jeg syede i slut 80'erne, vil i dag blive betragtet af mange som grimt (indtil det bliver moderne igen).
For at vende tilbage til dagens udfordring, så har jeg fundet lidt frem til dette indlæg (så alt er ikke smidt ud)

Lidt grim har man da lov til at være ;)
Det første, jeg vil vise, er nogle billeder, jeg lavede i 2011, da jeg var på Livsstilhøjskolen Gudum. Billederne er lavet med en ætseteknik på lærred, hvor der først lægges et lag bladmetal og derefter placerer man forskellige ting, blade eller skabeloner ovenpå inden ætsningen. Det første billeder er lavet med en masse forskellige ting på og det blev til et af de grimmeste billeder, jeg nogensinde har set. Det er simpelthen for trist og for rodet, men måske kan jeg male ovenpå det engang. Derfor er det gemt.
Det næste billede med gravhunden, er jeg til gengæld meget tilfreds med. Dette billede styrede jeg lidt selv med skabeloner, som jeg tegnede og klippede ud i karton. Skabelonerne placerede jeg meget bevidst og derefter er der lagt farve på forskellige steder. Gravhunden på billedet er inspireret af Chili og en trimning.
Kom lige til at tænke på Ib Grønbæk, der synger: "Hvorfor må jeg ikk' få Beatles-hår, hvorfor ska' jeg altid klippes mor?"
Jeg synes den er grim på en pudsig måde.
Gravhunden ovenover er lavet på Skals - højskolen for design og håndarbejde. Jeg var på et længere kursus i 2010 og jeg havde keramik/Raku som en af mine tilvalgsfag. En af opgaverne var, at vi skulle lave en elefant i ler uden at kigge imens. Det vil sige en slags blindtegning - bare med ler. Jeg mente nu, at jeg også skulle lave en gravhund og resultatet af mine anstrengelser ser du så her. Køn er den ikke, men grim ved jeg heller ikke om den er. Måske er den så grim, at man bare må holde af den alligevel. Det var en disciplin, der udfordrede mig og først havde jeg bare lyst til at smide den væk, men nu står den faktisk fremme i min stue.


- nu når vi også snakker kiks, så må det mest "kiksede" jeg har lavet være. KIKSEKAGEEller måske disse JULE - KIKS

20 kommentarer:

 1. Jeg er nu lidt vild med din lille sorte gravhund - den kunne godt ha stået i min stue :) .. og billedet af gravhunden er nu sødt. Det andet billede, må klart være kunst :)
  Og hvis ikke kiksekage, må kikse, hvad må så?? .. men smagen fejlede vel ikke noget :) .. og julekiksene, de er nu skønne se på :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes faktisk også, at kun det er det kedelige brune billlede, der er grimt. Resten var ok og det med kiksene var mest for sjov - de var ikke kiksede og smagte godt ;)

   Slet
 2. Alt kommer jo an på øjnene der ser. Hunden er da meget sød, mens jeg ville føle mig nedstirret, hvis jule kiksene stod på et fad foran mig:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør det bestemt :) Jeg elsker mit hundebillede og kiksene må godt stirre på mig - indtil jeg spiser dem ;)

   Slet
 3. Jeg kan også godt lide begge dine gravhunde - både den på billedet og den sorte.

  Jeg kunne altså ikke lade være med at smile over dine to sidste billeder af kiks ;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - først havde jeg bare tænkt at lave et indlæg bare med kiksene. Fordi jeg synes, det var svært at finde noget meget grimt og kikset hjemme hos mig, for det jeg havde er smidt ud ;)
   Så tænkte det skule være "lidt" humoristisk og måske lidt kikset ;)

   Slet
 4. Jeg synes også, at billedet af gravhunden er sødt. Det første billede - det ved siden af gravhunden, er jeg heller ikke så vild med ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Billedet af gravhunden er sødt, men den ser nok mere sjov ud end grim. Vi kalder tit vores hund for "din grimme hund" og det er sagt med kærlighed :)

   Slet
 5. Kender godt det der med at det hele skal være perfekt....har også pillet og trævlet en del op i min tid.
  Men vi er jo også forskellige....hvad jeg mener er grimt er for andre super flot.
  Men jeg giver dig ret i at gravhunde billedet er langt mere harmonisk i forhold til det triste billed.
  Kikset kiksekage.....kunne være en bog-tittel... :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det vigtigste er vel, at vi selv er tilfreds - bare det ikke tager overhånd. Det værste er, hvis nogen spørger mig, hvad jeg synes om noget de har lavet og jeg så synes det er grimt eller sjusket...
   ...ja eller en sang ;)

   Slet
 6. Hvad angår billederne, så især det første er bare dårligt feng-shui, dvs. at den vil skaber dårlig energi hvis den skal hænge et sted. Det er simpelthen fordi farverne er alt for mørke, og som du selv skrev - for trist og for rodet.
  Kiksede kager - bare der generelt var flere af den slags ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er super trist det billede og det får ingen plads hjemme på mine vægge :)
   Kiksene kan man derimod blive i godt humør af :)

   Slet
 7. Ja, en kiksekage er jo kikset Ikke sandt. Griner over ordspillet. Jeg synes du laver så mange fine ting og jeg beundre virkelig dine ting.

  Kh. Lis

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jo lige præcis det den er ;) ;)
   Tusind tak Lis for dine fine ord :)

   Slet
 8. Ja din kiksekage, den smagte så godt, mon vi får lov at smage igen i år? Det er nu ikke så grimt det du viser i dette indlæg, synes jeg, en slags kunst, det handler jo om øjnene som ser

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det gjorde den da ;) og man ved aldrig, måske laver jeg kiksekage til juleafslutningen igen i år :)
   Kunst er helt sikkert en smagssag, men jeg tro nu ikke der er så mange, der er vild med det brune kedelige billede - det kan være jeg tar' fejl :)

   Slet
 9. grimt !! det er jo en smags sag som er svær at blive enig om :-)

  SvarSlet
 10. Som andre siger så er kunst en smagssag. Jeg kan faktisk godt lide det første billede, som den eneste åbenbart :)
  Jeg kender alt for godt det med at tingene skal være perfekte. Jeg piller også heller op end at lave noget jeg ikke er tilfreds med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kunst er bestemt en smagssag og heldigvis for det. Ellers ville vi jo alle have det samme og det ville da blive lidt kedeligt. Jeg kan faktisk godt lide kunst der provekerer mig og også det der er grimt, hvis det fortæller mig noget, pirer til min nysgerrighed eller sætter gang i fantasien.
   Ja man kan ligeså godt pille op med det samme ;)

   Slet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.