onsdag den 29. maj 2013

Kastanien blomstrer og en vinder er fundet


Imens jeg sad og skulle skrive dette indlæg, kiggede jeg ud af vinduet og over på kastanjetræet, der står lige udenfor. Det er bare så flot lige nu og er fyldt med de fineste blomster. Jeg har derfor lige været ude for at tage et billede af vidunderet, så i kan se hvad jeg mener. Selve den store tykke stamme er dækket af skønne grønne blade og er i sig selv også pragtfuld. Jeg elsker kastanjetræet, fordi det er så forskelligt at se på i løbet af året. Lige nu er det så de imponerende flotte blomstertoppe, der står lige op fra grenene, jeg nyder. Jeg har læst mig til, at når kastanjen blomstrer, siger man: Nu står kastanjerne i lys. Blomstertoppene er faktisk ikke kun en blomst, men består af mange blomster. Blomsten er hvid med en gul plet, der efterhånden skifter farve til rød. Farven er med til, at vise insekterne, der bestøver blomsten, hvor de skal dykke ned for at suge lidt nektar.


Jeg har også fået trukket en vinder af de 2 biografbilletter til filmen: Skovens hemmelige rige.Den heldige vinder blev Katrine K - jeg har sendt en mail til dig
 Tillykke til dig og jeg håber du får en rigtig god tur i biffen :)

9 kommentarer:

 1. Jeg er også vild med kastanjetræerne, når de sætter *lys*.
  Tillykke til vinderen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er om at nyde blomsterne, mens de er rigtig flotte :)

   Slet
 2. Flot med lys i kastanjen

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det helt bestemt og ret sjovt udtryk synes jeg forøvrigt :)

   Slet
 3. juhuu jeg vandt :-) så skal min datter og jeg i biffen :-)

  desværre er jeg allergisk overfor kastanje pollen - så jeg prøver at holde mig væk fra kastanjetræer der blomstrer ( men flott er de ) :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg har svaret på din mail - så nu venter jeg bare på billeterne :-)

   Slet
  2. Det er selvfølgelig kedelidt med allergi - så må du nyde billeder istedet ;)
   Billeterne bliver afsendt idag, så der går nok ikke længe inden i kan tage afsted i biffen :)

   Slet
 4. Tillykke til Katrine - håber at I får en hyggelig tur i biffen :)

  Lidt dumt spørger jeg lige om det er spise kastanjer, det har jeg nemlig fået en gang og det var så lækkert :)

  Kom lige til at tænke på at man også skal huske at lave kastanje dyr med børnebørnene når de bliver lidt ældre..

  Igen tak for lækre billeder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej tror ikke de kan spises - det er vist dem man kalder hestekastanjer, men de er gode til kastanjedyr og dekorationer :) og der er altså ingen dumme spørgsmål her på siden (og forhåbentligt ingen dumme svar)- så spørg bare løs ;)

   Slet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.