torsdag den 25. april 2013

Måtte i stofgarn


Nu er jeg blevet færdig med badeværelsesmåtten i det stofgarn ,som jeg købte på tilbud i Brugsen forleden.  Jeg var jo lidt nervøs for, om jeg havde fået købt nok "garn". Der går altså mere til end man umiddelbart skulle tro og det ville da bare være ærgeligt, hvis jeg havde købt for lidt, især når stofgarnet var så billigt. Jeg havde slet ikke grund til bekymring, for der er faktisk mere tilbage på den sidste rulle, som du kan se på billedet. Jeg vil måske lave en lille kurv af det sidste.
Det har været rigtig sjovt, at hækle måtten. Det er morsomt, at se hvor hurtig arbejdet skrider fremad og selvom jeg synes, måtten har været lidt tung og varm at sidde med, er det sikkert ikke sidste gang, jeg laver sådan en måtte i stofgarn eller zpagetti. Min datter synes nemlig også den var ret fin.
Hækleopskriften er fundet hos Frk.GarnGlad

Jeg har lavet en lille ændring i begyndelsen. Jeg er startet med 10 fastmasker i en magisk ring og på næste omgang har jeg hæklet 2 fastmasker i hver maske rundt =20 masker ialt og derefter har jeg fulgt den oprindelige opskrift.

Tilføjelset d.26. april - Måtten vejer 1640 gram  - jeg har brugt næsten 4 ruller med 120 meter på hver rulle.

Nu vil jeg køre en tur til Billund. Jeg skal nemlig hente min mand i lufthavnen. Han har igen været et smut i Norge i forbindelse med hans arbejde. I morges modtog jeg en sms, hvori han skrev "hej skat er der ikke en creme eller parfume du kunne tænke dig fra lufthavnen" - Det var da sødt og betænktsomt, synes jeg. Jeg ringede til ham senere og sagde, at det kan da vist ikke betale sig og det er sikkert ikke så billigt. Til det svarede han "nej det kan godt være, men du køber jo ikke noget selv, så det gør jeg, kan du ikke skrive noget af det du helst vil have på en sms, så ser jeg om jeg kan finde det" - har jeg ikke bare verdens sødeste mand.

Tilføjelse d. 5. februar 2015
Bloggen Frk garnglad eksisterer ikke mere, men hvis du er på facebook kan opskriften findes ved at søge  efter Frk garnglad - opskriften står i kommentaren til billedet af tæppet. Jeg har fjernet linket til den oprindelige opskrift i dette indlæg og håber, at i der vil hækle et tæppe også er på facebook eller kender nogle, der kan hjælpe jer :)

søg efter Frk.garnglad og opskriften står i kommentaren til billedet af tæppet - håber du finder den :)


31 kommentarer:

 1. Dejligt med gaver og vel skønt at få ham hjem igen...

  Sikken en fin måtte... har en rulle zpagetttigarn stående, men har ikke lige fået taget mig sammen og en er nok ikke lige nok til en måtte....

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja gaver er jo altid dejlige, især når man ikke forventer det. Du kan lave en kurv af en slags med en rulle - ellers må du have købt et par ruller mere ;)

   Slet
 2. Hvor er den blevet god din måtte,jeg skal da vist lige forbi og tjekke den opskrift.Super sød mand,godt set af ham,og så dufter en parfume altså liiige lidt bedre når der er betænksomhed bagved-smiler-god aften til jer begge to

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have - opskriften er rigtig fin og let at gå til. Gaver man ikke lige regner med er bare de bedste :)

   Slet
 3. JO!
  Han lyder som en rigtig dejlig mand. Hvordan har du fået ham så godt afrettet? Min kunne godt forbedres lidt, tror jeg (fnis - han er nu ellers rigtig dejlig som han er)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har afrettet på ham siden jeg var 16 - så efterhånden er der styr på det ;)
   Det skal da helst være sådan, at vi hver især synes, at vores mand er den bedste :)

   Slet
 4. Flot måtte. Gad vide om Brugsen stadig har det garn ?
  jeg er kommet i tanker om, at jeg vil prøve at lave en avisholder til sommerhuset - hvis jeg kan få noget af det garn. (den gamle er slidt og falmet).
  hilsen Mona

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - jeg ved ikke om brugsen stadig har det alle steder - min havde en ordentlig portion. God ide med en avisholder :)

   Slet
 5. "Næst sødeste" - verdens sødeste er min ;))
  Den er super sød den bademåtte.
  God bededag til dig og den næstsødeste :))

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er da glad for at høre, at du også er en af de heldige :) Det er ligesom med vores børn - vores egne er altid de sødeste ;)

   Slet
 6. Hvor er han bare en skat. Dejligt når andre tænker på en.
  Den er så flot din nye bademåtte. Du kan jo også lave en lille udgave der kan være på badeværelsesbordet.

  Kh. Lis

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det synes jeg også han er og dejligt at man stadig kan blive overrasket :)
   Jeg er igang med et par små kurve - tror liiige der er nok!

   Slet
 7. AJ hvor skønt at du har brugt min opskrift - og sikke en lækker farve ;) Og ham manden har du da fået godt opdraget :P

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg var slet ikke i tvivl om, at det netop var din opskrift, jeg skulle bruge. Den er så fin :)
   Ja han er godt opdraget, det har også taget mange år ;D

   Slet
 8. Hold da op, hvor bliver du altså forkælet, god bededagsferie, håber vi ses på tirsdag

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det gør jeg :) Tak og i lige måde til dig og vi ses bestemt på tirsdag!

   Slet
 9. Jov! Absolut en dejlig mand du har :)

  Smuk måtte du har lavet og faktisk spændende at se den hæklet med mønster i stedet for bare fm. Måske man alligevel skulle prøve igen, der er så mange dejlige farver at vælge imellem!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis man tager det i små bider er det ikke så hårdt og resultatet er jo fint ;)

   Slet
 10. Håber at du har fået den skønneste parfume af din søde mand <3
  Herlig bademåtte - I like -

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg skrev en lille ønskeliste, så han havde lidt at vælge mellem. Jeg var så heldig, at han købte alt jeg havde ønsket - så det var lidt overvældende, men det var super dejligt :)

   Slet
 11. Hvor fint! Hvad koster en nøgle stofgarn i Brugsen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Da jeg købte kostede det 24,50 pr rulle, men det var på tilbud og jeg tror ikke, det er noget der normalt sælges der.

   Slet
 12. Sikke da en pragtfuld mand du har dig der .. bliver da lige lidt misundelig :)

  SvarSlet
 13. hejsa
  Hvor stor er den i omkredsen.. og hvor mange ngl fra Brugsen blev det så til. Har fået at vide at det man køber på nettet er der 120 m pr. ngl til ca 75 kr stk....

  SvarSlet
 14. Den er omkring 75 cm i diameter - omkredsen har jeg ikke målt.
  Oppe i indlægget står hvor meget jeg har brugt og hvad den vejer. jeg havde lidt i overskud, som jeg brugte til et par små kurve - du kan se dem ved at trykke på billedet af dem ude i højre side ellers er linket her:
  http://aslaugmork.blogspot.dk/2013/04/sma-hklede-kurve.html
  Synes det lyder dyrt med 75,- pr nøgle - normalprisen er omkring 49,- så vidt jeg ved :)

  SvarSlet
 15. det jeg blev forvirret over er at du skriver at du har købt noget i brugsen .... og du skriver 120 m pr. ngl..

  men zpaghetti garn på nettet er 800 g = 120 m Altså den samme løbelængde som du siger det fra brugsen er på. Tror ikke det er dyrt med over 70 kr for et nøgle.. både hos foxogjane, Yarnfreak, tante grøn, og i sybutikker er det den pris.. det eneste sted jeg kan finde til 49 kr er panduro hobby og der er kun 60 m..... men hvis løbelængden er 120 på det fra brugsen så må jeg da derned

  SvarSlet
  Svar
  1. Det jeg har købt er lidt tyndere end f.eks. zpaggetti- det står på rullen der er 120 meter. Det hedder kun stofgarn Jeg ved faktisk ikke om det stadig kan købes - har også set det i Kvickly for kort tid siden. Hvis du bruger Zpaghetti bliver måtten sikkert lidt større :)
   God jagt efter garn, det vigtigste er vel at finde noget i den farve som du skal bruge, så må måttens størrelse blive derefter ;)
   Jeg ville købe en ekstra rulle - den kan altid bruges til en kurv eller to :)

   Slet
 16. Hej
  Det er et super fedt tæppe... Sådan en vil jeg da også lave... Men jeg kan ikke finde opskriften via linket. Er der nogle der kan hjælpe med opskriften??

  SvarSlet
  Svar
  1. Man kan finde opskriften på facebook - søg efter Frk.garnglad og opskriften står i kommentaren til billedet af tæppet - håber du finder den :)

   Slet
 17. Jeg kan desværre ikke finde hende på Facebook. Man er ikke heldig at du har gemt den eller kan huske den?

  SvarSlet
 18. Jeg har også kigget efter frk.garnglad og også uden resultat.
  Så jeg håber på at her er en venlig sjæl som måske ville dele opskriften 😊

  SvarSlet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.