torsdag den 4. juli 2013

Fokus på vægten


Denne uge har handlet rigtig meget om mad. Jeg vejer for meget og nu skal der gøres noget konstruktivt ved det. Vi spiser faktisk meget sundt her i huset og det er ikke slik, sodavand og kager vi fylder os med. Hvis det bare var et spørgsmål om, at skære ned på alt det usunde, ville det ikke være svært for mig. Derimod er jeg glad for brød, kartofler, ris og pasta. Det er ikke det, min krop har allermest brug for og jeg ved af erfaring, at det blandt andet er her, der skal skæres drastisk ned på indtagelsen. Jeg ved også godt, at jeg faktisk får det rigtig dejligt, når jeg erstatter ovennævnte med mere grønt. Så der er ingen undskyldninger for ikke at få fokus på kosten igen.
Nu har jeg meldt mig ind i en online kostplan fra "De Danske Vægtkonsulenter", hvor jeg hver dag får et forslag til en dagskost. Grunden til mit valg er, at jeg før har tabt mig rigtig meget ved hjælp af ddv's principper og jeg kan deres kostplan på rygraden. Jeg synes bare jeg manglede lidt inspiration og især motivation. Det håber jeg så dette medlemsskab kan være med til. Jeg kan hele tiden følge med i mit daglige og ugentlige kalorieindtag. Jeg kan også holde øje med min vægt og jeg kan også selv sammensætte min madplan efter ønske. Jeg har været lidt frustreret over, at jeg meldte mig ind. For det første er det ikke gratis (faktisk synes jeg, det er lidt dyrt, når nu jeg i forvejen har mapper fyldt med opskrifter fra ddv og jeg desuden har lavet mit eget afkrydsningsystem engang og endvidere ved næsten hvad "alt" mad vejer, bare ved at kigge på den) og for det andet synes jeg det virker lidt stift, den måde det er sat op på inde på siden - især i forhold til mellemmåltider - det giver efter min mening meget ekstra arbejde, hvis man vil ændre på den foreslåede madplan. Jeg håber mine frustrationer bliver mindre, når jeg lige har fået styr på netop denne måde at lave kostdagbog på og jeg også får tilføjet mine egne opskrifter lidt hen ad vejen.
Det har indtil videre også været en god oplevelse. Vi har fået meget lækkert mad i denne uge. Der er blevet lavet nogen retter, som jeg ikke har fået før og der har været nye smagsoplevelser. Selvom der går meget tid med at lave maden, få købt det rigtige ind og planlægning til næste dag, så er det dejligt samtidigt at vide, at jeg nu er på rette spor. Forhåbentlig bliver jeg på denne "rute" - jeg er i hvertfald topmotiveret lige nu.
Jeg har også været ude og investere i en ny personvægt med et stort lysende display, så jeg nemt kan se vægten og ikke er i tvivl om, hvor meget jeg vejer. Den gamle var trådt ihjel og var temmelig ustabil. Så nu kan mit vægttab bare komme an.
11 kommentarer:

 1. Uhh altså, jeg burde også lade is og kager stå, måske skulle jeg følge trop og få gjort noget ved min overvægt :)) sejt at du deler, krydser fingre for at det lykkedes for dig

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også ret glad for is, så på en måde er det jo godt, vi ikke har så varm en sommer ;) (jeg kan nu spise is året rundt også i frostvejr ;))
   Nu har jeg offentliggjort mine planer - måske er det også en motivation i sig selv

   Slet
 2. Hep hep... Det skal nok lykkes for dig Aslaug! Du virker top motiveret og når du lige får styr på de forskellige ting, så kører det bare igen! Glæder mig til at følge med i processen.
  Knuuuus <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak fordi du hepper :) - ja jeg er meget motiveret lige nu - nu skal det lykkes :)

   Slet
 3. Jeg er sikker på du når dit mål. Jeg er også på en kur som koster penge og det virker. Jeg kan også undre mig over at jeg ikke bare spiser det rigtige eller gør, hvad der skal til. Sådan virker tingene bare ikke altid.

  Kh

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Det håber jeg da, men det bliver en sej kamp. Det bliver altså ikke nemmere jo ældre man bliver. Men nu er jeg igang og jeg har samme forundring som dig. Man ved jo godt, hvad der skal til - hvorfor er det så man modarbejder sig selv ??? Det har jeg spurgt mig selv om MANGE gange

   Slet
 4. sådan godt gået kæmper også selv med vægten her er det så colaen der er problemet elsker cola og drikker alt for meget af det.... men er da på rette vej :-)

  SvarSlet
 5. Der er vist mange der sådan går og kæmper med vægten. Både i stilhed og mere larmende. Og så er der dem, som slår det op offentligt ;) Cola afhængighed har jeg hørt om og det kan kureres ;)

  SvarSlet
 6. Fedt at du tør dele det med os, det forpligter på en helt anden måde.
  God fornøjelse og/ eller kamp. Du lyder til at være ved rigtig godt mod.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for opmuntringen :) Nu er det offentligt og dermed også "lidt" forpligtende ;)

   Slet
 7. Du er altså også typen der kan gennemføre det så "go - go - girl" ;)

  SvarSlet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.