onsdag den 19. juni 2013

Nu skinner solen

Årets første lille åkande titter lige nu frem i vores lille havedam
Indlæg er der ikke så mange af for tiden. Det er ikke fordi, jeg synes, at der ikke er noget af skrive om. Det er mere på grund af årstiden, tror jeg. Jeg nyder dagene og nu kan jeg så nyde dem endnu mere. I går var jeg til en planlagt ekstra kontrol på Vejle sygehus. Jeg skrev for ca. 3 måneder siden om en knude, der blev opdaget i mit bryst ved den årlige kontrol, som jeg stadig går til efter min brystkræft for snart længe siden. Denne knude skulle tjekkes igen, for at være helt sikker på, at alt var som det skulle være. I går var så dagen, hvor jeg op til havde en frygtelig urolig og søvnløs nat. Heldigvis var knuden ikke vokset og nu mener lægen, det er en cyste. I drømmer ikke om hvor dejlig det er at klare frisag. Jeg har tænkt meget på mit sidste forløb med kemoterapi og alt hvad det ellers indebærer, at få en kræftdiagnose. Mine tanker har været meget omkring dengang og at skulle forholde sig til et tilbagefald. Det skal jeg heldigvis ikke bruge mere energi på nu. Nej nu vil jeg nyde resten af sommeren, hvor jeg håber på mere godt vejr.
Lige i dag kan, der ikke skrives noget om godt vejr. Vi har haft regn det meste af dagen og det lyner og tordner også ind imellem. I lørdags havde vi også et kraftigt regnvejr og jeg vil betegne det som et skybrud. For jeg skal da lige love for, der kom meget vand på ganske kort tid. Vi havde fået lukket alle vinduerne i - troede jeg. For Andreas havde lige glemt, at han havde åbnet de to dobbelte Velux-vinduer op på vid gab om morgenen, som er placeret lige over hans dobbeltseng, selvom jeg flere gange spurgte ham, om han havde fået lukket alle vinduer. Dette resulterede i en dobbeltseng med indlagt sø. For da vi kom ovenpå og kiggede ind i Andreas's værelse stod madrassen i en bue nedad fyldt med vand. Så "søen" skulle tømmes og topmadrassen var slaskende våd og temmelig u-handy at flytte. Selve sengen var også blevet ret våd - det var lige før det dryppede ned under bunden på den. Der gik så lige et par dage med at få det hele tørt og rent igen. Ja der er altid noget at gøre for en husmor :)
I mandag havde jeg besøg af pigerne fra min strikke gruppe - østjyske strikketøser. Vejret var med os. Solen skinnede, så der blev strikket og hygget på terrassen under den store parasol. Jeg havde bagt en kage i dagens anledning og opskriften skal i nok få - for kagen er god og dejlig nem at bage. Laver et separat indlæg i morgen. Jeg strikker lige nu på det stribede sjal, som jeg begyndte på lige inden vi tog til Prag. Det er sjovt at strikke på grund af alle farveskiftene og jeg synes det er dejligt med en pind nr. 4 i hænderne til en afveksling. Det er det perfekte strikketøj til lige netop strik sammen med andre.


24 kommentarer:

 1. rigtig flot begge dele både blomst og sjal

  SvarSlet
 2. Vidunderlige striber, dem kunne jeg godt drømme om at bruge i en trøje.
  Åkander er så smukke, godt du nyder dine!

  SvarSlet
  Svar
  1. De ville sikkert også klæde en trøje :-)

   Slet
 3. Åh så dejligt at klare frisag ... Den l...sygdom ... Mildest sagt.... Tillykke med det dejlige svar ...
  For pokker ja... Vejret i dag og lørdag har virkelig været vådt ... P.. Også med sengen ... Det sker nok aldrig igen...
  Nyd din sommer med åkander lækker strik og forhåbentlig masser af sol
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - ja det er dejligt endelig at få lidt ro på igen. Håber det med sengen var en engangsforestilling :-)

   Slet
 4. Hvor er jeg bare glad for at alt gik godt ved den ekstra kontrol.

  Dit sjal er godt nok flot. At du kan strikke det i godt selskab forstår jeg ikke ;)

  Kh. Lis

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - sjalet er jo bare ret strik med nogle udtagning. Der er sat måske markører i så der skal ikke tælles (medmindre jeg har "glemt" en udtagning - det er faktisk sket et par gange)

   Slet
 5. åh jo . - jeg kan godt lige forestille mig hvor stor en lettelse det må være at klare frisag.
  Dejligt for dig :) - og nu kan du rigtig nyde sommeren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja skuldrene kom lige lidt længere ned igen :-)

   Slet
 6. Hvor er det bare skønt at høre, at der ikke var noget at være bange for, kan godt forstå hvis du har været nervøs... Så stort tillykke med det :-)

  Her kom der aldrig rigtig noget regn men det har set ud som om det hele dagen

  smukke farver i dit sjal

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt slippe frygten tror jeg aldrig jeg gør, men lige nu fylder det igen lidt i min hverdag :-)
   Vi har vist også fået mest herover i Jylland

   Slet
 7. Hvor er det dejlig læsning m.h.t. kontrol, selvfølgelig giver det bekymringer, det er jo en forfærdelig sygdom, godt med den ekstra kontrol, så kan du slappe helt af og nyde sommeren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja og selvom kontroller er træls, er det jo på den anden side også fint med dem :-)

   Slet
 8. Sikke da en smuk Åkande du har i din have sø :-)Jeg bliver helt ked af det indvendig, når du skriver om din knude, er glad for at det kun var en syste og ikke endnu en ny kræftknude. Jeg har en veninde som lige er blevet opereret for en kræftknude i brystet, jeg har været med til alle undersøgelser, så jeg har haft det på tæt hånd og ved hvor hvor frygtelig en dom det er at få. Håber du nyder sommeren rigtig meget nu da du klarede frisag :-)
  Flot sjal du har gang i, glæder mig til at se den færdig :-) Kh. Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt for din veninde hun har dig :-) Det tror jeg, hun sætter stor pris på. Brystkræft er desværre en sygdom der rammer rigtig mange, men heldigvis er det en sygdom, hvor mange også overlever - dog efter min mening ikke uden ar på krop og sjæl.

   Slet
 9. Hvor er jeg glad på dine vegne - tillykke med den gode nyhed.
  Smuk Åkande og sjalet ser lækkert ud, glæder mig til at se mere :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - sjalet er jeg helt vild med, men nu skal jeg vist heller ikke begynde på mere nyt :-)

   Slet
 10. Ha ha ha.. dejlig historie med den seng - sådan kan man hurtigt komme galt afsted.
  Jeg nyder også de gode dag - den danske sommer er skøn!

  Hvor er det dejligt at du ikke behøver bekymre dig, det må være hårdt at leve med sådan en dom over hovedet, hvor meget kan man nok ikke fatte før man selv står i det..

  Smuk, smuk sjal, det var da ikke det, du strikkede på til krea-dag?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nu også nemmere at grine bagefter, men uden uheld havde vi jo ikke nær så meget at grine af :-)
   Garnet til dette sjal havde jeg med, men jeg måtte jo ikke starte på noget nyt, så jeg måtte pænt sidde og pille op i et andet sjal istedet :-)

   Slet
 11. Dejligt <3 Du ønskes en skøn sommer :-)

  SvarSlet
 12. Jeg er helt vil med dit sjal. Har du en opskrift? Må jeg evt få den? Mange strikkehilsner fra benteskjoldborg@gmail.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Opskriften på sjalet finder du på Drops hjemmeside. Den er i katalog nr. 148 og modellen er nummer 20. Kanten har jeg selv lavet en opskrift på og den finder du i dette indlæg: http://aslaugmork.blogspot.dk/2013/10/hklet-kant-med-bobler.html

   Slet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.