lørdag den 15. december 2012

Konfekt eller kiksekage - ja tak

De andre kager er kun til pynt
Da jeg var barn, vidste vi børn, at når vi besøgte vores bedstemor ved juletid, havde hun altid lavet en kiksekage. Jeg elskede denne "kage" og den er ligesom blevet en af de ting, der er indbegrebet af jul for mig. Jeg har også selv lavet den flere gange, efter jeg selv blev voksen. Jeg har lavet den efter flere forskellige opskrifter - nogen gange efter den traditionelle oprindelige med palmin og kakao, men jeg har også lavet den med rigtig chokolade og smør. Jeg synes, det er en kage, der ligesom hører julen til - men den kan selvfølgelig også spises på andre tidspunkter- Mine børn er altså også ret glade for kiksekage, men det er jo heller ikke en kage, der bliver serveret så ofte.
Jeg købte for et stykke tid siden nogle silikoneforme til mini muffins i Rema 1000, fordi jeg synes det kunne være super sødt engang, at bage nogle meget små muffin og pynte dem med en lille fin top. Kageforme kan man da ikke få for mange af og det er da dumt at gå ned på udstyr, har jeg sikkert også tænkt :-)

Forme købt i Rema 1000
Nu lå de her forme så og gloede på mig den anden dag, da jeg skulle finde på noget, jeg kunne tage med til juleafslutning i strikkecafeen. Jeg havde faktisk tænkt mig, at bage muffins og havde også fået fat i en god opskrift fra en jeg kender, der laver de flotteste kager.
Pludselig slog det mig - jeg ville forsøge mig med små kiksekager, sådan nogle små hapsere, man lige kunne putte i munden som en slags konfekt.
Så derfor lavede jeg disse kiksekage/konfekt ting.

Opskriften er der ikke noget nyt i, den er der sikkert mange der har i forvejen.

Kiksekage

3 æg ( HUSK de skal være Pastueriserede)
250 g flormelis
125 g kakao
250 g palmin
lidt vanillesukker

1 pakke kiks
jeg brugte bare almindelige runde mariekiks, istedet for de firkantede - de er også nemmere, at få fat i

Pisk æggene, flormelis og vanillesukker hvidt og luftigt  med elektrisk håndmikser
Smelt palmin og kakao sammen i en gryde - lad det køle lidt af
Rør forsigtigt det smeltede ned i æggemassen.

Fyld herefter den form du har valgt ca. halvt op med massen og stik knækkede stykker kiks ned i og fyld derefter op med mere "snask"
Jeg brugte en kniv til ligesom, at presse og glatte ud med - sørg for, at du får fyldt formen godt.
Derefter lagde jeg formen i fryseren til næste dag.
Kiksekagerne kan herefter vendes/trykkes ud af formen og spises straks - eller lægges i en kagedåse med lidt madpapir i bunden. Kagedåsen opbevares i køleskab indtil de små" kager" skal nydes.

Jeg fik omkring 42 stykker ud af denne portion og de er  hver 3 cm i diameter og det samme i højden
- så de er ikke voldsom store.

Opskriften kan selvfølgelig også bruges til en almindelig kiksekage lavet i en firkantet form foret med bagepapir.

Velbekomme


En enkelt skåret over

9 kommentarer:

 1. Tak for opskrift. De ser da rigtig fine ud og de er allerede reklameret om i blogland, hos fru knudsen. I går jo til strik sammen.
  Så de har vist været gode.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 2. Dejlig læsning:-) -og enig,kiksekage er = jul:-)
  Tak for opskriften- og god ide med de små forme
  Hanne

  SvarSlet
 3. De kiksekager ser fantastiske ud - ærgerligt jeg ikke var til julestrikkecafé :-)

  SvarSlet
 4. Åh - det er mange år siden at jeg har smagt kiksekage :-) Lysten er kommet.
  Super fin ide med formene :-)

  SvarSlet
 5. Kiksekage var et hit hjemme hos os da jeg var barn! Har faktisk kun fået det en gang som voksen......og da blev jeg lidt skuffet. Minderne var bedre end kagen, men det har jo nok været en anden opskrift :-)

  Jeg må prøve denne hvis det skulle komme over mig at lave kiksekage en dag!

  SvarSlet
 6. De smagte bare super godt! - Tak for kage..

  SvarSlet
 7. Tak for alle jeres søde kommentarer :) de luner ovenpå en weekend, hvor frustration har været kodeordet

  SvarSlet
 8. Hold da op ! hvor ser det godt ud !
  vild flot effekt med de forme. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha'- jeg synes også de er ret fine :)

   Slet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.