søndag den 22. februar 2015

Husflid og hækling på programmet


Jeg har været ramt af influenza og hele sidste uge foregik i sengen. Det må have været den berygtede mande-influenza, for jeg har godt nok ikke været meget værd :)
Nu er jeg så småt på toppen igen og jeg har blandt andet kikket lidt på gamle billeder og derfor handler dette indlæg om: Dengang jeg var hækleinstruktør på Familieweekenden i Skjern i oktober 2014 - det har jeg nemlig aldrig fået blogget om, men det laver jeg så om på nu.

Længe før blev jeg en aften ringet op af Marny, som er formand og kursusleder i Nr Snede og Omegns Husflidsforening. Hun ville spørge, om jeg kunne være interesseret i at komme og undervise i hækling til den årlige Familieweekend, der foregår på Husflidsefterskolen i Skjern. Det er en weekend, der er arrangeret af Vejle Amts og Ribe Amts husflidforeninger. Jeg skulle lige have lidt betænkningstid, men jeg sagde ja, for det lød nu lidt spændende og hyggeligt og det blev det bestemt også. Du kan læse lidt mere om weekenden her

Nu er jeg sådan indrettet, at jeg godt kan lide, at forberede mig ordentlig. Jeg havde et par modeller i forvejen, som jeg synes var egnede. Men jeg fik også lavet et par nye inden, som jeg havde med til lejligheden.
For mig var det vigtigt, at deltagerne kunne få et færdigt produkt med hjem og de samtidigt fik en god oplevelse. Hvem kender ikke til det, at man får noget lavet halvfærdigt på et kursus og så ender det bare i en kurv, når man kommer hjem og lysten til at arbejde videre er efterfølgende ikke tilstede. Derfor måtte det være små og overskuelige projekter og nu vidste jeg jo heller ikke på forhånd, om det var nybegyndere udi hækling, der ville deltage i mit værksted eller nogen der var lidt mere rutinerede.

Jeg havde selvfølgelig opskriften på den lille ugle med. Den er rigtig nem og et godt begynder projekt og derfor legede jeg lidt videre med grundmodellen og familien blev udvidet med en lille frø og en abe. Opskrifterne på disse to modeller kommer på bloggen meget snart og nu er det min dårlige samvittighed rører på sig - det havde jeg også lovet deltagerne i Skjern...så det er da vist på høje tid, jeg får lavet de indlæg og får lagt opskrifterne ud på bloggen.

Jeg havde en god weekend og det tror jeg bestemt også alle deltagerne havde. Jeg havde omkring 35 personer igennem mit hækleværksted i løbet af lørdagen og søndagen, så det var godt besøgt. Det var en hård weekend for mig og jeg var meget træt, da jeg kom hjem. Men samtidigt var det er god oplevelse og jeg mødte rigtig mange glade og positive mennesker og jeg kunne godt finde på at sige ja en anden gang. Jeg er faktisk blevet spurgt, om jeg vil komme igen næste gang, men det kommer meget an på mit overskud. Selvom det frister, skal jeg jo passe på mig selv og en weekend, hvor man er på 100% kræver en del for mig.

Jeg fik taget en masse billeder fra mit hækleværksted, men også fra udstillingen af deltagernes produkter, som sluttede weekenden af. Mange af billederne var blevet meget mørke og uklare, men jeg har her plukket de bedste ud og håber de kan give en fornemmelse af en meget alsidig og produktiv weekend, hvor der også blev lavet mange andre ting end dem, som jeg viser her.

Flittige og meget koncentrerede deltagere i mit værksted: Hæklede dyr.
Der var en god og hyggelige stemning hele weekenden og der var da også tid til snak og et godt grin :)
Nogen af deltagernes færdige hæklerier...hvordan aben ser ud, må i vente med at se... men her er et smugkik på frøen
Denne Rudolf er da ikke til at stå for og den drejede fugl har fået en fin hæklet butterfly på og en mus kan godt være farverig og stribet :)
Der blev også drejet i træ, lavet fine tekstilperler og æsker. Det lille fine hjerte er orkis og består af en hel masser knuder
Musen har fået en bjælde som snude...den skulle vist nok bruges som kattelegetøj.
Der blev også lavet 8 tals-tasker og denne lille Minions lavet af små elastikker også kaldet Loom Bands, synes jeg, er ret sød :)

12 kommentarer:

 1. Når jeg ser dine hæklerier så smiler jeg. Du har sådan en glad måde at skabe på med farver og smil!! Godt du lærer det videre!!! Og godt du blev rask!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da skønt, hvis jeg kan få andre til at smile :) Jeg synes det er dejligt, at det igen er blevet "moderne" at arbejde med garn ;)

   Slet
 2. Familie weekenden er altid en fantastisk hyggelig weekend, og dejligt at der hele tiden kommer nye aktiviteter. Flotte billeder du har lagt op på din blog.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Jeg har kun oplevet den denne ene gang, men det var bestemt hyggeligt og der var en god stemning :)

   Slet
 3. Tilslutter mig Lones kommentar!
  Kommer du igen til oktober? Min mand er med i Husfliden her i Holstebro og snakkede om Husflidsweekend... Sådan et hækleinspirationskursus ville jeg gerne deltage i!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hov så lige at mit svar ikke var udgivet...
   Det ved jeg ikke endnu....jeg skal lige overveje og huske at passe på mig selv :)
   Det er en meget populær weekend og folk sidder vist nok på spring når der er tilmelding, men der er også mange spændende værksteder at vælge imellem - om der bliver et med hækling med mig til oktober, det er som sagt uvidst

   Slet
 4. Så små og skønne hækle projekter til kursus og hækleværksted :-)
  Bliver i godt humør, især ugle og frø er lige mig :-)
  "En verden af kunst"

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) godt humør kan vi jo ikke få for meget af, så det er da dejligt at høre :)

   Slet
 5. Du er altså en ener :)) Der er noget over dine design der gør at humøret stiger! Jeg forstår godt at der er bud efter dig, men også at det kræver overvejelse, for det kræver helt sikkert sin mand/kvinde :))

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) ja det kræver en del...og når man som jeg har været nede med stress flere gange, skal der passes ekstra godt på

   Slet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.