søndag den 30. juni 2013

Tykt sommerstrik


Jeg er gået i gang med en poncho. Jeg fik lyst til noget nyt som så mange gange før. Det er ikke ligefrem en sommermodel - tværtimod. Men sommer har vi jo ikke meget af og det bliver også efterår engang, så det passer vist meget godt alligevel til årstiden.
Jeg havde nogle nøgler af Incawool 100 % uld fra Hjertegarn på lager. Det er nok et halvt år siden, det blev indkøbt i den lokale strikkebutik, men som med så meget andet garn, blev det ikke lige brugt med det samme. Der var restsalg i butiikken af netop dette garn. Prisen var kun 25,- / nøgle, så det var halv pris. Garnet er lækkert blødt og med et flot farvespil. Jeg faldt selvfølgelig for den grønne farve, men der var kun 3 nøgler tilbage. Det var ikke helt nok til den plan, jeg havde med garnet. Jeg ville strikke en poncho, der hedder Grøn kort poncho af Lene Trojel Bertelsen. Heldigvis var der også et par nøgler af en skøn mørkeblå farve, som jeg synes ville passe rigtig fint til den grønne farve. Så de kom også med i posen hjem. Ponchoen starter med nogle trekanter forneden og jeg tænkte, det ville være smukt med den blå i kanten. og måske et par striber hist og pist.
Nu er jeg som før nævnt gået i gang med denne poncho og det er et dejligt hurtigt stykke strikketøj. Tror kun det tager et par dage før jeg er færdig, med den fart jeg har på. Jeg er faktisk glad for, at der ikke var nok af det grønne garn, for den blå farve er faktisk med til at lave ponchoen mere personlig, synes jeg. Jeg har strikket alle trekanterne i den blå, men jeg overvejede at lave hveranden i grøn. Den ide blev dog hurtigt forkastet, for jeg ville være sikker på, at der var nok af den grønne og så synes jeg også, det bliver mere rolig med den ensfarvede kant. Det blev derfor blå kant og så regner jeg med, at den blå også skal bruges lidt igen foroven - for ligesom at holde den røde tråd. Måske laver jeg også ponchoen lidt længere end i opskriften, men så går der jo lidt mere garn til - nu må jeg se, hvor meget der bliver brugt efterhånden.18 kommentarer:

 1. Den bliver skøn i de farver :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - jeg synes også, det bliver ret fint med de to farver ;)

   Slet
 2. Den ser rigtig lovende ud! Et skønt spil der er i farverne :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Farverne er skønne - jeg er ret vild med garnet :)

   Slet
 3. Ja, vejret er til uld!!! Mon ikke vi får bedre vejr (jeg håber...har ferie om to uger og vil have sol!!!).

  SvarSlet
  Svar
  1. ja nu vil vi altså gerne have lidt sommer og knap så meget regn :)

   Slet
 4. Det ser altså rigtig dejligt ud, især i det her vejr:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er lige før man tror vi har efterår - mon ikke det snart bliver lidt varmere igen :)

   Slet
 5. ser godt nok lækkert ud :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det også og det er dejligt blødt :)

   Slet
 6. Det er nogle rigtig flotte farver :) Jeg kan godt lide det med trekanterne for neden. Glæder mig til at se den færdig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - det varer nok ikke længe inden, jeg viser den færdige poncho frem. For det går dejligt hurtigt fremad ;)

   Slet
 7. Øj, den ser lækker ud - og farverne er ligeledes skønne! Jeg kan godt lide de to farver, som du har valgt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også noget lækkert garn. Ja jeg synes også den blå er super til den grønne :)

   Slet
 8. Ser rigtig lækker og vamset ud.

  SvarSlet
 9. Smukke farver Aslaug og det du viser af din poncho ser også lækkert ud :)

  SvarSlet
 10. Hejsa, hvor er den bare flot... jeg har ledt efter mønsteret til den ... kan du huske hvor du har købt ? gode hilsener ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Undskyld mit sene svar. Jeg kan desværre ikke hjælpe dig - designeren er død og jeg ved ikke om der er nogle, der sælger mønsteret længere. Men jeg mener, at jeg har set den et sted på nettet - kan bare ikke huske hvor...desværre.

   Slet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.