fredag den 7. marts 2014

Hæklede ugler


De sidste to ugler, som jeg har hæklet og brugt til værtindegaver, fik jeg også taget nogle billeder af,  inden de blev pakket ind i cellofan og taget med til blogtræf. Uglerne er lavet i to forskellige farvesammensætninger og måske er der nogle, som kan bliver inspireret af mine farvevalg. Uglerne er nemme at hækle og de fleste har sikkert nogle små rester bomuld (eller andet garn) i gemmerne og der går altså ikke meget til en ugle.
Uglerne kan bruges til lidt af hvert. Jeg har en, som jeg bruger som nålepude når jeg monterer og jeg har også set en ugle anvendt som pynt på en skoletaske. Uglerne ville også være søde i en mobile eller som barnevognskæde (måske kombineret med en lille bitte mus). Jeg har planer om, at hækle en i tyndere garn og mindre nål. Den skal bruges i en nøglering. Uglen er også en god ven, at have med i lommen og den ligger godt i hånden :)


Jeg har været inde og kigge lidt på opskriften igen og jeg starter altid med en magisk ring i stedet for de 4 luftmasker, der samles til en ring. Jeg har nu tilføjet det i opskriften, fordi jeg synes, at det bliver meget pænere med den magiske ring, som man kan trække helt sammen tilsidst.
Det er lidt sjovt med opskrifter - nogen gange gør man noget, fordi man tror det står i opskriften eller fordi man bare er vant til at gøre sådan. Jeg har lavet uglen flere gange nu, men studsede først over starten nu. Da jeg lavede oversættelsen i sin tid, har jeg selvfølgelig gået ud fra den engelske udgave herfra, men jeg vil helt klart anbefale at starte med den magiske ring. Hvis du ikke ved, hvad en magisk ring i hækling er, findes der flere videoer, som viser det. Nedenfor er der en fra Drops, som jeg synes er rigtig fin.
Her hækles der fastmasker i ringen, men der hækles bare stangmasker i stedet for, hvis det er det, der står i opskriften.


Magic circle crochet loop from Garnstudio Drops design on Vimeo.


Opskriften på uglen kan downloades gratis og linket finder du i mit tidligere indlæg lige HER

12 kommentarer:

 1. De er helt fantastiske - tak for deling :)) HAPS!

  SvarSlet
 2. Jeg elsker de ugler og lavede i efteråret fire styks. De endte med at blive foræret væk til et arrangement, hvor overskuddet gik til Støt Brysterne.
  Jeg er sikker på, at jeg kommer til at hækle nogle flere med tiden :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg ved jo, at du brugt mønsteret flittigt, men vidste ikke at ugler havde været med i kampen imod brystkræft ;) I like :)

   Slet
 3. Hej...... Vil lige hilse på, da jeg lige har tilmeldt mig din skønne blog....her skal jeg nok blive inspireret!

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen her hos mig :) jeg håber også du finder lidt inspiration hos mig :)

   Slet
 4. Hvor er de da bare herlige :o)

  SvarSlet
 5. De er bare så søde. Jeg har selv lavet nogle stykker og det er en skøn måde at få brugt rester på - og slå sig løs med farver :) Jeg bruger også den magiske ring.

  SvarSlet
 6. De er nemlig fine til rester og den magiske ring er vist kommet for at blive ;)

  SvarSlet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.