torsdag den 5. februar 2015

Lidt af det strik, som jeg har på pindene


Jeg er inde i en periode, hvor jeg får startet op på mange nye projekter. Det er jo ikke fordi, jeg ikke har et par ufærdige projekter i forvejen, som jeg burde få¨lavet færdige. Men jeg taber hurtig interesse og må starte op på noget nyt.

Det stribede zig zag tørklæde købte jeg garn til, da jeg var til Strikke og hæklefestival i Brande. Det var ikke et spontant køb, for jeg havde planlagt det hjemmefra. Jeg havde en ide om, at tørklædet ikke skulle være med grønne farver i, men da jeg så det grønne nøgle var jeg altså solgt.
Garnet jeg strikker i er fra Lang Yarns, hedder Jawoll Magic Degrade og er en strømpegarn. Jeg strikker skiftevis 2 pinde af hver farve - den grønne har farvenummer 8978 og den anden har nummer 7230.

Selve zig zag mønsteret er ret enkelt og består af en enkelt pind der gentages på hver pind. Det vil sige man strikker det samme på både ret og vrangpinden. Det er et fint stykke strik til at have med i tasken og jeg kalder det mit taskestrik. Mønsteret kommer her, hvis nu du også lige skulle få lyst til lidt ZIG ZAG Striber.

Maskeantallet SKAL gå op i 12 - jeg har slået 72 masker op og det synes jeg giver en fin brede på et tørklæde, der skal rundt om halsen. Mit tørklæde måler 20 cm i bredden og er strikket på en pind 3

Mønstret: * 5 ret, 2 ret sammen, 4 ret, 2 masker i den samme maske * gentag fra * til * pinden ud.

Jeg strikker 2 masker i den samme maske på følgende måde: Strik først en ret almindeligt, men masken løftes ikke af og så strikkes der 1 ret bagerst i den samme maske. Der findes en fin video på Drops der viser det rigtig godt Her


De orange pulsvarmere eller halvhandske nærmere betegnet er jeg næsten færdige med. Dem blev jeg fristet til at strikke, da jeg før jul var til juleafslutning i "Seriøst strik" for sjov". Et af medlemmerne havde strikket flere par af modellen, som hedder Asta og jeg synes de var så fine. Jeg er især vild med udtagningen til tommel-fingerene, hvor der er en enkelt af de små "falske" snoninger", som fortsætter op i det glatstrikkede stykke - en fin og enkel detalje.
Garnet er det originale, der er brugt i opskriften - Cinnia 100 % merinould fra Filcolana i farve 215  og opskriften kan hentes gratis på deres side lige HER.

Jeg tror da, at jeg snart får disse to projekter helt færdige, men problemet er, at der også kommer andre spændende ting i vejen og det ikke er det eneste, jeg arbejder på lige nu. Jeg er blandt andet også i gang med en Høst jakke og det var slet ikke meningen, men den lokale havde tilbud på garn og jeg lod mig friste, selvom jeg havde forsvoret at jeg aldrig skulle strikke en Høst jakke - men man har jo et standpunkt til man tager et nyt og i skal nok få lidt mere at vide om den ;)

39 kommentarer:

 1. Åh så skønne farver. Og det grønne er jo så lækkert, godt du valgte det alligevel. Tak for opskriften!!! Den er jo perfekt hvis man har lidt garn liggende...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har bestemt ikke fortrudt mit valg - synes den grønne binder det sammen. Ja det er da perfekt til rester ( og hvem har ikke rester ;)) og så kan man jo selv lege med farveforløbet :)

   Slet
 2. Så flot. min høstjakke har jeg opgivet, men kunne godt tænke mig at lære at strikke zig zag i flere farver, så kender du en side hvor man kan lære det Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Ærgerligt med din høstjakke , men mon ikke garnet kan bruges til noget andet :)
   Jeg skal vise dig det, når vi engang ses til strikkecafe - det er ikke svært, man skal dog tælle lidt især i starten.

   Slet
 3. Smukke farver til smukke projekter. Ikke lige mine farver, men jeg nyder dem hos andre!
  Den Høstjakke har da smittet voldsomt! Jeg har holdt mig fra den, da jeg synes den ser så kasseformet ud...
  Hvis der var nogle slanke-ændringer... kunne jeg være med!
  Hvilket garn har du valgt?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også nogle farver, jer går uden om, men derfor kan jeg også godt nyde dem hos andre ;)
   Høstjakken var bestemt heller ikke min kop te - for stor, tung og klodset - indtil jeg så den strikket op i det garn, jeg strikker den i. Garnet er fra Lana Grossa ( Garzato Fleece) er fluffy, meget let og indeholder 70 % alpaka Jeg har også valgt, at jakken skal sidde lidt mere til og heller ikke være så lang. Men mon ikke jeg fortæller lidt mere om det projekt på et tidspunkt ;)

   Slet
 4. Kan godt forstå du ikke kunne stå for farverne til tørklædet ;)
  Det er et skønt tørklæde.
  De halv Hansker må jeg da ind og kikke nærmere på.
  Tak for du deler. ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Er rigtig glad for mit farvevalg og både tørklæde og handsker kommer til at passe perfekt, til en jakke jeg bruger ret tit :)

   Slet
 5. Tak for opskrift på tørklæde, det skal prøves. meget smukke farver. Hilsen Joan:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så lidt :) glæd dig det er et rigtig hyggeligt stykke strikketøj....synes jeg :)

   Slet
 6. Jeg fik jo startet på sig Zag halstørklæder for snart længe siden i nogle rigtig efterårs farver. Måske når jeg at få det færdig inden det bliver efterår igen. Hehe. Tak for mønstret :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Så længe siden er det da heller ikke og nu kan du jo finde ud af det ;) og det kan strikkes i løbet af sommeren og så er det jo klart til efteråret ;)

   Slet
 7. Ikke friste, ikke friste....
  Jeg bider lige lidt i bordkanten, så jeg ikke lader mig lokke. Har så rigeligt i gang!
  Hvor er de farver skønne sammen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha kan lige se det for mig :) og fristelser er der jo overalt, men så er det jo godt der er en bordkant i ny og næ ;)

   Slet
 8. Sikke da nogle skønne farver, det er vist lige sådan et sæt, jeg 'mangler' :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja sådan et sæt kan man altid bruge og det er jo dejligt, at have lidt at skifte med :)

   Slet
 9. Hvor er det altså fine ting. Tak for opskrift, jeg er fristet, men må holde focus, min to-doo liste er jo lang. Mon jeg kommer igennem week-end uden at få prøvet det af?

  SvarSlet
  Svar
  1. Min liste vokser også støt og det er som om , der hele tiden kommer noget snigende, der lige skal prøves af. Glæder mig til, at høre om du modstod fristelsen :)

   Slet
 10. Smukt håndarbejde som du har gang med:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gitte - jeg nyder også at have især tørklædet i hænderne :)

   Slet
 11. Smukke farver, du har valgt til dit tørklæde. Og jeg skal da også se på de halvhandsker. Det er en fin "tommelfinger", der er på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susan - Jeg er vild med de farver og tommelen er bare så fin :)

   Slet
 12. Tusind tak for link til de flotte halvhandsker/pulsvarmere. Dem må jeg vist prøve at strikke. Variation fra det mønster jeg altid bruger. Kan læse, at du også har gang i flere stk håndarbejde. Uhh, hvor jeg kender det. Forsøger ihærdigt på at undgå det, men fristelserne vinder altid og der er ofte gang i alt for mange projekter, hvilket betyder...her hos mig...at det ikke er alle, som bliver gjort færdige og ender som optrævlet garn

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja fristelserne er svære at undgå og nogen gange må man bare overgive sig :)
   men det kan nu også være lidt stressende...men godt man så kan genbruge

   Slet
 13. så flot et tørklæde, hvor mange ngl skal man beregne ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Da jeg ikke er færdig endnu, bliver mit svar det jeg regner med ;)
   Jeg købte 2 nøgler Jawoll Magic Degrade med 100 gram i hver. Garnet har en løbelængde der siger 400 m/100 gr. Jeg vil mene, det er nok til et fint langt tørklæde - og ved 50 grams nøgler ville jeg købe 2 nøgler i hver farve - 4 nøgler ialt, hvis det er strømpegarn

   Slet
 14. Fik købt garn men er gået i stå
  Er der ud og indtag på alle pinde og starter du altid med de 5 ret?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det samme man strikker på begge sider - så alle pinde starter med 5 ret....
   Når jeg strikker tæller jeg til 6 hele tiden, det gør det lettere for mig at følge mønsteret = 5 ret, de 2 ret sammen tæller jeg som maske 6 - derefter 4 ret, 2 masker i den næste tæller jeg som maske 5 og 6.
   Ved ikke om dette er en hjælp eller om det bliver mere forvirrende....Husk at maskeantallet skal gå op i 12 (2X6)

   Slet
 15. Super og tak for svar
  Nu kører det bare

  SvarSlet
 16. Flotte ting du laver ...tak for deler opskrift...må ha lavet de flotte halvhandsker .

  SvarSlet
 17. Altså ved ikke om jeg skal forsætte med at kigge på din side for hold nu k.... Hvor er der bare mange flotte ting også er du da bare for sød at lægge opskrift sammen med, har jeg forstået det rigtigt at der går ca 100 g strømpegarn i 2 forskellige farver til dit tørklæde?

  SvarSlet
  Svar
  1. Kik du bare ;) og tak :)
   Du har forstået det rigtigt - 200g i alt og det giver et dejligt langt tørklæde. Man kan jo også vælge at strikke med kun en farve af noget farveskiftegarn - det giver bare et andet udtryk.

   Slet
 18. Hej og godt nytår.
  Jeg kiggede lige forbi så dit tørklæde i grønne farver det er super flot. Må jeg bruge opskriften, jeg har del del garn til en pind 3.
  Hilsen Kirsten Adelstorp

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde.
   Du skal være velkommen til at bruge opskriften og jeg håber, st du vil hygge dig med at strikke tørklædet

   Slet
 19. super flot tørklæde :)
  kunne godt tænke mig at lave et tæppe i det mønster, har lige nogle spørgsmål, håber det er ok? du skrive det skal gå op i 12. når jeg kikke på det du har skrevet, så er der 13. Du starte med 5 m skulle det ikke været 4 m? og når jeg begynder på ny pind skal det så være den sammen ind eller udtagelse under hinanden?
  hilsen Pernille

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :)
   Du skal starte med 5. 5 + 2 sammen giver 6 masker og 4 + 2 i samme maske giver også 6 masker. Du skal strikke det samme på hver pind, så du begynder altid med 5 masker og slutter med 2 masker i den sidste. Håber mit svar giver mening :)

   Slet
  2. Dejligt at læse, god strikkelyst :)

   Slet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.