mandag den 10. juni 2013

Hjemme igen fra Prag


Allerførst vil jeg gerne sige tak for alle de gode ønsker, som jeg fik med mig på vejen til Prag. Jeg var jo lidt nervøs inden vi tog afsted. Det var der vel ikke noget at sige til med alle de billeder af oversvømmelser, der løb over skærmen lige inden afgang. Når man så samtidigt læser, at den tjekkiske regering erklærede det meste af Tjekkiet i undtagelsestilstand og at alle metrostationer i Prag var blevet lukket ned i frygt for de massive oversvømmelser, man forventede ville ramme byen, så bliver man da lidt betænkelig. Jeg havde dog ikke nogen grund til alle mine bekymringer, for der var helt styr på situationen da vi ankom og i selve Prag bymidte så vi ikke engang en enkelt vandpyt, mens vi var der. Vi boede midt inde i Prag centrum, et stenkast fra shoppingcentret Palladium og i gå afstand til Staromestske Namesti eller på dansk Den Gamle Rådhusplads. Herfra kan man gå videre ned til Karlsbroen, som nok er den mest kendte af alle broerne, der går over floden Moldau. Oversvømmelsen mærkede vi som sagt ikke meget til. Der var et par metrostationer, der var lukkede for mennesker (man kunne godt køre igennem) og så var Karlsbroen lukket for trafik, hvilket også var et meget specielt syn, da der normalt er et mylder af turister og boder. Vandstanden i Moldau var høj og nede omkring flodområderne var der sat afspærringer op og vi kunne se, at der var flere steder, hvor vandet havdet oversvømmet huse og restauranter langs floden. Men efter oversvømmelsen i 2002, hvor især den gamle bydel blev hårdt ramt, er der efterfølgende gjort et stort stykke arbejde med at forberede byen til lignede oversvømmelser. Flodsejlads var der selvfølgelig heller ingenting af og det med god grund. Desuden var der også mere politi i gaderne omkring floden end normalt. Flere parker var lukkede og så vidt jeg er orienteret, var det på grund af, at jorden var så våd, at der kunne være risiko for at store træer ville vælte. Vi fik også set lidt regionalt tv på hotellet og det var bestemt ikke alle steder rundt omkring, der var sluppet så godt fra vandmasserne, som indbyggerne i selve Prag. Vi kunne faktisk også fra flyveren se områder, hvor floden var gået over sine bredder og hvor store arealer var dækket af vand.
Det kan godt være lidt svært at tænke på de stakkels mennesker, som nu har mistet meget og hvor alt er ødelagt af mudder og så samtidigt gå rundt og hygge sig ikke så langt derfra. For mig er det meget kontrastfyldt, men på den anden side minder det også mig om, hvor godt jeg egentlig har det og hvor heldig jeg er.
Alt i alt havde vi en super hyggelig tur med afslapning, god mad og lidt oplevelser. Vi havde fantastisk godt vejr med masser af sol og tørt vejr, så det var også langt bedre end forventet. Det var faktisk lige før, jeg havde fået for lidt sommertøj med i kufferten. Jeg havde også min korte LaCrosse gummistøvler med, men dem fik jeg da heldigvis ikke brug for. Derimod blev sandalerne flittigt brugt på de mange og lange gåture i Prag.


Shopping blev der også tid til og jeg fik da også købt lidt garn. 18 små nøgler fint hæklegarn måtte med hjem i kufferten. De kostede kun 9,- pr. nøgle, så det tror jeg er en god pris. Hvad de skal bruges til ved jeg ikke helt endnu, men mon ikke jeg finder ud af det engang.


Det er ikke meget jeg har været online i den sidste uges tid. Det har faktisk været helt fint og også lidt afslappende på en måde. Men jeg må da indrømme, jeg er blevet en lille smule afhængig af bloggeriet og det er lidt mærkeligt, når man sådan "holder fri" og derfor heller ikke følger med i, hvad der sker rundt omkring i blogland. Nu er jeg så 100 % online igen og derfor vil jeg tage mig en lille rundtur forbi nogle af de blogs, som jeg læser fast.

14 kommentarer:

 1. Åhh det lyder godt du havde en go tur ... skønt læseri.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en dejlig tur :) Prag er en skøn by og jeg ønsker dig en god tur til september :)

   Slet
 2. Lyder som en rigtig god tur. Og ja nogen gange kan man godt lige tænke over, hvor godt man egentlig har det.

  Det er rigtig billigt har set nøgler som disse op til 29 kr. pr. nøgle så det er da et scoop. Vil så gerne til prag var der engang for mange år siden med min klasse fra folkeskolen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det også :)
   Dejligt at læse at jeg har gjort et scoop, skulle måske have haft en ekstra kuffert med ;)

   Slet
 3. Dejligt du havde en god tur

  Tror vi er mange der ikke lige får blogget og læst blogge for tiden

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) - ja der er så meget andet, som presser sig på og bloggen løber jo heller ingen steder hen ;)

   Slet
 4. Åh en dejlig ferie i Prag er ikke at kimse af , vi elsker Prag og til august tager vi derned for 10 gang igen :-) Der er flot og billigt at holde ferie , jeg har endnu ikke fundet noget garn dernede , det eneste sted jeg har fundet var kun acryl garn ,jeg har ikke indtryk af at der bliver strikket meget der :-) Men måske jeg tager fejl .

  SvarSlet
  Svar
  1. Prag er en dejlig by og det er bestemt heller ikke sidste gang, vi tager en tur. Tror nu jeg vil køre næste gang, for det tager næsten den samme tid, som med flyveren, hvis vi skal flyve fra Kastrup. Sidste gang kørte vi og der er jo ikke så langt i bil, når man bor i Jylland - og så bestemmer man selv ;)
   Jeg købte noget af garnet i Palladium centret. Overfor ligger Kotva varehus og jeg tror, det var på den øverste etage - ligger der også en butik, der sælger garn.
   Ønsker dig en god ferie til august :)

   Slet
 5. Hvor er det godt at høre, at jeres tur til Prag ikke druknede i vandmasserne.
  Jeg har Prag på ønskelisten tll en storbyferie. Jeg tror det er en rigtig spændende by - og bekræftes i den antagelse ud fra det du skriver. Garnet er flot.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have :) Prag er bestemt en by, der er værd at besøge. Der er så meget at kigge på. Jeg har kun godt at sige om byen og dens indbyggere. Det er stadig billigt, at gå ud og spise - og der er masser af hyggelige steder.

   Slet
 6. Velkommen hjem igen. Dejligt at i havde en god tur og slap for oversvømmelse :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have :) Ja jeg var også glad for, at det ikke var så slemt som frygtet. Især når nu jeg har gået og glædet mig siden januar, hvor jeg bestilte rejsen.

   Slet
 7. Velkommen hjem igen, dejlig at høre du havde en god tur og ikke løb ind i oversvømmelsen :-) Jeg har selv været i Prag for godt 20 år siden, det er en fantastisk by og jeg vil rigtig gerne afsted dertil igen :-)Kh. Jette

  SvarSlet
 8. Sørme godt du ikke svømmede væk og kom godt hjem igen. Gudskelov vi er forskånet for sådanne katastrofer i så voldsomt et omgang - det må være forfærdeligt!

  Utrolig billigt med det hæklegarn og smukke farve, kan godt forstå du blev fristet :)

  SvarSlet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.