torsdag den 13. juni 2013

Hæklet Studenter smølf

Her sidder jeg nu meget godt, men gad vide hvornår jeg skal hjem til Katrine igen.
Nu er det igen den tid på året, hvor alle studenterne bliver færdige, får huen på og forhåbentlig kan fejre dette med sig selv, kammeraterne og ikke mindst familien.
For et par år siden blev min datter Katrine færdig som Hf'er og dette fejrede vi blandt andet med en dejlig havefest, hvor vi havde lejet et stort telt og den røde løber var rullet ud i dagens anledning.
I den forbindelse hæklede jeg en Studenter smølf til Katrine, som et minde om dagen. Jeg synes, hun skulle have noget personligt fra mig og valget faldt på en smølf. Dels fordi smølfer jo som bekendt er blå og med hvid hue - de samme to farver som Hf'ernes hue.Endvidere synes jeg også, at smølfen er en rigtig sød figur. Derfor synes jeg det var oplagt, at tage udgangspunkt i en smølf og så tilsætte mine egne ideer. Det kom der så denne dejlige blå smølf ud af.
Jeg havde ikke en blog dengang, hvor jeg hæklede den. Men jeg synes at ideen er god og jeg vil derfor også gerne dele den med andre. Jeg har hermed fået lov til at låne Katrines smølf og tage nogle billeder til bloggen af den.

Er du snart færdig med at vende og dreje mig rundt - jeg bliver altså lidt svimmel
Jeg synes selv, at den er blevet helt fin og Katrine er meget glad for smølfen, som hendes mor har lavet til hende. Som i kan se har hun passet rigtig godt på den siden da og prøv at lægge mærke til flaget. Det er det samme flag som smølfen havde i hånden, da den blev afleveret :)

Det har bliver altså de sidste billeder, for nu kan det snart være nok med alt det knipsen med det apparat
Opskriften på en almindelig, men dejlig smølf har jeg fundet på bloggen Busters mors verden. Jeg har tilføjet en blå kant i huen - ved at hækle de sidste 6 omgange med det blå garn, et sort filtbånd sat på med et par runde nitter ude i kanten, et lille rødt broderet logo - også i filt og ikke mindst en skygge syet i to lag filt, der er vendt og stukket i kanten og har fået lidt stivelse indeni i form af noget sort karton. Desuden har jeg med sølvtråd broderet navnet Katrine med kædesting bag på huen, fordi på Katrines hue var navnet også broderet med sølvtråd ( jeg elsker alle de små detaljer passer sammen) Jeg hæklede smølfen i garn købt i Brugsen. Red Heart Baby. Det er 100% akryl og normalt hækler jeg helst i bomuldsgarn, men den blå farve i lige dette garn var så tæt på den rigtige hf farve, at det afgjorde valget. Garnet har en løbelængde på 190 m/50 gr. Den blå farve har nr. 08507 - den hvide 08500.
Hvis du kender en der bliver student, tror jeg at, vedkommende vil blive glad for sådan en smølf og huens kant kan jo også laves i en af de mange andre studenterfarver :) Den er forholdsvis hurtig lavet og opskriften er efter min mening nem.

21 kommentarer:

 1. Aii hvor er det bare en fantastisk god ide

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også selv at ideen var god og sjov :)

   Slet
 2. Som den er fin den smølf :) Du er bare super dygtig til at hækle og jeg kan godt forstå Katrine er glad for den :)

  Kh Gitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de rosende ord :) Katrine er for det meste glad for det, som jeg laver til hende og det er da skønt, men lige denne smølf tror jeg betyder lidt mere :) :)

   Slet
 3. Rigtig sød ide :-) jeg må huske det om et år, hvor min datter bliver student :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - ja så må du da igang med hæklenålen. Husk at selv om den ikke tager så lang tid, så er det rart at være i god tid. Der er nok at se til, når studentertiden nærmer sig ;) ;)

   Slet
 4. Hvor er den bare flot! Min "svigerdatter" bliver student om snart, men der er allerede gang i andre hæklede gaver, vil helt sikkert huske på den her ide :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - glæder mig til at se hvad du har gang i når du kan røbe det ;)

   Slet
 5. sikken en god ide... kender ikke nogen der bliver student i år, men det kommer måske engang også vil jeg helt sikkert huske på den ide...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - det behøver jo ikke være til en student. Kom lige til at tænke på: hvad med en politibetjent til en dreng - det kunne da også være sejt. Smølfen er også bare sød i sig selv og opskriften er bare god.

   Slet
 6. Det var dog en herlig smølf
  og en god idé til studenten :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - ja mon ikke andre studenter ville synes om sådan en gave. Sjov er den, synes jeg ;)

   Slet
 7. Hvor er den bare fin :)
  Du har vel ikke lavet en "pige-smølf" også? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, men den er da forholdsvis nem at lave til en pige ;) Der skal bare laves langt gult hår (måske skal smølfen ikke have ører under håret). Smølfen hækles nedefra, så jeg vil starte med at lave hvide sko - hækle resten af benene færdige i blå og skifte til hvid igen, når begge ben er færdige. Derefter vil jeg hækle resten af kroppen i hvid og tilføje en hæklet flæse/blonde forneden, så det ligner en kjole hun har på. Håber du kan bruge mit forslag :)

   Slet
 8. Som du altså kan med en hæklenål, mister helt pusten!!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih tusind tak :) Håber da du har fået vejret igen ;) ;)

   Slet
 9. Hvor er den bare flot ! sikke et skønt minde !

  SvarSlet
 10. Den er da bare rigtig sød og en endnu sødere tanke og idé til gave til din datter.

  SvarSlet
 11. Kære Strikkefåret.
  Det er altid en fornøjelse at gå på opdagelse hos dig.
  Dine får og andre dyr er skønne.

  SvarSlet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.