lørdag den 12. april 2014

Orange kontraster

A som i Aslaug kan findes i mit soveværelse ved siden af et J for Jørgen min mand - armbåndet har jeg selv flettet og keramikknappen er købt hos keramiker Else Rasmussen, som laver de fineste håndlavede keramikknapper - blomsten er kunstig og den lever sit liv på badeværelset og frøen er Johgus keramik fra Bornholm og er en del af min efterhånden store samling frøer.
Ugens farve i bloglegen er orange. Jeg har faktisk en del ting i mit hjem, hvor farven er brugt helt eller delvist. Jeg synes, at orange er en dejlig positiv farve og så går den jo også fint sammen med grønt, hvilket også er et plus i min farveverden :)
Orange er også en farve, der bringer minder hos mig. Jeg var barn i halvfjerdserne og den orange farve forbinder jeg meget med denne tid. Jeg havde et hæklet tæppe på mit værelse, hvor bundfarven var orange og mange af de ting som i dag er retro og eftertragtede kunne man finde hjemme i mit barndomshjem. Vi havde blandt andet Erik Kold bøtter med orange låg og blomster og jeg kan også huske, at min mor samlede på nogle kaffekopper med orange blomster på. Vores rullegardiner i stuen var med blomster i brune, gule og orange nuancer og ude i entreen havde vi et møbel med tilhørende spejl, der var orange. Jeg mindes også en orange bluse min strikkede til mig. Den var med rulle krave og i ribstrik og jeg elskede den trøje og brugte den sammen med et par brune bukser jeg havde :)

Den store porcelæns-ko fik jeg, da jeg blev 40 og jeg synes den er skøn og så elsker jeg, når ting er lidt fjollede - den lille keramikfugl har jeg lavet, da jeg var helt ung og næbbet har en fantastisk smuk orange farve - den orangeklædte mand i porcelæn er en af de tre vise mænd, der er tegnet af Mads Stage. Jeg fik dem alle tre til jul, det sidste år min mor levede og de minder mig om hende - hoptimister havde vi også i mit barndomshjem, men denne er ret ny - det orange jordbær er fra pilgrim og jeg købte det engang, hvor jeg havde tabt mig. Jeg gav mig selv en belønning for hver 5 kilo og der sidder flere vedhæng i det armbånd -  broderet søpapegøje med orange næb og fødder er monteret som nålepude på et rundt træskrin. Den broderede jeg på et ophold på Skals - jeg har også malet nogle små billeder med nogle søpapegøjer engang med orange næb og fødder 
Billedet af kvinden med kun et bryst er fra en kalender, som jeg fik for snart mange år siden. Alle billederne i kalenderen var, så vidt jeg husker, alle malet af kvinder med brystkræft - jeg har ikke kalenderen mere, men dette billede hænger på mit arbejdsværelse og jeg synes det er smukt, stærkt og livsbekræftende, men det er måske fordi jeg selv har mistet en del af mig selv. Billedet er malet af Else Smedegaard Buus
Den store orange gulvlampe står i min stue og er en kopi af den klassiske arkitektlampe. Da jeg så den første gang, måtte jeg bare eje den. Det var dog ikke alle i husstanden, der delte min store begejstring. For Andreas mente, at nu kunne han aldrig mere invitere nogle kammerater med hjem. Sådan gik det nu ikke, for der har været masser af besøg siden. Lampen bliver brugt hver eneste dag, for den står ved siden af min sofaplads og er uundværlig når der strikkes, hækles eller broderes
I næste uge er det den gule farve, der er i fokus og sjovt nok er det i påskeugen. Jeg vil forsøge at lave et indlæg uden påskeliljer og kyllinger, men jeg vil ikke love det ;)
9 kommentarer:

 1. Hvor er det fine orange billeder ud har valgt til denne uge. Jeg synes det er sjovt, at deltage i legen, det gør, at at man focusere endnu mere på farverne omkring os. Go´ week-end til dig, fra mig, som endnu er plaget af en smule feber, venter på at penicilinen skal gøre sin virkning! Måske ville det have hjulpet hvis pillerne var orange, ja tro kan jo flytte bjerge

  SvarSlet
 2. Det er rigtig, at man får fokus på farverne. Jeg har set mange røde farver i denne uge, men det var jo i sidste uge den farve var på tapetet ;) Nu vil jeg begynde at tænke lidt over den gule farve, for jeg har besluttet at mit gule indlæg ikke skal handle om påske :)
  Ønsker dig rigtig god bedring :)

  SvarSlet
 3. Åh, det er alt, alt for længe siden jeg har haft tid til at komme rundt i blogland. Og hvilken skam. Er helt vild med din skønne og absolut charmerende frø, for ikke at tale om din fugl i beton. Et materiale som jeg godt kunne tænke mig at prøve kræfter med!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Sådan er det jo - jeg har til tider også svært ved at følge med rundt omkring og i perioder læser jeg bare med og får ikke kommenteret så meget.
   Jeg kan helt sikkert anbefale lidt leg med beton - det er sjovt og der er mange muligheder i materialet :)

   Slet
 4. hold da op du har mange flotte orange ting det er da lige før jeg kunne begynde at kunne lide orange hehe

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg synes selvfølgelig også mine ting er fine, men smag og behag kan ikke diskuteres og heldigvis er vi forskellige - alt andet ville blive så trist :)

   Slet
 5. Skønne orange ting.... lige til at blive "forårs-glad-i-bøtten" af.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - ja forårsglad kan jeg godt bruge lidt mere af :)

   Slet
 6. Ja, orange er en livsbekræftende farve, ingen tvivl om det, dejlige billeder, oplevelser og tanker du deler ud af.

  SvarSlet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.