onsdag den 26. marts 2014

Beton fuglen er landet

Hvilken art fuglen tilhører ved jeg ikke, men den hører til i den store og tunge afdeling ;) Fuglen er omkring 60 cm høj. Måler ca. 56 i længden og 32 cm i bredden.
I søndags lovede jeg, at der nok skulle komme billeder af den færdigmalede beton fugl på bloggen. Jeg blev jo ikke helt færdig med at male på mit Make make kursus, så jeg har også haft gang i penslen herhjemme. Det var nu ikke fordi jeg manglede ret meget. Faktisk var det kun øjnene, men jeg ville hellere stå hjemme med mine egne finere pensler, end at skulle stå og fedte med en stor og klodset pensel og samtidigt være presset på tid.
Nu er jeg så blevet helt færdig og jeg er blevet ganske tilfreds med resultatet, selvom jeg havde mine tvivl da jeg gik i gang med at male på det rå beton.
Gad vide om den  kan skræmme muldvarpe væk, den var ret nysgerrig efter alle vores muldvarpeskud i haven :)
Jeg havde egentlig regnet med, at hele fuglen skulle være noget lysere i farven og at næb og ben skulle være mere hudfarvede/beige, da jeg begyndte at farvelægge. Når man maler på betonen kan man vælge en teknik, hvor der startes med en mørk farve i bunden og så dubber/maler man flere lag ovenpå som kan blive lysere og lysere. Jeg startede også med en mørk bund, men så gik jeg mere over i min egen teknik, hvor jeg også brugte hænderne meget og også forsøgte mig med lidt vådt i vådt og på et tidspunkt i processen,  synes jeg bare, at især næbet var blevet så fint, at det ville være synd at gøre mere ved det. Herefter malede jeg kroppen og jeg startede ud med en grålig nuance, som jeg havde blandet. Jeg synes imidlertid ikke, at den grå var god sammen med næbbet, så jeg tog en hurtig beslutning og valgte at bruge sort i bunden. Bagefter har jeg så dubbet lidt gråt ovenpå igen, for at få lidt spil i "fjerene"
Husløgene har jeg ikke fået plantet og jeg har heller ikke helt bestemt mig til, hvor fuglen skal placeres, men mon ikke jeg får styr på de detaljer snart.

Jeg skal helt sikkert arbejde med den formbare beton igen og jeg fik da også købt lidt materieler med hjem. Og så har jeg også investeret i en varmeskærer til flamingo, for jeg skal i hvertfald ikke gå ned på udstyr, når lysten kommer over mig. Jeg har mange ideer og måske skal det næste projekt i Makemake stå i den rå beton, for det synes jeg også er ret fint. Min mand griner af mig og siger at vi nok bliver invaderet af havenisser, men det tror jeg nu ikke, men måske sniger der sig en stor frø ind på matriklen engang :)

36 kommentarer:

 1. Dejlig fugl :-) Måske får du ligeså stille etableret din helt egen dyrepark :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - ja måske bliver det en lille zoo med eksotiske dyr ;)

   Slet
 2. Jeg syns den er vildt fed,rigtig godt resultat :)
  Hatten af for dig.....glæder mig til at se den med blomster i, hvor stor er den?

  Knus og kram herfra

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Målene står under det første billede - jeg glæder mig også til at få den plantet til :)

   Slet
 3. Jeg er simpelthen nødt til at kommentere din fugl endnu en gang - den er virkelig bare så skøn:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er glad for du gider kommentere :) og jeg kan sagtens tåle at høre det igen :) Tak

   Slet
 4. Ok, jeg bøjer mig i støvet og siger at den også er smuk malet.
  Fødderne er jeg stadig helt vild med. De ser så skønne ud.
  Nej udstyr er bestemt noget vi IKKE bør gå ned på, uanset hvad vi kaster os over.

  God aften til dig.

  Kh. Lis

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er nu også glad for at den fik lidt farve - det passer meget godt til lige denne fugl synes jeg :)
   Udstyret skal være i orden - det er jo det halve af arbejdet siger man ;)

   Slet
 5. Hvor er den fin, med glimt i øjet, næsten ligesom strikkefåret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) jeg kan godt li ' at der er et humoristisk udtryk :)

   Slet
 6. Den er da bare noget af det skønneste, din fugl.
  Den måtte godt lande på min matrikel, hvis den skulle få lyst at snuppe en lille flyvetur!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) jeg tror nu den er for tung i måsen til at flyve ret langt ha ha :)

   Slet
 7. Den er bare så sej !
  herlig :o)

  SvarSlet
 8. Den sjoveste blogpost i lang tid. Sikken en utrolig flot fugl - tænk at den er håndlavet. Så flot arbejde!!!!! Glæder mig til at se hvad du så skal lave :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) dejligt du kan li' min fugl :) jeg må i tænkeboks, men det bliver vist ikke foreløbigt, jeg skal have fingrene i betonen igen - måske når det bliver bedre vejr og jeg kan arbejde ude :)

   Slet
 9. Den er bare så fantastisk!
  Ja hvad skal jeg sige - du er dygtig :)

  SvarSlet
 10. Ja jeg kan kun gentage du er MEEEGA kreativ, kunstner vil jeg kalde det!!!! Kommer du til workshop i Brædstrup i aften?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kom jo ikke til workshop, men jeg glæder mig meget til at høre om jeres aften :) og takker :)

   Slet
 11. Hold da helt fest jeg er vildt imponeret vidste slet ikke, at der var noget der hed sådanne og synes det er helt fantastisk det du har fået lavet på en weekend.. flot det er den og du er bare vildt dygtig.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Det er vist heller ikke så udbredt endnu, men det tror jeg på det bliver. Det er jo et materiale, som er fantastisk - det var en forlænget weekend og der var ikke mange pause ...men jeg nåede det jeg skulle :)

   Slet
 12. Jeg er helt vild med din fugl, tillykke med det enorm flotte resultat.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) jeg er også vældig tilfreds med resultatet og glæder mig til at lave mere i dette materiale :)

   Slet
 13. Den er total fed den "lille" fugl. Og så er du altså bare en knag til at få taget "levende" billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) jeg er lidt glad for det allerførste billede, hvor fuglen ligesom står og gemmer sig - det kunne man godt lave et "bevinget" ord om - om hvad den lige står og tænker ;))

   Slet
 14. Super flot fugl du har fået lavet.

  SvarSlet
 15. Hold nu op hvor er den fin ... godt lavet ;0)

  SvarSlet
 16. Den er kodyl dejlig.. hehe, ja så gammel er jeg vel ;)
  Flot Aslaug og helt perfekt :)

  SvarSlet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.