tirsdag den 8. april 2014

Strikket kurv i papirgarn


Jeg mødes en gang i måneden med andre strikke-interesserede i foreningen "Seriøst strik for sjov". De har flere afdelinger i landet og den første onsdag i hver måned foregår det i Vejle. Det er lidt forskelligt, hvad der er på programmet. Der er næsten altid en pralerunde, hvor vi hver især viser, hvad vi har gang i og måske også viser noget af det der er blevet færdigt fra gang til gang. Nogle gange er der bestemte emner oppe at vende og andre gange kan det være nogle teknikker, som vi prøver af. I onsdags var emnet strikkede skåle, som skulle stives af over en form.
Jeg havde derfor forinden fået strikket mig en "skål", som jeg havde med. Vi havde fået tilsendt en opskrift og i den stod der, at man kunne anvende papirgarn. Jeg kom i tanke om, at jeg da havde en rulle, som jeg havde købt på en messe engang. Det var meningen, at der skulle være kommet nogle blomster ud af rullen, men det projekt var aldrig blevet til noget. Nu kunne jeg så få anvendt lidt fra lageret og det er altid godt, at det også havde en dejlig grøn farve var da bare et ekstra plus :)

Jeg har strikket med en pind nr 5
Det strikkede stykke blev i løbet af aftenen trukket over en skål beklædt med husholdningsfilm, men forinden blev det strikkede dyppet i en blanding af trælim og vand (1:10). Sjovt som det papirgarn bliver blødt og fleksibelt, når det kommer i vand og det var meget nemt at trække det strikkede over den medbragte porcelænsskål.
Skålen kunne selvfølgelig ikke nå at tørre i løbet af aftenen. Men allerede næste dag virkede den tør, men for en sikkerhedsskyld ventede jeg til sidst på dagen med, at tage skålen af formen. Jeg var virkelig spændt på, hvor stiv skålen var blevet, men kunne konstatere at den var blevet rigtig fin.
Så nu har jeg min egen strikkede lille skål. Jeg ved ikke lige hvad jeg skal bruge den til, men jeg har fået afprøvet en ny teknik, som jeg kan lege videre med en anden gang. For der er da mange muligheder og det behøver heller ikke være papir garn, man anvender. Det skal bare være en type, som ikke er for blød. Hørgarn, sejlgarn er også f.eks. også en mulighed. Teknikken kan bruges til andet end skåle, men kan anvendes til alle former for skulpturel strik, hvor der ønskes en afstivning.

Opdatering 18.5.2014: Opskriften kan findes på Seriøst strik for sjovs hjemmeside lige HER

27 kommentarer:

 1. Tak for tippet.... Og din skål er blevet rigtig flot. Rigtig lille forårsbebuder

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) ja og måske skal der snart påskeæg i skålen :)

   Slet
 2. Sikke en sjov idé og hvor er din skål blevet flot! Jeg elsker den grønne farve :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det synes også :) Grøn er min ynglings, så jeg elsker den også ;)

   Slet
 3. sikken en sjov og god ide og jeg elsker også den grønne farve..

  fed frø du havde lavet i forrige indlæg, den har da et udtryk der vil noget...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg har noget med grønt og frøer ;) og frøen synes jeg er rigtig sjov :)

   Slet
 4. Hvor er den fin... super sjov ide...ligesom den Frække Frø og din Beton-Fugl.... du er da bare fuld af krea-ideer..

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) ja jeg spænder vidt hi hi ....men jeg får ikke strikket så meget af samme grund ;)

   Slet
 5. Sikke en fed ide!
  Ih, jeg kan godt lide, når man også tager fat i ikke-tekstile materialer og anvender teknikker, som bruges til tekstiler. Det giver nogle helt andre udtryk - og det er nemlig også sjovt at arbejde mere skulpturel. Det har jeg ikke gjort, siden jeg gik på seminariet og havde håndarbejde som et af mine fire linjefag...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ikke :) og også sjovt at prøve noget andet. Jeg havde også håndarbejde som et af mine liniefag på seminariet, men vi arbejdede mere med de traditionelle "dyder" - derimod i billedkunst arbejdede vi meget mere eksperimenterende og det synes jeg bestemt også er sjovt :)

   Slet
 6. Tak for ideen med en skål i papir strik.

  Kh. Lis

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så lidt :) og ideen er ikke min - jeg har bare bragt den videre ;)

   Slet
 7. Sikke dog en fin skål du har strikket...

  SvarSlet
 8. Det var da en sjov ide - og det garn kender jeg slet ikke.Rigtig fint . Foreningen har jeg godt set på nettet - men der er desværre ingen lokalafdeling i Aalborg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er heller ikke så godt til strikketrøjer ;) Det er ikke så længe siden at der kom en afdeling i Holstebro og den starter op her den 14. april. Det kan da være der også kommer en afdeling i Aalborg på et tidspunkt

   Slet
 9. Den er simpelthen super smart :) Hvis du ikke finder anvendelse for den, passer den liiige til mit lille spisebord ;)
  Kram til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) jeg tror jeg finder ud af noget - regner med at fylde den med påskeæg og der kan jo også ligge et nøgle garn i skålen og pynte...så jeg må nok skuffe dig ;)

   Slet
 10. Det er da genialt fundet på, den er vel nok flot

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Ja ideen er god og jeg bringer den bare videre :)

   Slet
 11. Flot skål. Jeg har gået og tænkt på at strikke en skål, men i hør. Det vil jeg prøve og så stive den af med lim og vand. Tak for tippet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) dejligt at læse du kan bruge ideen. Hvis det ikke bliver så stift første gang, kan man pensle lidt af limblandingen på efterfølgende - måske af flere omgange. Det har jeg ikke gjort, men det kommer sikkert også an på hvor stor og hvilket materiale der anvendes. Held og lykke med dit projekt :)

   Slet
 12. Det er en sjov ide! Så er der i hvert fald en ide til, hvad papirgarn kan bruges til.

  SvarSlet
 13. Flot skål som du har hæklet :-) Jeg har forsøgt mig med papirgarn, men synes at det var meget hårdt at hækle med og din kurv, blev da også så meget finere end min :-)

  SvarSlet
 14. Ja, man skal udfordres en gang imellem og det her kan da siges at være et godt valg. Ville aldrig selv have tænkt på at hækle med papirgarn, men det ser super godt ud ;)

  SvarSlet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.