onsdag den 14. februar 2018

Hæklet hjerte - Valentinsdag


I dag er det d. 14. februar og dermed også Valentinsdag og efterhånden er det også en dag som flere og flere danskere har taget til sig. Man kan jo mene, hvad man vil, om det er udansk, det er  kommercielt og om det er en tradition , som vi skal fejre her i landet. Men uanset hvad så synes jeg der er noget fint i, at fejre kærligheden og det kan jo gøres på mange måder .....og det behøver jo ikke koste en bondegård ;)

Tilbage i 2016 havde jeg en lille Give away på bloggen og den "kærlige" gevinst var et hæklet hjerte, som var brugt til en nøglering.

Opskriften på hjertet har jeg aldrig rigtig fået delt på bloggen for sig selv. Hjertet er det samme, som jeg hæklede til min engel på glas, men nu ligger jeg også opskriften her.

Hvad du vælger at bruge hjertet til er op til dig, men det kunne jo være til en nøglering, eller måske flere til en uro eller guirlande, man kunne også montere hjertet på en pind og bruge det i en buket eller i en blomst.

💗 Hæklet hjerte 💗

Hækles med nål nummer 2,5 i almindeligt bomuldsgarn (Hjertet kan selvfølgelig også laves i både tykkere og tyndere garn alt efter, hvor stort eller lille et hjerte du ønsker. Nålen skal bare passe til garnet)

Begynder som to små halvkugler, der hækles sammen til et hjerte. Fyldes efterhånden.

1. omg.                      Start med at lave en magisk ring og hækl 6 fm i ringen
2. omg.                      * 1 fm, 2 fm i næste maske * x 3 = 9 masker i alt
3. omg.                      * 2 fm, 2 fm i næste maske * x 3 = 12 masker i alt
4. omg.                      = 12 fm

Nu er første halvkugle færdig, bryd garn og hækl en halvkugle mere, men bryd ikke garnet denne gang.

5. omg.            Hækl de to halvkugler sammen. Hækl videre i den kugle, hvor garnet ikke er brudt med 6 fm, derefter 12 fm i den første hæklede kugle og til sidst de restende 6 fm i den sidste = 24 masker i alt

6. omg.                      = 24 fm
7. omg.                      * 2 fm, 2 fm sammen * x 6 = 18 i alt
8.  + 9. omg.             = 18 fm
10. omg.                    * 1 fm, 2 fm sammen * x 6 = 12 masker i alt
11. + 12. omg.          = 12 fm
13. omg.                    *  2 fm sammen * x 6 = 6 masker i alt
14. + 15. omg.          = 6 fm


Klip tråden lidt lang og træk den gennem den sidste maske – tråd-garnenden  og ri i de yderste maskeled nedefra og op – stram godt til og hæft.

Jeg vil ønske alle en rigtig dejlig og forhåbentlig kærlig dag 💗

2 kommentarer:

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.