søndag den 25. maj 2014

Mit Bifrost sjal - strikket, blokket og godkendt


Allerede søndag d. 27 april fik jeg blokket mit sjal som planlagt og om mandagen fik jeg taget billeder, men så fik jeg ikke gjort mere ved det. Men selvom jeg har haltet lidt bagud, skal i da ikke snydes og selvfølgelig vil jeg gerne vise det færdige resultat.
Jeg har haft sjalet med til et par strikkecafeer og det er blevet godkendt af kyndige hænder. Jeg må nok også tilstå, at jeg selv synes, det er blevet rigtig flot og jeg er meget tilfreds med det færdige resultat. Det kan såmænd godt klare nogle kritiske strikkedamers blik :)

Jeg brugte det meste af en eftermiddag før jeg var helt tilfreds og der blev flyttet nogle knappenåle den dag. Det kan godt betale sig at være lidt omhyggelig når man blokker og det er altid fantastisk at se, hvad en gang vask og udspænding kan gøre ved at stykke strik

Jeg havde lidt problemer med at tage nogle gode billeder af sjalet, men så fik jeg øje på vores tomme espaliere, der hænger på vores mur og det er jo oplagt at bruge til formålet. Synes det var så fint med skyggerne og fik knipset en masser billeder bare i begejstring

Sjalet er strikket i supersoft og opskriften er fra Garn Garagen og hedder Bifrost. Der bruges 3 nøgler til bundfarven. Jeg har 20 gram tilbage i det sidste nøgle og til striberne er der brugt 7 farver. Jeg har vejet den sidste farve (den turkise) og der er 42 gram tilbage i nøglet, så der bruges højst 8 gram til hver farve. Jeg vil dog lige nævne, at jeg har strikket på en pind nr. 3 ( i opskriften står der 3,5) og mit sjal er lidt fastere i det og knap så stort. Jeg har ikke lavet pomponer i kanten på mit sjal og det går der jo også en del garn til.

20 kommentarer:

 1. Hvor er det smukt og sikke flotte farver du har brugt, men det ser svært ud. Opskriften har du den for så vil jeg da førsøge om jeg kan, men tror nok ikke jeg er øvet nok ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have :) Det er svært, at sige om en opskrift er svær, synes jeg. Men jeg vil mene, den ligger i den lette ende :)

   Slet
 2. Ej hvor er det flot, du er bare så god til det der med håndarbejde :-) Kh

  SvarSlet
 3. MEGA flot. Godt du holdt ud og fik det helt færdigt:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) ja jeg er rigtig glad for det endelige....resultat :)

   Slet
 4. Jeg forstår godt det er godkendt blandt eksperter, det er super smukt!

  SvarSlet
 5. Giver det ikke lidt mere "hold" i strukturen med p.3?
  Jeg har ikke strikket noget der skal blokkes... synes det er et værre pillearbejde....
  Men det ser sørme godt bagefter!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan godt lide en lidt fast struktur, men jeg har også strikket sjaler i tyndt garn på lidt tykkere pinde og det er også fint efter en vask og en blokning :)

   Slet
 6. Det er bare super smukt. Som altid når du laver noget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) nu rødmer jeg lidt ...men kun lidt ;)

   Slet
 7. Hvor er du både flittig og meget dygtig til dit håndarbejde:-)

  Trænger du til inspiration i denne weekend, der er Ledreborg Livsstilsmesse og vi har en bunke fribilletter, som du kan vinde lige her:
  http://mariahoffbeck.blogspot.dk/2014/05/ledreborg-livsstilsmesse-fribilletter.html

  Hilsner fra Tina

  SvarSlet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.