tirsdag den 14. maj 2013

Dreambird sjal og omgangstæller


Jeg er lige startet op på et nyt sjal. Sjalet hedder Dreambird og opskriften er nu blevet oversat til dansk. Jeg er med i en gruppe på facebook og her er sjalet blevet en hel dille. Jeg har efterhånden set en del eksemplarer af dette sjal og har selv længe haft lyst til at lave mit eget. Først skulle jeg lige finde ud af, hvilke farver jeg ville bruge. Jeg har set rigtig mange, hvor bundfarven er mørk og fjerene er i sprælske farver. Men selvom jeg godt kan lide farver med spræl i, har jeg valgt at strikke en mere dæmpet udgave. Jeg havde et par nøgler af  den grønne på lager. Det er Mark & Kattens Fame trend i farven 652. Den grønne var mit udgangspunkt og ret hurtigt besluttede jeg mig for, at en råhvid  kunne være superfin sammen med. Derfor har jeg købt 3 nøgler råhvid Drops Alpaca  fra Garnstudio til bundfarven.

Sjalet strikkes med mange vendinger og hver fjer rapport går over 70 pinde. For at holde styr på pindende har jeg været ude og investere i lidt nyt udstyr.


Jeg har købt mig to forskellige omgangstællere. Den første er en lille en man kan sætte på fingeren. Jeg ved nu ikke, om jeg synes, den er så smart. Men jeg ved, at den er blevet meget populær og den kan jo også bruges uden at skulle placeres på fingeren, hvor jeg tror den vil irritere mig.
Den anden er købt i Harald Nyborg og er  faktisk en styktæller m/monteringsplade til tælling af f.eks. passagerer m.m. Den har en lille fod og den står helt fint uden montering. (måske lokker jeg min mand til at monterer den på et lille stykke træ - bare fordi det kunne se lidt godt ud)
Jeg er faktisk blevet helt glad for denne tæller og det er dejligt nemt at holde styr på pindene nu. Et enkelt klik og jeg har kontrollen, så de penge er givet godt ud, synes jeg.
I starten synes jeg, at opskriften var forvirrende. Det er ikke, fordi opskriften ikke er beskrevet udførlig - tværtimod opskriften fylder 18 sider med billeder og der står RIGTIG meget. Faktisk tror jeg det var medvirkende til min forvirring, for da jeg først kom i gang, fik jeg hurtigt fornemmelsen, af hvad der skulle ske og hvorfor. Der er en pind til pind beskrivelse til sidst i opskriften (uden de store forklaringer) og den følger jeg bare nu og sætter kun ganske få, men strategiske maskemarkeringer i, hvor jeg nu lige synes, det er nødvendigt, for ikke at skulle tælle så meget.


Jeg har valgt, at for enden af hver fjer er der en maske i bundfarven. På denne måde kommer den rå-hvide til at omkranse hele fjeren - også nede i spidsen. Det vil sige, at jeg ikke strikker helt ud i bunden men vender en maske før. Dette lyder sikkert forvirrende for dem, der ikke har strikket sjalet. Men for dem der har - tror jeg det giver mening.

31 kommentarer:

 1. Det bliver super flot i de farver, også et jeg har overvejet på mine pinde

  SvarSlet
  Svar
  1. Indtil videre er jeg tilfreds med mit farvevalg - kan godt lide det rolige udtryk

   Slet
 2. Nåhhh hvor ser det godt ud. Lækre farver du har valgt

  SvarSlet
 3. Det ser godt ud.
  Ved heller ikke rigtigt med den tæller til fingeren ;)
  Den anden ser smart ud.

  Yt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - jeg er blevet rigtig glad for den anden til dette projekt. Jeg slipper for papir og blyant, som jeg tit bruger ;) - jeg gider nemlig ikke sidde og tælle hele tiden, så er det er nemt med et tryk!

   Slet
 4. Jeg kendte ikke sjalet - men hvor er det flot. Ved du hvor man kan købe opskriften på dansk?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er fra Ravelry - der ligger et direkte link i indlægget! Hvis man bestiller opskriften kommer den også på dansk :)

   Slet
 5. Jeg har også haft kig på det sjal i lang tid, jeg glæder mig til at se dit, når det bliver færdigt:-)
  Hilsen Karen

  SvarSlet
  Svar
  1. Tror der er mange der som du også har kigget på det - nu kigger jeg ikke mere ;)

   Slet
 6. Den ser rigtig spændende ud. Glæder mig også til at se mere. Jeg har nemlig også kun set dem i sprælske farver.

  Jeg har altså opgivet det med omgangstællere, for jeg glemmer at trykke, og så er det vist spildt arbejde at forsøge på at få det til at fungere. Jeg har ihvert fald opgivet. Ti hi...

  Kh. Lis

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også glad for, at jeg valgte lidt mere dæmpede farver ( måske strikker jeg et mere med mere knald på senere )
   Ja man skal jo huske at trykke ellers kan det jo være ligemeget ha ha

   Slet
 7. Glæder mig til at se din version af sjalet, vi er jo medlem af samme gruppe på facebook, så har godt set de mange versioner...

  Har også invisteret i sådanne en elektronisk omgangstæller, men har ikke lige fået gang i den endnu :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der har været rigtig mange forskellige og flotte!
   Tror du bliver glad for tælleren :)

   Slet
 8. Jeg lukker også fjerenden med en maske i bundfarven. Det ser meget bedre ud end det som opskriften er "født"med :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også, det ser noget bedre ud med bundfarven hele vejen rundt. Det irreterede mig ved den første fjer, så jeg lavede det straks om :)

   Slet
 9. Det er nogle flotte farver sammen.
  Og det er sikkert en rigtig god ide med den omgangstæller- man skal nok bare lige vænne sig til den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Farverne klær' hinanden :)
   Jeg plejer at bruge blyant og papir - streger og .... men det er da noget næmmere med tælleren, men der skal også kun tælles pinde (ingen udtagninger på hver 5 pind, samtidigt med snoninger o.s.v. - tror du ved hvad jeg mener)

   Slet
 10. Smukke farver du har valgt. Jeg har også haft kig på sjalet - det er virkeligt smukt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - det er også et fantastisk sjal, som mange efterhånden har strikket :)

   Slet
 11. Hvor bliver det flot. Jeg har også set alle de sjal i stærke farver, de er flotte, men jeg er sikker på at det her bliver mindst lige så smukt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. De er jo alle flotte på hver deres måde og ved dette valg af farve kunne jeg jo bruge "lidt" af garnlageret ;)

   Slet
 12. super smukt sjal glæder mig til at se mere

  SvarSlet
 13. Det ser vel nok spændende ud, glæder mig til at se det færdige resultat :-) KH

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også spændende at strikke indtil nu ;)

   Slet
 14. Jeg har også set sjalet mange gange. Men jeg synes det er rigtig flot. Et stort stykke arbejde ligner det.
  Den omgangstæller fra Harald Nyborg er da lidt smart. Og bliver heller ikke sådan lige væk ;)

  SvarSlet
 15. Glæder mig til at se mere af sjalet..... måske jeg endelig kommer igang med at strikke det! Jeg er ellers mere til sjaler og rundstrik. Men dette er så anderledes at det lokker ......

  SvarSlet
 16. Jeg kan ikke finde det link som du skriver om Har fundet det på Paverly Patter siden, men kan ikke finde det på dansk ?? Hjælp
  Jeg bruger så min Iphone den har en App der er god som tæller den hedder Counter og er gratis.

  SvarSlet
  Svar
  1. Håber du har fundet opskriften - den ligger på Ravelry. Du kan klikke oppe i min tekst øverst (der hvor der står dreambird første gang) og så kommer du til siden. Når man bestiller kommer opskriften på forskellige sprog og der er også en dansk oversættelse. Jeg har faktisk også en app, men jeg er ikke så god til at bruge den ;) Dejligt du nævner det - måske kan andre få glæde af en af de mange apps, man kan få helt gratis :)

   Slet
 17. Hej
  Hvor finder jeg den Danske opskift til Dreambird.
  Med venlig hilsen
  Anieli von Qualen

  SvarSlet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.