lørdag den 20. april 2013

Stofgarn fra Brugsen


Fredag eftermiddag var jeg en tur i den lokale brugs sammen med min mand. Vi var faktisk på vej til kassen, da jeg drejede hovedet og fik øje på en stor bunke stofgarn - noget ala Zpagetti garnet. Jeg har længe gået med et lille ønske om, at prøve at lave et eller andet i sådan noget garn. Så jeg blev selvfølgelig nødt til lige at tage et kig på varene. Der var rigtig mange farver, men mit blik faldt hurtigt på en turkisblå som passer perfekt til vores håndklæder på badeværelset. Derfor valgte jeg at købe denne farve, så jeg kunne hækle et tæppe/ en måtte til badeværelset. Da jeg ikke lige vidste, hvor meget jeg skulle bruge, købte jeg 4 ruller for at være på den sikre side (mente jeg havde set et sted, at der gik ca. 2 ruller af Zpagetti garnet til en rund måtte, men jeg tror, der er lidt mindre i disse ruller) Hvis der bliver noget i overskud, kan jeg jo altid hækle et par kurve eller noget andet. Garnet var på tilbud til 24,50 og det er halv pris af, hvad det normalt koster og det er jo altid dejligt.
Jeg er begyndt at hækle og jeg hækler efter denne opskrift fundet hos Frk. GarnGlad. Jeg er dog startet lidt anderledes - istedet for at begynde med 20 stangmasker i en magisk ring, har jeg valgt at begynde med 10 fastmasker i en magisk ring og på næste omgang hækle 2 fastmasker i hver maske omgangen rundt. Herefter følger jeg den oprindelige opskrift. Jeg synes hullet i midten blev for stort på den anden måde, men det er nok en smagssag. Jeg bruger en hæklenål 11,5 for det var den jeg havde. I opskriften står der en 12'er. Det er rigtig sjovt at prøve og indtil videre går det bare der ud af.

Starten på tæppet i stofgarn

24 kommentarer:

 1. Fantastisk godt og billigt køb :-)
  God fornøjelse med hæklearbejdet <3

  SvarSlet
 2. Det var godt nok billig :-)
  Jeg har lige lavet en oval måtte til mit soveværelse den måler 89 x 77 og den har jeg brudt næsten 4 ruller til :-)jeg sætter den på min blog en af dagene :-)
  KH Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det synes jeg også :) - vil holde øje med din blog!

   Slet
 3. Det var godt nok billigt. Jeg sidder lige og overvejer om jeg skal finde en Brugs og se om jeg er lige så heldig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er i hvertfald rigtig sjovt, at hækle i stofgarn :)
   Håber du er heldig, hvis du beslutter dig

   Slet
 4. Godt du fik drejet hovedet til den RIGTIGE side. Sikke et fund og hækletøjet ser fint ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja tænk hvis jeg havde kigget til højre, så havde jeg gået glip af dette tilbud uha uha ;)

   Slet
 5. Det var vist hvad man kalder et godt køb. :)
  Og sikken flot farve

  SvarSlet
  Svar
  1. Det synes jeg også Mona og farven passer bare perfekt :)

   Slet
 6. Et godt køb og skøn farve :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja og det bedste er at farven passer på en prik - det bliver så fint :)

   Slet
 7. Hvor er de bare heldig at finde zpahettig garn så billigt. Jeg må vist en tur forbi vores brugs og se om jeg er så heldig.

  God hæklelyst.

  Kh. Lis

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja nogen gange handler det om, at have blikket drejet det rigtige sted hen. God jagt ;)

   Slet
 8. Jeg så det godt i vores brugs den anden dag - jeg må derind igen :-)
  Glæder mig til at se tæppet færdigt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må du da, hvis du også skal lave noget i stofgarn - det er sjovt at prøve :)

   Slet
 9. Hvor ser det spændende ud og sikke en dejlig farve
  Hvis man har mod på selv at lave garnet af tyndt jerseystof, så læste jeg et sted af overlokkeren, uden nål, er perfekt til at klippe strimler med.
  Men til den prsi kan det vist ikke betale sig ... måske man skal en smut i Brugsen ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder da som en smart ide, hvis man har noget jerseystof på lageret - ellers kan det vist ikke betale sig ;)

   Slet
 10. det glæder jeg mig rigtig meget til at se :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. - og jeg glæder mig til at blive færdig. Det er lidt tungt og varmt at sidde med nu!

   Slet
 11. Elsker farven!
  Sig mig, er det bare mig, der syntes det er forfærdelig hårdt at hækle med stofgarn? Måske jeg gør noget forkert.. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tror ikke det bare er dig - det er lidt hårdt og tungt at arbejde med. Jeg blev nødt til at holde pauser indimellem - men i små doser går det :)

   Slet
 12. Hold nu op hvor billigt. Har lige købt i Kvickly til 50kr men mangler en rulle lime .....hækler også rundt kludetæppe ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var et godt tilbud :) Håber du får fat i den lime til dit tæppe!

   Slet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.