torsdag den 5. december 2013

Hjemmegjort adventskrans


I år kunne jeg ikke lige beslutte mig til, hvordan adventskransen skulle være. Normalt plejer jeg at binde en krans selv og det gjorde jeg også sidste år. Men i år tænkte jeg den skulle være lidt anderledes. Sidste år var der flere, som strikkede en krans og det synes jeg var en sjov ide. Tiden har bare ikke lige været til strikket krans med masser af pynt og fredag aften - 2 dage før vi skulle tænde det første lys i kransen, opgav jeg den ide. I stedet for fik jeg en ide med nogle grene. Jeg havde nemlig set en krans, der kostede 1000 kroner og som var lavet med nogle bambus stykker rundt. Det måtte jeg kunne lave ligeså godt og i hvert fald også billigere. Jeg synes egentlig ikke bambus er ret julet og nordisk, så derfor har jeg anvendt grene i stedet. Min krans ligner slet ikke den jeg så, men ideen opstod ud fra den. Jeg er bare blevet så glad for resultatet og synes min adventskrans er helt fantastisk smuk (ja man må godt synes om, det man selv laver)  Jeg synes, at den ligner en "million", men adventskransen/dekorationen har kun kostet mig det, som 3 husløg og fire lys koster - under 100 kroner. Træer/grene har vi masser af i haven og alle de andre pynteting, der er anvendt i kransen havde jeg i gemmerne. Derudover er der brugt tid, men noget af tiden gik i rigtig hyggelig selskab med min mand, der blev involveret i dette "fælles" projekt. Han fik lov til at save og slå søm i og jeg holdt øje imens. Jeg tror faktisk også, at han synes det var sjovt, at hjælpe til og han er også ret tilfreds med vores fælles anstrengelser.

Grene  1½ - 3 cm i diameter er savet ud i længder på 8-10 cm. Derefter er der banket tynde søm i (sømmet skal ca. ramme midt i halmkransen) Tryk grenene ind efterhånden og giv dem en klat lim med en limpistol mellem søm og halmkrans. Grenene er placeret så tæt som muligt og flugter i bunden. Jeg lavede den yderste række først og derefter den inderste
Pynt hulrummet op - jeg har anvendt mos, gran, 3 store husløg, kogler lidt smågrene, en rest pels og lidt julekugler.
Jeg placerede først de 4 stearinlys i halmkransen og lysene er sat fast i halmkransen ved hjælp af 3 søm i bunden af hvert lys.

Min adventskrans er placeret på et stort ovalt spejl, som er lavet til formålet. Det har været sådan i mange år efterhånden og det skulle der ikke laves om på i år.

42 kommentarer:

 1. Hold da op. God ide. Den låner jeg lige til næste år. Tak 😚

  SvarSlet
 2. Hvor er den flot. Den kan jeg godt forstå du er stolt af :-)

  SvarSlet
 3. Meget kreativt og smukt resultat - godt gået!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Jeg synes også den er smuk og alle anstrengelser værd ;)

   Slet
 4. Den er rigtig flot og ligner helt sikkert en million :-) hyggeligt med fælles adventsprojekt

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja måske kun en halv ;) og det var et hyggeligt fællesprojekt!

   Slet
 5. Fantastisk krans!
  Billedet gemt, til inspiration næste år

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Det er altid godt med lidt inspiration :)

   Slet
 6. Tak for de smukke billeder og inspiration.

  SvarSlet
 7. Nej hvor er det en spændende og anderledes adventskrans :o)
  rigtig flot.

  SvarSlet
 8. Hold nu op den er flot ........ ;O)

  SvarSlet
 9. Den kan du virkelig også være rigtig stolt af, for den er bare så fed og anderledes!
  Hvor lyder det også til at have været hyggeligt at være to om at lave den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Jeg er bare så tilfreds og det er hyggeligt at være to :) det var nu mest til det grove ;)

   Slet
 10. Smuk smuk krans - den er skøn :)

  SvarSlet
 11. Wauw! Den er virkelig helt vildt imponerende!

  SvarSlet
 12. Hold da lige helt op, hvor er den smuk!! Wauw!

  SvarSlet
 13. Wauw- mega flot:-) jeg vil gerne bestille en til næste år.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) jeg laver ikke på bestilling, men måske ....

   Slet
 14. jeg er helt klart med på WHAUU holdet

  SvarSlet
 15. Den er bare så flot. Jeg er vild med det ro look grenene giver.

  SvarSlet
 16. Smuk <3 Men noget af et arbejde :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Det er nu ikke så slemt, når først pindene er savet og sømmene slået i, så er der kun det hyggelige tilbage :)

   Slet
 17. wauw den er smuk Aslaug ... vildt smuk ... den ide vil jeg godt ha' lov til at stjæle til næste år -hvis det er ok
  knus og go weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marianne :-) Du "stjæler" bare - jeg har jo lagt ideen ud til fri afbenyttelse ;-) Vil da glæde mig til at se din version næste år. God weekend

   Slet
 18. Simpelhen en fantastisk effekt med det spejl - smuk, smuk, smuk!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ikke - spejlet er lavet til formålet og der er efterhånden mange adventskranse, som har haft sin plads på netop dette spejl :)

   Slet
 19. Sikke en smuk og meget anderledes adventskrans du har lavet. Hvor er den flot.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dine ord :) jeg er også ret glad for kransen - kan godt være den bliver genbrugt næste år ;)

   Slet
 20. Super flot. Hvilke grene har du brugt?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have :) Jeg ved faktisk ikke, hvad det var jeg brugte. Det kunne godt ligne birk, men jeg er ikke sikker. Man kan jo bruge det man synes er pænt :)

   Slet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.