mandag den 22. april 2013

Grønbenet rørhøne kom forbi

Karakteristika: grønne ben, rød pandeblis, gult næb og en lys stribe langs kroppen - den er god nok :)
Her til morgen da jeg kiggede ud af vinduet, gik der en fugl rundt inde under vores troldetræ. Nu er jeg ikke den store ornitolog/fuglekender, så jeg var ikke rigtig klar over, hvad det var for en fugl. Imidlertid havde den så særegne træk, at den var nem at finde via google, som er min ven. Jeg skrev bare rødt næb og grønne ben og så dukkede fuglenavnet op. Så hermed vil jeg præsentere dig for en Grønbenet rørhøne, som er en helt almindelig ynglefugl i Danmark, der mest findes ved tilgroede moser og søer. Denne "høne" havde dog forvildet sig næsten ud til vejen, men den fortsatte sin gang rundt om huset, ned over græsplanen og endte nede ved søen, hvor den sikkert hører til.
Jeg fandt også ud af, at den er mindre end en blishøne (den kender jeg i forvejen), den flyver dårligt og kluntet og derfor løber den først et langt stykke hen over vandet, når den skal lette. Noget andet helt specielt hos den grønbenede rørhøne er, at det ældste kuld unger hjælper med at opfostre de yngre - det er da sjovt og sødt, synes jeg.
Jeg læste også et sted, at den grønbenede rørhøne er en sky fugl og derfor kan være svær at få fotograferet. Det gør det da bare endnu bedre, at jeg fangede den i min linse.I eftermiddags har jeg været til strikkehygge. Vi var ikke så mange strikketøser denne gang, men det var rigtig  hyggeligt.
Det går fremad med min badeværelses-måtte, men jeg er bange for, at der ikke er nok "garn". Derfor var jeg lige et smut i brugsen inden jeg kørte til strikkehygge, fordi jeg ville købe et par ruller mere, så der var nok til færdiggørelsen af måtten og samtidigt var til en lille kurv eller to. Der var masser af ruller tilbage, bare ikke lige i min farve. Nu håber jeg bare på, at jeg har nok til den sidste omgang, som jeg er ved at hækle. Men der går altså en del "garn" til efterhånden på en en omgang og jeg er begyndt på den 4. rulle - så kryds lige fingre for mig. Hvis der ikke er nok, må jeg gå til plan B, men den hører du kun om, hvis det skulle vise sig at blive nødvendigt.

10 kommentarer:

 1. Jeg krydser fingre for du har nok garn :)

  SvarSlet
 2. Nej hvor sjovt med den rørhøne ! man får udvidet sin horisont hver gang man har den slags oplevelser :o)
  og så heldigt at få lov at fange den med linsen ..
  Håber Brugsen har nok af garnet.
  hilsen Mona

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes det er meget sjovt og hyggeligt. Brugsen havde jo ikke mere af min farve, men der var heldigvis nok :)

   Slet
 3. Spændende oplevelse med den rørhøne. Havde jeg set den, havde jeg bare troet, at det var en blishøne. Sådan bliver man så klog hen ad vejen. Jeg var i Brugsen her for at købe garnet, men her koster det altså 49,95!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror ikke jeg har set sådan en før og bliv da lige nødt til at google :)
   Det er vist meget forskelligt, hvad det koster rundt omkring - jeg var heldig!

   Slet
 4. krydser fingre for at du har nok garn......

  og anede ikke at den fugl fandtes og har heller aldrig set en før nu :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak fordi du krydsede ;) Der var nok jubii
   Med hensyn til fuglen - så er vi to :)

   Slet
 5. Smuk fugl og så blev vi alle også det klogere :)

  Krydser fingre - ellers må du efterlyse det på din blog, måske andre kan finde en rulle i deres lokale Brugs?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er godt at få udvidet horisonten ;)
   Tak du behøver ikke krydse længere - der var nok :)

   Slet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.