lørdag den 3. januar 2015

Hæklet søpapegøje

Billederne tilhører Gitte Knudsen og det er også hende der har hæklet disse søpapegøjer.
Dette er mit første indlæg i et forhåbentlig godt nyt år og det, at jeg kan starte op med at dele en fantastisk opskrift her på bloggen, er jo i sig selv en skøn og dejlig start.
Imellem jul og nytår faldt jeg over et billede på facebook med en flot hæklet udgave af en søpapegøje, der er inspireret af Kay Bojesen, som Gitte Knudsen er ophavskvinden til. Jeg er jo oprindeligt fra Færøerne og søpapegøjen har i mange år været min yndlingsfugl, så jeg har selvfølgelig den originale i træ og den kan aldrig erstattes af en hæklet udgave. Men når det så er sagt, synes jeg at Gittes var ualmindelig fin og jeg har til min store fryd og glæde fået lov til at dele opskriften her på bloggen. Tusind tak for det Gitte, det er et flot stykke arbejde du har lavet og jeg er sikker på at mange vil få glæde af din opskrift.

Som med alle hækleopskrifter, der er inspireret af Kay Bojesen er det IKKE tilladt at sælge mønsteret eller færdighæklede produkter.

" Derfor er det vores holdning, at det er helt i orden, at udvikle hæklemønstre inspireret af Kaj Bojesen universet og dele dem med andre hæklere, så længe det udelukkende er til privat brug og ikke med et kommercielt formål. Det er altså ikke tilladt at sælge mønstrene eller de færdig-hæklede produkter"
(Rosendahl Design Group)
Opskriften kan hentes som en PDF lige HER

OBS. Gitte skriver inde på facebook, at hun hækler stramt og bruger en nål 2 og så bliver søpapegøjen ca. 25 cm høj.

Jeg ønsker alle et rigtig godt nyt år og jeg sætter stor pris på alle kommentarene, de positive tilkendegivelser og skønne feedback jeg har fået i året der gik. Håber 2015 bliver endnu et skønt blog år - både for mig og min blog men så sandelig også hos alle jer andre skønne bloggere.

35 kommentarer:

 1. Også godt nytår til dig. Forhåbentlig får vi mange gode stunder sammen, det vil jeg se frem til!
  Ærgeligt, at jeg endnu ikke er blevet bidt af hækleriet, måske det kommer, du er jo så inspirerende

  SvarSlet
 2. Åh, den er flot! Jeg har lige hæklet en sangfugl, du kan se den på min blog :-)

  SvarSlet
 3. Hvor er den bare fantastisk....... Tak for delingen....

  SvarSlet
 4. Det er lige præcis den bedste af alle figurerne. man bliver glad i låget af at kigge på den!
  Godt nyt kreafantastisk år til dig og dine.

  SvarSlet
 5. Wauw ....... Den MÅ man da lave, er vild med papegøjen, fik den i træudgaven til jul for et år siden. Har oplevet dem på Island og MÅ da prøve at lave denne.

  SvarSlet
 6. Hold nu fast, hvor er den fantastisk! Mange tak, fordi du deler! :) Hende GItte er lidt af en knag med en hæklenål.

  SvarSlet
 7. Hvor er de søde :) Godt nytår!

  SvarSlet
 8. Den er altså så fin! Det var da en god start på det kreative år ;o)

  SvarSlet
 9. Jeg er dybt forelsket! Simpelthen fantastisk - må skynde mig at blive færdig med mit igangværende projekt

  SvarSlet
 10. Hvor er de skønne :))
  Rigtig godt nytår!

  SvarSlet
 11. Den er rigtig fin. Den må jeg vist også prøve at lave en dag :)

  Kh. Linette

  SvarSlet
 12. Hold da op, hvor er den skøn.

  SvarSlet
 13. Rigtig godt nytår !

  Vi er meget betaget af dine søpapegøjer, de er så flotte :-)
  Og du er fra Færøerne :-)
  Vi har boet på Færøerne for nogle år tilbage, smukt og skønt med mange gode oplevelser, vi boede oven for Thorshavn. Vi mindes den Færøske papegøje :-)

  2015 hilsner fra Maria & Tina fra "En verden af kunst" www.mariahoffbeck.blogspot.com

  SvarSlet
 14. Hvor er den altså bare sød!!! Søpapegøjen er så flot - og din er da virkelig godt hæklet. Helt utrolig flot!!! Og Kaj Bojesen får virkelig konkurranse :-)

  SvarSlet
 15. Hvor er din lunde fantastisk, den er jeg simpelthen nødt til at lave en dag

  SvarSlet
 16. Hvor er de flotte :-)
  Godt nytår til dig også, jeg nyder din blog, du er fantastisk kreativ :-)
  Kram herfra

  SvarSlet
 17. Hvor fedt. Har også set den på Facebook. Den er klart på to do listen😄😄😄 og godt nytår.

  SvarSlet
 18. Som færing må man da hækle sig en sådan - Godt Nytår til dig og tak for at dele opskriften, den er sat på "to do" listen for 2015 :)

  SvarSlet
 19. Tak for en helt fantastisk pædagogisk gennemgang af opskriften til fuglen , håber du på et tidspunkt får tid til at gøre det samme med søpapegøjen 😃😃😃😃

  SvarSlet
 20. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 21. Kan man komme i kontakt med Gitte Knudsen? Jeg har problemer med at få begge sider af hovedet på søpapegøjen til at blive ens.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er nogle der hækler hovedet i to dele - fra øjet og ind mod midten og syr sammen med små sting i det sorte....det kunne være en mulighed. Så bliver øjnene ens og det er meget nemmere, at få sat evt sikkerhedsøjene korrekt på. Håber du kan bruge mit svar Maria.
   Kontaktoplysninger til Gitte står på opskriften.

   Slet
  2. Det tror jeg at jeg vil prøve. Tak for svar!! :)

   Slet
 22. Fantastisk spændende udfordring i hækle arbejdet :-)
  Er dog nået til hovedet række 14 og derfra fungerer det slet ikke for mig desværre. Nogle der har opnået egne erfaringer mht hovedet og hækleri'et derfra med at vende og minimere maske antallet?

  SvarSlet
 23. hej
  hvilket garn bruges til at lave søpapegøjen. Er ved at lave en i bomuldsgarn fra søstrene grene med en 1½ nål - og tror den ender med at blive 40 cm høj :-D :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Et sent svar....men det lyder mærkeligt. Gitte oplyser at den skulle blive omkring de 25 cm, når man bruger en nål nr 2 og der hækles stramt. Har ikke selv hæklet en søpapegøje endnu...håber ikke den blev SÅ stor...

   Slet
 24. Er der ikke en fejl i kroppens række 41? Der mangler en indtagning, og maskerne giver tilsammen 73, men skal kun give 72? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo det er der...jeg ville nok bare slutte omgangen med at hækle de sidste 2 masker sammen, så det passer med de 72 masker. Det er ikke mig, der har lavet opskriften og jeg har ikke fået tilladelse til at ændre noget. Håber du kan bruge mit råd :)

   Slet
 25. Uhhh altså er ved at hækle denne skønne søpapegøje men hovedet driller mig fra række 13 til 23.
  Syntes det får en underlig facon samt hul skal det være sådan er der evt et billedet et sted hvor man kan se hovedet inden det bliver monteret ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er desværre ikke mig, der har lavet opskriften, så jeg har lidt svært ved at svare på dette spørgsmål og har heller ikke nogle billeder. Prøv at kontakte ophavskvinden - hendes oplysninger står på opskriften.

   Slet
 26. Jeg skal til kroppens rk 12, der står, 66 fm i bl 66 fm,hvad betyder det?

  SvarSlet
  Svar
  1. Bl betyder bageste lænke = bageste maskeled :)

   Slet
 27. So lovely penguin. I loved to crochet it!

  SvarSlet
 28. Er det med vilje linket er låst nu så man ikke kan få opskriften?

  SvarSlet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.