mandag den 5. maj 2014

Blot BLÅT


Nogle undrer sig måske over min manglende tilstedeværelse her på bloggen i den sidste uges tid. Jeg har såmænd bare haft mange andre ting, der kom i første række og bloggen har derfor været nedprioteret. Blandt andet har vi holdt 18 års fødselsdag for Andreas med det store kagebord, som jeg skulle forberede og en enkelt konfirmation har vi også været til.
Sidste søndag fik jeg blokket mit sjal og om mandagen fik jeg taget billeder, men så fik jeg ikke gjort mere ved det. Men i skal selvfølgelig nok få det at se og mon ikke det bliver i løbet af denne uge, selvom jeg også har lidt travlt i denne uge.
Sidste uges farve i bloglegen var blå og selvom vi er startet på en ny uge, vil jeg alligevel gerne lave et blåt indlæg.
Jeg er som før nævnt medlem af foreningen Seriøst strik for sjov. Foreningen har hvert år siden 2007 lavet en udstilling med et bestemt tema og medlemmer, der har tid og lyst, kan deltage i disse udstillinger. Jeg har ikke selv bidraget til dette års tema, men måske får jeg tid og mod på det til næste år. Jeg har lige fået næste års tema at vide og det lyder spændende og udfordrende, men mere vil jeg ikke fortælle nu.


Dette års tema er "Blot Blåt" og det er der kommet rigtig mange kreative fortolkninger ud af. Der er omkring 40 udstillere med og selve udstillingen indeholder et bredt udvalg af håndstrik, der er er holdt i blå farver og det strikkede spænder vidt. Der er strikkede høns, smykker, skulpturer, platter og møbler - bare for at nævne nogle af alle tingene.
Udstillingen "blot Blåt" startede i april på Silkeborg museum, men kan nu ses på museet Gammel Ry Mølle, som er en afdeling af Skanderborg museum. Du kan læse lidt mere om selve udstillingen lige HER .
Jeg har desværre ikke selv set udstillingen endnu, men det skal jeg nok nå, for udstillingen kan ses indtil den 30. september i år og den vil jeg helt sikkert se frem til og glæde mig til at opleve ved selvsyn.
Jeg har fået lov til at låne nogle billeder fra udstillingen. Billederne er alle taget af Anne, som jeg lært at kende gennem foreningen - Seriøst strik ..for sjov. Anne har selv bidraget med en gang hønsestrik i form af en flok store, skønne blå høns (se øverste billede) og jeg er meget glad for, at hun ville hjælpe mig med billederne til dette indlæg.16 kommentarer:

 1. Hold da op, hvor er det FEDT!!!
  Jeg elsker den slags, hvor der tænkes ud af boksen og helt nye udtryk kommer frem. Billedrammen er vildt fed!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er fedt :) og jeg glæder mig meget til at se udstillingen med egne øjne og også se alle de andre flotte ting

   Slet
 2. Herlig og sjov ide med den blå snor. Stolen med sko på er rigtig morsomt fundet på :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også skoene er ret morsomme og en sjov ide :)

   Slet
 3. Jeg har hørt om udstillingen og set den strikkende bluse med bryster og garn. Den er lidt uhyggelig, for bliver vi fanget af os selv når vi strikker ??? Skønne blå billeder du har lånt og delt med os.

  Tillykke med Andreas 18. års fødselsdag.

  Kh. Lis

  SvarSlet
  Svar
  1. Skulpturen hedder "blue feelings" og er lavet af Hanne Pjedsted og skal udtrykke "følelsen når garnet slipper op og man er nødt til at strikke videre, så man må strikke "sig selv" op" - som hun selv skriver inde på hendes blog.
   Tak for lykønskningen :)

   Slet
 4. Tillykke med Andreas. Jeg kommer af og til igennem Ry, så måske får jeg tid til at kigge ind, for det ser spændende ud

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) ja nu har jeg ikke små børn længere... tror også det er en rigtig spændende udstilling

   Slet
 5. Jeg er lige blevet medlem... Og jeg skal da helt sikkert en tur til Ry.. det ser så spændende ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tror jeg du bliver rigtig glad for :) det ser bare rigtig spændende ud og mange af projekterne har jeg hørt meget om, men ikke endnu set ved selvsyn - det vil jeg glæde mig til.

   Slet
 6. Sikke en skøn forening og dejligt med kreative temaudstillinger. Elsker de der høns! ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er dejligt at sådan nogle foreninger findes :) hønsene er også blevet rigtig fine - jeg har fulgt lidt med undervejs i processen og det er sjovt at se det færdige resultat :)

   Slet
 7. Sikke en masse flot inspiration! Det er virkelig fedt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er meget inspirende og jeg tror man kan finde ideer til en del projekter på den udstilling ;)

   Slet
 8. i love the sea view, it realy is a painting. i`m going to try this myself too, now i have seen this................
  there are very creative members, i like what they have made.
  greetings miek

  SvarSlet
  Svar
  1. I agree - the members are very creative :) I also think it would be fun to knit a picture and I dream about a knitting chair too :)

   Slet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.