torsdag den 29. januar 2015

Livet består også af fedt


Som nogle sikkert har bemærket har Strikkefåret holdt en lille blogpause. Januar måned har været fyldt op med mange andre ting end blog og sociale medier og energien har ikke været på toppen.

Jeg har været i gang med en kostomlægning længe, men i juni måned tog jeg for alvor skeen i den anden hånd. Jeg fyldte jo rundt i august og havde lidt krise over det og i forbindelse med den krise kom der også et stort håb og ønske om, at jeg ikke skulle opleve også at være ked af min vægt og mit udseende om ti år.

Jeg har altid kæmpet med min vægt og den har gået op og ned flere gange i mit liv og jeg vil slet ikke tænke på hvor mange kilo, jeg har tabt over tid og taget på igen. Men efter jeg fik konstateret brystkræft og efterfølgende fik kemo, blev sat i kunstig overgangsalder og fik problemer med mit stofskifte (som først blev behandlet med antidepressiv medicin), har det været en kamp bare at holde min vægt stabil. Da jeg også er bryst opereret (dvs. har et kunstigt bryst) har min vægt også indflydelse på, hvor meget mit "rigtige" bryst fylder i forhold til det andet. Derfor er det vigtig for mig at opnå en stabil vægt, så der kan blive ligevægt igen. Derudover har jeg en aftale med plastisk kirurgisk afdeling på Vejle sygehus - de vil lave mine bryster, så de bliver ens, når jeg har tabt mig. Det vil betyde rigtig meget for mig, for lige nu går jeg med en protese ovenpå mit opbyggede kunstige bryst. At kunne gå uden ville betyde frihed for mig og at jeg ikke hele tiden skal mindes om, at jeg faktisk har været alvorlig syg.

Jeg har som så mange andre været på utallige kure og især de danske vægtkonsulenters kostplan kan jeg på rygraden. Men selvom jeg har fulgt DDV's principper i mange år, skete der ikke rigtig noget - jo jeg tabte mig, men kiloerne røg hurtig på igen, hvis jeg trådte lidt ved siden af. Der måtte altså noget andet til og derfor tog jeg en beslutning om, at prøve en diætist og det har jeg bestemt ikke fortrudt.

Det første min diætist kunne fortælle mig var, at min krop manglede fedtstoffer. Jeg havde efterhånden skåret alt, hvad der lignede fedt fra i min kost og hver gang jeg havde "syndet", fik jeg dårlig samvittighed. Det gør jeg så ikke mere, for nu er der kommet fedt ind i mit liv igen. Vel og mærket de rigtige fedtstoffer - det er en hel ny verden der har åbnet sig op for mig og det krævede da også lidt tilvænning fra min side, at det ikke er forbudt at indtage fedt.
Derudover består min kost af en masse proteiner - også om morgenen, så mit blodsukker er stabilt dagen igennem. Jeg spiser også et stykke mørk chokolade min 70 % engang imellem, for det er også en del af min nye kostplan. Jeg lider (næsten) ingen afsavn, bliver dejlig mæt og så har jeg tilmed også tabt mig.

Minus 20 kilo siger vægten nu, så jeg nærmer mig mit mål og det er fantastisk. Den sidste måned har været lidt svær. Jeg tog 3 kilo på over julen. Dem tabte jeg nu ret hurtigt igen, men lige nu svinger min vægt op og ned med 2 kilo og der sker ikke så meget med vægttabet. I dag har jeg talt med min diætist igen og der er reguleret lidt i planen og nu håber jeg, at vægten igen begynder at gå ned og min energi vender tilbage.

Dette indlæg blev meget personligt (og langt), men jeg havde behov for at dele mine tanker og så er jeg altså lidt stolt af mit vægttab - for selvom jeg skriver, at jeg ikke lider afsavn, så siger jeg NEJ TAK mange gange i løbet af en uge og jeg nyder heller ikke et glas vin, når jeg er i byen. Men det er nu det hele værd :) Jeg ser det som en investering i mit fremtidige liv, som forhåbentlig bliver lettere på mange måder. Jeg tror også på, at jeg denne gang holder vægten, for jeg er medicinfri, skal ikke have flere børn og overgangsalderen er også klaret ;)

Billedet er lånt her

30 kommentarer:

 1. Hvor er det godt gået,stort kado til dig.

  SvarSlet
 2. Hvor er det godt gået....... Du er super-sej.........

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Inge - ved ikke om jeg er sej, men jeg er i hvertfald glad :)

   Slet
 3. Respekt! Letter på hatten for din indsats og indstilling.
  På de præmisser er det flot. 20kg.... der er 40 pakker margarine...
  Du har fortjent det nye tøj!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne - er glad for at jeg er sluppet af med alle de pakker margarine ;)
   Lidt nyt tøj har jeg fået, men jeg holder lidt igen med at gå shop amok indtil de sidste kilo er røget :)

   Slet
 4. Wauw 20 kg - det er godt nok flot!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og som Anne skrev er det 40 pakker margarine og de pyntede bestemt ikke ;)

   Slet
 5. Og jeg som gik og troede mig og Andreas ville få en lillesøster eller bror på et tidspunkt. Øv ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det gjorde du sikkert ;) nej min skat nu venter vi på børnebørn - dem kan vi nemlig aflevere igen ;)

   Slet
 6. Imponerende indsats.
  Lige netop med vægten kan man ikke sige at hvad der kommer let, går let......
  20 kg på godt et halvt år - det er vildt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Ellen - nej jeg synes også det er meget nemmere den anden vej ;) men tror på at det lykkes denne gang :)

   Slet
 7. Du er sej! Det lyder også som om du har været igennem en hel del i livet, og det er så imponerende at du ikke tabte modet og kæmpede imod.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Elena :) ja jeg har da haft noget at kæmpe med og bund og grund er det jo ikke så vigtigt med vægten, men for mig betyder den noget og jeg kan mærke det også gør noget ved min livsglæde :)

   Slet
 8. 20 kg, hvor er det flot, tillykke ;-) Ja, det gælder om at finde en levevis, som fungerer også når man skal holde sin vægt, det er tit der der kommer problemer, held og lykke med vægten fremover, man bliver jo noget gladere for sig selv, når man kan.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mona :) jeg håber det lykkes - for som du selv skriver, det er tit det sværeste at holde vægten stabil. Kroppen har det jo med at huske på "kampvægten" og vil forsøge på alle måder at komme derop igen. Jeg er bestemt blevet meget gladere for mig selv og det er igen sjovt at gå i tøjbutikker ;)

   Slet
 9. Hold da. Det lyder som et virkelig har brugt af livet det sidste halve års tid. Jeg er glad for at høre du har det bedre. 20 kg på et halvt år er godt nok flot. Så skal julenskilo også nok komme af igen. Og, det var dejligt at høre fra dig. 😊

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Karin :) ja og de 20 kilo har bestemt haft indflydelse på mit humør og mit velbefindende :) og jeg er ikke så nervøs for julesulet, for som man siger det er ikke mellem jul og nytår, men skal være obs på, men mellem nytår og jul ;)

   Slet
 10. Hold da. Det lyder som et virkelig har brugt af livet det sidste halve års tid. Jeg er glad for at høre du har det bedre. 20 kg på et halvt år er godt nok flot. Så skal julenskilo også nok komme af igen. Og, det var dejligt at høre fra dig. 😊

  SvarSlet
 11. Tak fordi du deler af din meget personlige historie, det er flot, synes jeg.
  Flot er bestemt også dit vægttab, tillykke med de mange tabte kilo

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lone :) Nogle gange presser det mere personlige sig bare på og da jeg skulle skrive dette indlæg, var det slet ikke min plan, at det skulle handle om dette og jeg var faktisk også lidt i tvivl om, hvorvidt jeg skulle trykke udgiv eller ej - nu er det udgivet og sådan skulle det åbentbart være ;)

   Slet
 12. Så godt gået! Et sådan vægttab gør man jo ikke bare sådan lige. Det kræver viljestyrke, og det viser jo, "at du ikke har rygrad som en regnorm". Det troede jeg nu nok heller ikke, at du havde. Glæder mig på dine vegne over, at du snart har nået dit mål, og så kan få ordnet dine bryster. Det klæder dig også rigtig godt!
  God week-end, håber at vi ses på onsdag, og får "pludret" lidt mere end sidste gang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Birgit :) ja jeg har da også sagt nej tak nogle gange til strikkecafe og heldigvis kan jeg godt hygge mig i godt selskab uden kage ;) ja det blev ikke til så meget, det må vi gøre noget ved på tirsdag :)

   Slet
 13. Du har grund til at være stolt ! Og rigtig fint at alliere dig med diætist - for fedt er nemlig vigtigt. Blot det er den sunde slags. Også jeg kender den kamp, så jeg ved hvad du er oppe imod. Så stort tillykke med resultatet :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mona - ja jeg klapper også mig selv lidt på skuldrene, for det er ikke bare sådan ligetil, det kræver sin kvinde :)

   Slet
 14. Stort tillykke med det flotte vægttab og tak fordi du deler om din kamp.
  God Søndag ønskes du herfra

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Tove og jeg håber du også havde en god søndag :)

   Slet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.