tirsdag den 3. december 2013

Kalenderlyset


Jeg vil lige vise jer, hvordan vores kalenderlys kom til at se ud i år. Jeg har valgt, at genbruge ideen og nogle af tingene fra sidste år. Fadet er det samme og det er de store glaskugler også. Dådyret og de røde svampe er også genbrug. Moset er fra egen avl :) og koglerne havde jeg også i gemmerne. Jeg har suppleret med et limegrønt cypres træ. Træet er pyntet med 36 små julekugler, som jeg har købt hos Søsterne Grene til under en krone stykket. Jeg havde ikke nogen plan med kuglerne, da jeg købte dem, men nu kom de til at pynte på dette træ. Kuglerne er først bundet på en sytråd og derefter snoet omkring træet. Jeg troede jeg kunne hænge dem enkeltvis på grenene, men det lykkes ikke, så jeg måtte finde på en anden løsning og den fungerer fint. Træet står i en lysgrøn potte og øverst har jeg placeret nogle træstykker, som jeg havde tilovers fra min adventskrans, som jeg viser senere i denne uge.
Stearinlyset er selvfølgelig også nyt og det er ligeså stort som det plejer at være. Sidste år havde kalenderlyset en brændtid på 110 timer og vi kom i mål i løbet af juledagene. Glemte at læse på dette lys, før det blev placeret, men mon ikke det er næsten samme brændtid Jeg har forøvrigt sat 3 tynde søm i bunden af lyset før det er sat i en klump ler - så står det stabilt og ingen af talene bliver dækket af ler. Jeg varmer sømmene op med en ligter og så er de nemme at stikke ind i bunden af lyset. Husk at holde på sømmene med en fladtang - de bliver meget varme ;)

Lidt detaljer fra dekorationen - pindsvinene sneg sig lige ind på det sidste billede og nu er de også en del af kalenderlys- dekorationen

18 kommentarer:

 1. Hvor er det en smuk dekoration

  SvarSlet
 2. Hvor er den fin! Jeg kan godt lide, at der er så meget forskelligt. Når man ser den oppefra fornemmer man, hvordan den er ligesom er delt ind i tre "sektioner".

  Det er skisme noget lækkert mos, du har! Det ligner det, som Claus Dalby viste i tv. Det var det mos, der var særlig flot! Det ligner dit.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) jeg var lidt bange for, at den ville komme til at se rodet ud og så er dekorationen ikke det nemmeste at fotografere - jeg vil jo gerne vise det hele ;)

   Slet
 3. Det er en rigtig flot dekoration meget kreativt

  SvarSlet
 4. Som sædvanligt kreativiteter fra din hånd.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) men du får nu også lavet nogle fine dekorationer :)

   Slet
 5. Det er en rigtig sød dekortion. Mine indeholder også genbrug fra år til år :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) jeg synes det er dejligt at genbruge og så supplere med lidt nyt ind imellem :)

   Slet
 6. Sikken en flot og anderledes dekoration og med anderledes synes jeg fedt for elsker ting der skiller sig ud fra alt det andet på en lækker måde :-)
  tror sørme vi har samme kalenderlys fik heller ikke læst hvor mange brændetimer der er i det, men indtil videre er vi da med endnu :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Marion :) Lyset er jeg ikke så tilfreds med - har opdaget at det ikke er ren starin og det brænder altså lidt mærkeligt. Måske skifter jeg det ud, men vi er da også med endnu :)

   Slet
 7. Som Anita tænkte jeg med det samme, at det ligner det mos, som Dalby brugte den anden dag i tv :-)

  Det er virkelig et flot dekoration. Jeg elsker dine utraditionelle valg i form af farverne og træet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Det er sådan noget pudemos og det er rigtigt fint. Jeg er vild med mos og dækker altid leret med mos før jeg stikker gran og andet i :) og mos er jo dekorativt i sig selv.

   Slet
 8. Sikke en dejlig dekoration, med en masse jul stemning :)

  SvarSlet
 9. Rigtig flot - du kunne jo leve af det ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - nej det tror jeg, at jeg lader andre om ;)

   Slet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.