mandag den 6. maj 2013

Morsdag med lidt snyd og familieforøgelse

Morsdags gave 2013
Det var morsdag i går.(tilføjelse: er lige blevet opmærksom på,at det ikke var i går - Tak for oplysningen til hende her - så det er da med lidt mere ekstra snyd ;) ha ha)
Der er sikkert rigtig mange, som får gaver eller blomster denne dag. Nogen vil  mene, at dagen kun er endnu et påskud for forretningerne til, at få solgt flere ting/blomster og at dagen efterhånden bliver mere og mere kommerciel. Man kan sige og mene meget om denne dag, men her i huset "fejrer" vi dagen. Jeg ved,at mine børn glæder sig til, at give mig en gave denne dag og jeg synes selvfølgelig det er skønt at modtage gaver fra børnene. I år har jeg været så heldig, at få et længe ventet ønske opfyldt. Jeg synes, at Kay Bojesen's træfigurer er så fine og søpapegøjen har været på min ønskeseddel meget længe, så da jeg for nogen tid siden erfarede, at den ville blive sat i produktion igen, blev jeg bare så glad og nu er jeg den lykkelige ejer af denne figur.
For mig har søpapegøjen en særlig betydning, den minder mig om færøerne og alt hvad det indbefatter. Søpapegøjen eller lunde, som den hedder på færøerne er nok den fugl, jeg holder allermest af. Jeg elsker dens sjove udtryk og farverige næb. Jeg har også minder om min bedstefar, der sidder ude i hans "hjallur" (et slags udhus, hvor især kød og fisk vindtørres) og gør søpapegøjer klar til aftensmad. Jeg mindes hans fortællinger om fuglefangst på lodrette/stejle klipper med fleygastong, som er en fugle-fangststang.
Jeg havde som sagt hørt en lille fugl synge om, at Kay Bojesen søpapegøjen ville blive sat i produktion igen og da jeg "opdagede" den i en Imerco tilbudsavis for et par uger siden, har jeg selvfølgelig snakket varmt om den. Men jeg har ikke på noget tidspunkt tænkt, at børnene måske kunne finde på at købe den til mig, da den jo er lidt dyr. Mine børn har derfor været rigtig "bange" for, at jeg selv ville købe søpapegøjen inden morsdag.  De har købt min gave for flere uger siden og inden jeg havde fundet ud af, at den nu kunne købes. Derfor fik jeg faktisk min morsdags gave allerede i sidste weekend, for børnene ville ikke risikere, at jeg selv købte den og de havde ikke nerver til at vente længere :)
Nu har jeg så et medlem mere i min Kay Bojesen familie og jeg er rigtig glad for dem alle. Aben har jeg fået til min sidste runde fødselsdag og gravhunden er også en gave fra mine børn.

Min lille træ-familie
I dag er det min "lille" søn Andreas på næsten 2 meter, der skal fejres og have gaver. Han bliver 17 år og Katrine og "svigersønnen" kommer og spiser med i aften. Katrine har lovet sin lillebror, hun vil lave en reven æblekage, som hun vil tage med - uhm den glæder jeg mig allerede til.
Vejret er skønt i dag og Andreas mente helt bestemt her til morgen, at det kun alene kunne tilskrives ham og så fik jeg et lille smil.

10 kommentarer:

 1. Er I ikke lidt tideligt på den ;)
  Mener det først er næste weekend.

  Fine figurer du har fået.

  Yt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha :) Jeg har vist rodet lidt rundt i dagene. Det er nok fordi, jeg allerede fik min gave sidste weekend - så jo vi er da lidt tidligt på den!

   Slet
 2. Om jeg er misundelig på din lunde? Det kan du tro, jeg er. Den er simpelthen SÅ skøn.
  Dejligt med børn, der giver sådanne gode gaver

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er helt forståeligt med din misundelse - den er skøn :)
   Børnene havde lige ramt helt plet der

   Slet
 3. Den søpapegøje er da bare for skøn !
  jeg husker den sjove fugl fra Island, hvor vi var på hvalsafari, og så dem på fjeldsiden.
  Og så så det ud som om de 'løb' på vandet.
  Jeg kunne nu også tænke mig Kaj Boyesens udgave.
  Tillykke med sønnen

  SvarSlet
  Svar
  1. På island er lunden også ret populær. Jeg har set en trøje derfra, hvor bærestykket er med søpapegøjer.

   Slet
 4. Herlig lunde - tillykke med den og også med sønnen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja lunden er skøn og jeg er glad :) - og det var sønnen især også i går :)

   Slet
 5. Stort tillykke med Andreas og tillykke med den muntre søpapegøje, jeg kan godt forstå du er glad for den ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak vi fejrede ham på behørig vis- søpapegøjen kan jeg kun blive glad for og den kan også nydes i mange år :)

   Slet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.