onsdag den 7. februar 2018

Jeg skal på livsstilskursus


Nogle gange føler jeg, at mit liv går i ring ...eller det vil sige nogle af de udfordringer, som jeg har med min vægt og dermed også mit negative selvværd. Jeg ved godt, at jeg slet ikke er alene om, at have problemer med vægten og at selvværd ikke kun handler om, hvor meget man vejer. Men for mig går de lidt hånd i hånd og jeg er nu igen der, hvor mit selvværd kan ligge på et meget lille sted. Min vægt har atter nået et tal, som jeg virkelig ikke troede jeg skulle stå ansigt til ansigt med igen. Og jeg føler, at jeg en gang til er blevet bombet tilbage til "dengang" jeg var overvægtig og aldrig troede, jeg ville kunne tabe mig og det rammer mig som en bommerang og jeg tænker igen, det er en håbløs kamp, som jeg slet ikke kan vinde...lige meget, hvor meget jeg ønsker det og kæmper.

Jeg havde jo tabt mig rigtig meget i 2014/15 og min vægt holdt sig faktisk stabilt i omkring 1½ års tid derefter. Men i sommeren 2016, hvor jeg blev syg og jeg efterfølgende blev opereret 2 gange ( læs mere her ) har jeg haft store problemer med "bare" at holde min vægt og ikke tage for mange kilo på. Allerede efter den første operation sagde vægten + 7 i løbet af den første uge, så det var lidt af en nedtur. At jeg så oveni har fået konstateret et for lavt stofskifte og også stadig her en del smerter i led og krop gør ikke kampen mindre.

Billedet er fra et tidligere blogindlæg, men igen aktuelt ;)
Trods ovenstående har jeg ikke valgt, at det ikke skal slå mig ud og jeg bliver nødt til at gøre noget selv. Så meget har jeg trods alt lært efterhånden. Men nogle gange skal man have et lille puf i den rigtige retning - til en livsstilsændring og det håber jeg, at mit kommende ophold på Kursuscenter Struer vil være medvirkende til.

Jeg har nemlig ikke ved egen kraft, trods megen viden omkring kost og dens betydning for kroppen været i stand til, at "tage mig sammen" til en helhjertet kostomlægning og få implementeret motionen i min hverdag igen. Jeg trænger i den grad til et kærligt puf, så jeg igen kan tabe mig og komme i gang med noget motion (som jeg synes er sjovt). Endvidere regner jeg med, at få nogle redskaber og noget inspiration, som jeg kan arbejde videre på når jeg kommer hjem igen. ( I første omgang tager jeg 3 uger deroppe -  Ny livsstil uge 8-10 )

Jeg er ret spændt på, hvad dette kursus kan føre med sig - måske kan det give mig det kærlige spark til igen, at tage hånd om mig selv, få gang i noget seriøst motion og have mere fokus på hvad og hvorfor jeg spiser, som jeg gør. Hvorfor er det, at  jeg modarbejder mig selv og hvorfor er det så svært. Jeg vil jo gerne have fokus på min sundhed og være motiveret, så jeg kan gøre noget godt for mig selv og den krop, som jeg nu engang er født i. .....jeg skal bare lige have lidt hjælp
10 kommentarer:

 1. Åhhh du kæreste. Jeg synes dette indlæg indeholder stor selvindsigt og jeg håber det kommende kursus vil hjælpe dig på en eller anden måde. Har selv kæmpet mod vægten altid. Hvor vægttab gik over i spiseforstyrelse med en vægt på 45 kilo, til overvægt. Overvægten er der desværre stadig og mine gamle led lider under det, men det er hulans svært at dyrke motion, når kroppen siger nej tak= av.
  Glæder mig til at læse mere om dit forløb og forhånetlig lære noget undervejs.
  Held og lykke på din rejse

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for dine ord <3 ja jeg kender efterhånden mig selv på mange områder, men man bliver heldigvis aldrig for gamle til at lære nyt og måske skal jeg måske også lære at slutte fred med sig selv og mine indre dæmoner. Jeg ønsker dig det bedste og så må vi have med i baghovedet, at vi kan kun gøre det bedste, som vi er i stand til ud fra de forudsætninger vi har ;)

   Slet
 2. Godt du har taget dette initiativ! Godt at tænke på/føle sig selv, håber du får nogle gode uger😀 Vi snakkes ved. ❤❤❤❤❤❤ knus og varme tanker

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg tror det bliver godt - måske kan det også give mig noget af den manglende energi, som jeg mangler lige pt.
   Tak for knus og varme tanker og det samme til dig <3

   Slet
 3. Svar
  1. Tak skal du have :) og hyggeligt du kigger forbi her <3

   Slet
 4. Held og lykke med det.
  Har selv benyttet det gratis tilbud på Brædstrup Livsstilscenter, via egen læge, med stor succes.
  Alle gode tanker til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have :) Jeg har kun godt at sige om Brædstrup Livsstilcenter og det er jo et mega godt tilbud. Jeg var selv afsted på et hold der i 2012, men nu trænger jeg igen til et "spark" og det håber jeg de kan give mig i Struer ;)

   Slet
 5. Held og lykke med opholdet

  SvarSlet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.