mandag den 13. januar 2014

Hæklet tørklæde

Mønsteret , garnet og bogen,som jeg har anvendt til "Mit hæklede tørklæde"
Billedet af tørklædet som jeg deltog og vandt konkurrencen med :)
Før jul deltog jeg i en konkurrence hos Garn Garagen med et billede af mit hæklede tørklæde. Tørklædet hæklede jeg tilbage i januar 2013, hvor jeg også viste det frem HER på bloggen. Jeg har efterfølgende fået en del henvendelser og spørgsmål. Blandt andet om, hvor jeg har fundet mønsteret, hvilket garn og farver jeg har brugt til lige mit tørklæde? Jeg vil da rigtig gerne dele disse fakta, så for at  imødekomme alle jer, som har ønsket disse oplysninger og for at ikke skulle svare på hver enkelt henvendelse, laver jeg nu dette indlæg og håber på, at jeg herigennem får svaret på alle spørgsmålene.
Opskriften er fra bogen:  Strik ... ponchoer capes tørklæder sjaler. Bogen havde jeg købt kort tid forinden i Bilka og den kostede kun 75,- og jeg tror den stadig kan købes. Jeg har også set den på mit lokale bibliotek, så den kan sikkert også lånes andre steder i landet. Der findes mange gode opskrifter i bogen, så den kan jeg kun anbefale.
Jeg har hæklet tørklædet med en hæklenål nr. 4 - i opskriften er der anvendt en hæklenål nr. 5 ellers er opskriften fulgt slavisk.

Garnet er købt hos Garn Garagen og hedder Coast og er et totrådet garn.  Det er en blanding af 45 % lammeuld og 55 % bomuld og er superlækkert og blødt. Jeg har købt mit på  messen "kreative dage" i Fredericia, der plejer, at løbe af stablen sidst i oktober. 
Coast er det samme som Rasmillas's Ynglingsgarn og kan købes HER. Det er det garn, som er brugt til opskriften i bogen.  Holst Garn sælger også Coast - igen det helt samme garn og kan købes HER. Der er sikkert andre, som forhandler dette garn, men her er i hvertfald tre bud. 

Farverne - jeg har anvendt 7 farver til mit tørklæde og da mit jo er strikket i Coast fra Garn Garagen er det disse farver og numre jeg her har skrevet ned. Farvenumre og navne kan nemlig variere, alt efter hvor garnet er fra.

 • Farve 12 - Crap apple
 • Farve 15 - Blackcurrant 
 • Farve 16 - Koks (farven kan ses her hos Ramilla, da den pt ikke findes hos Garn Garagen)
 • Farve 22 - Sapphire
 • Farve 23 - Denim
 • Farve 40 - Grasshopper
 • Farve 58 - Skylight

Forbrug og størrelse - jeg købte 7 x 50 gram og tørklædet vejede med frynserne 253 gram, da det var færdigt. Der er derfor omkring 100 gram i overskud - fordelt på næsten det samme i hver farve. Tørklædet måler uden frynser 220 cm i længden og 31 cm i bredden. Frynserne er 7 cm lange.


Jeg vil da også gerne lige vise garnet, som jeg vandt i fotokunkurrencen hos Garn Garagen. En dejlig æske med 12 nøgler supersoft i fine farver. Mon ikke jeg finder ud af, at bruge farverne til noget spændende :)

26 kommentarer:

 1. Tillykke med gevinsten - lækre farver som du nok skal få tryllet med :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - ja mon ikke jeg får garnet brugt på et eller andet tidspunkt :)

   Slet
 2. Sikke nogle skønne farver garn, du har vundet; jeg er da slet ikke i tvivl om, at du finder på noget spændende at bruge det til

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er fine farver og jeg finder sikkert på noget :)

   Slet
 3. Tillykke med det. Dit tørklæde ser superlækkert ud. Jeg har selv bogen - måske jeg sku prøve det mønster. Har også planer om at prøve coast-garnet. Rart at få dine tip m farver mm.
  God aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - mønsteret er supernemt og garnet er lækkert at hækle i, synes jeg :)

   Slet
 4. Åh sådan en æske garn er fin at have. Den kan da lige bruges til mange ting - og måske også endnu et af de smukke hæklede tørklæder ;o) ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er en lækker æske - lige nu nyder jeg bare at kikke på farverne :)

   Slet
 5. Flot tørklæde du har hæklet. Tillykke med den fine præmie :)

  SvarSlet
 6. Igen tillykke med gevinsten, du var også den rette vinder :-). Det er sørme noget lækkert garn du har vundet, glæder mig til at se, hvad du får ud af det :-).
  Det er en skøn bog, jeg har købte den i Netto for ingen penge sidste år engang. :-) Kh Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Jette :) Jeg har også kig på et par andre modeller i den bog, så pengene for bogen er givet godt ud :)

   Slet
 7. Tillykke! Det er også et flot tørklæde!

  SvarSlet
 8. Skønt tørklæde og tillykke med det skønne garn :-)

  SvarSlet
 9. tillykke med gevinsten :-)

  SvarSlet
 10. Sikke da en lækker gevinst! Og super flot tørklæde! Bogen står i reolen, måske jeg skulle...? ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var en dejlig gevinst. Jeg er også ret glad for resultatet. Ja måske ... det er hyggeligt hækleri

   Slet
 11. Det er altså så fint dit tørklæde - så sejren var bestemt fortjent! Det ser i øvrigt ud til at være noget lækkert garn, som du har vundet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anja :) Det er lækkert 100% uld og skønne farver :)

   Slet
 12. Sikke en lækker gevinst.
  Tørklædet er rigtig flot, jeg har vist ikke set den bog før, så den må jeg vist hellere lidt få reserveret på biblioteket :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Tanja :) ja skynd dig på biblioteket, inden andre får samme ide ;) ;)

   Slet
 13. Smukt tørklæde du har lavet dig og det garn kanman da kun blive glad i låget af ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marianne - jeg nyder også at kigge på garnet :)

   Slet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.