fredag den 19. juli 2013

Katrines tur blev kort


Jeg har tidligere skrevet om, at Katrine skulle på Europatur med veninden. De skulle blandt andet på turen tage billeder til Costume Streetstyle.
Pigerne havde nogle dejlige dage i London og senere også i Paris. Da de ankom til Barcelona var hyggen imidlertid forbi. Katrine blev udsat for et røveri på åben gade, netop som de var steget af den bus, som de var taget med ude fra lufthavnen. Resultatet af dette var at hun stod i Barcelona uden pas, penge, kreditkort og mobiltelefon. Ikke nok med det, så fik hun også stjålet sin nye håndbagage-kuffert, hvori hendes kamera (+ diverse tilhørende linser og objektiver) og en næsten ny bærbar computer lå i.
Jeg blev ringet op natten til onsdag af en meget ulykkelig datter, som kunne fortælle mig, at de lige var blevet kørt ud til deres overnatningssted af politiet. De var ankommet til en låst dør, fordi de kom for sent. De havde i mellemtiden været til afhøring på politistationen, men det havde trukket ud, fordi de skulle vente på en tolk, da det spanske politi ikke var så gode til engelsk. Heldigvis mødte de kort tid efter et par andre danskere, der havde lukket dem ind i et fællesrum, hvor de så kunne være natten over.
Den nat sov jeg altså ikke ret meget. Der er ikke særligt sjovt, at have et barn, der har været udsat for et røveri og det gør det bestemt ikke nemmere, at man ikke lige kan trøste og yde lidt omsorg lige der hvor de er. For selvfølgelig var Katrine rigtig ked af det.
Nu er hun på vej hjem til Danmark igen alene, for veninden fortsætter rejsen og jeg synes, også det er synd for hende. Hun har jo også fået "ødelagt" turen, der skulle have været en fælles oplevelse. Jeg kan godt forstå Katrine ønsker, at komme hjem og jeg kan også godt forstå, at veninden rejser videre - men hvor er det øv for dem begge to.
Inden Katrine kunne komme hjem igen måtte hun forbi den danske ambassade for at få et midlertidigt pas. Det kostede omkring 1000 kroner. Det synes jeg er dyrt, men det er åbentbart prisen.
Katrine var også lige en tur forbi politiet igen. For da hun loggede ind på sin mail (fra venindens computer) i går, kunne hun læse, at nogle havde forsøgt, at komme ind på hendes mail-konto. Hun kunne se på IP adressen og  placeringen, at det var fra Argentina. Disse oplysninger skulle politiet i Spanien selvfølgelig have. Jeg tror nu ikke det gør den store forskel og jeg tror ikke på, det er noget politiet følger op på.
Lige nu er jeg bare glad for at det kun er materielle tab. De kan nemlig erstattes. Pigerne har fået sig en grim oplevelse, men har det fysisk godt og det er det allervigtigste. Lige nu glæder jeg mig til, at kunne slå armene om min "lille" pige igen, give hende et kys og fortælle hende, hvor glad jeg er, for at hun er kommet godt hjem.

23 kommentarer:

 1. Åh, ja hun trænger til en MEGA KRAMMER, og det gør du også, sikke da en ØV oplevelse! Håber Katrine snart kommer videre uden for mange traumer. Forhåbentligt erstattes det mistede, men rejseoplevelserne kan jo ikke erstattes .....

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var en rigtig træls oplevelse - nu er hun heldigvis hjemme igen. Jeg synes det er så synd for begge piger - de havde sparet op og glædet sig længe til turen.

   Slet
 2. Puha, så er hun langt væk.
  Det er godt nok ærgeligt de skal have ødelagt deres tur på denne måde.
  Kan godt forstå hun vil hjem til et knus og tryghed.
  Håber ikke det tager mode på at rejse helt fra hende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er super ærgeligt, men heldigvis er hun nu hjemme i god behold. Hun er ikke sådan at kyse og hun skal snart ud og rejse igen

   Slet
 3. Nejjjjj, hvor frækt og hvor er det bare SYND for katrine og veninden, ja og jer alle sammen.
  frygteligt at stå så langt fra hinanden og ikke kan hjælpe.
  Hun som havde en mega oplevelse for livet som freeline´s fotograf, jeg kan lige forestille mig hvor frygteligt det må ha været at opleve -og ikke mindst den mistillid man får til andre efter sådan en oplevelse :-(

  Som du selv siger Aslaug, må man prøve og finde det gode i, at hun heldigvis ikke er personlig tilskade kommen. Selv om det lige er frygteligt bittert for hende hun som har taget en masse fantastiske billeder :-( :-( :-(

  Håber virkelig hun får erstatning får det materielle tabte, selv om turen ikke sådan lige kan rystes af igen...

  kærlig knus til jer begge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er smadder ærgerligt og jeg kan kun tænke meget grimme tanker om de personer, der har været med til at ødelægge turen for pigerne. Det er også meget ubehageligt, at opdage der er gjort forsøg på at hacke ind på hendes mailkonto. Nu er hun heldigvis hjemme igen.
   Også knus herfra Moster Bitna :)

   Slet
 4. Åhhhh nej, hvor er det altså ærgerligt for pigerne, godt hun trods alt er uskadt, selvom det er mega træls med hendes ting, kan godt forstå hun har behov for at komme hjem, stort blog kram til dig, hvor er det svært at være langt væk når ens børn har det svært

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja hun havde stort behov for at komme hjem og hvis hun havde haft muligheden havde hun nok også taget flyveturen hjem med det samme. Ja vores børn er jo vores børn uanset, hvor store de bliver og de har da heldigvis stadig brug for os som forældre - især når det er svært

   Slet
 5. æv for en møg oplevelse bliver godt at få hende hjem igen....

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var og jeg blev rigtig glad, da hun ringede og fortalte, at hun nu var i Danmark igen

   Slet
 6. Føj for en grim oplevelse. Desværre er det ikke første gang jeg hører om denslags netop i Barcelona . Godt pigerne klarede sig igennem det - og jeg kan nu godt forstå Kathrine lige havde brug for at komme hjem efter det der var sket.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg hørte netop i tv-avisen i går, at det efterhånden er et stigende problem i flere storbyer i Europa. Jeg har hørt at Rom skulle være endnu værre og det var faktisk deres næste stop på turen.

   Slet
 7. Kys og kram trænger hun helt sikkert til, når hun er hjemme igen. Grimt at opleve på egen krop, at den slags mennesker findes. Håber hun kommer hurtigt over det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har hun fået - og heldigvis er Katrine en pige, der ikke så let lader sig slå ud.

   Slet
 8. Skrækkeligt!!!! Og bare helt forfærdeligt når en man kender bliver udsat for sådan n oget. Jeg håber hun snart kommer over det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja og især når det er vores egne børn. Hun skal nok komme videre, men selvfølgelig er hun berørt af oplevelsen

   Slet
 9. Ja, det er ikke nemt at stå på sidelinjen, når børnene får den slags oplevelser. Håber hun trods alt er ved godt mod - og kan også godt forstå, at hun er taget hjem igen.
  Kæmpeknus til jer begge to :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej så er det rarest er være lige der hvor problemerne er. Hun har det fint, men er mest ked af de ting som er stjålet, der ikke bare kan erstattes, med nyt

   Slet
 10. Jeg bliver bare SÅ vred og harm, når jeg hører sådan en historie. Jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor det kan være så svært at kende forskel på dit og mit. Egoisme når det er allerværst uden tanker på, hvordan det påvirker dem, det går ud over - ØV

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror ikke de tænker så langt, dem der stjæler fra andre. For det er jo ikke bare det med at miste noget, det er også alt det der følger med. Nu har hun heldigvis fået ændret alle sine koder på alt hvad der skal logind og koder på. Telefon og bankkort blev spærret med det samme

   Slet
 11. Åh, en kedelig historie. Godt du får Katrine hjem og at hun kommer hjem i trygge rammer.
  Min datter blev røvet med kniv på åben gade om eftermiddagen i Brasilien - da var afstanden stor!! Det kan tage lidt tid for Katrine at komme over. Men godt at hun ikke kom til skade fysisk.

  SvarSlet
 12. Øv, hvor en forskrækkelse. Jeg håber du har hende godt hjemme igen.

  SvarSlet
 13. Hvor er det synd! Godt at du fik hende hjem i god behold - håber at hun får sin oplevelse en anden gang - det må ikke skræmme hende helt fra at rejse..

  SvarSlet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.