torsdag den 10. oktober 2013

Stribet strikket sjal


Nu har jeg fået det stribede sjal færdigt. Det er et supernemt sjal, hvis man lige får styr på sine udtagninger. Der tages ud på hver fjerde pind 6 gange og jeg havde selvfølgelig afmærket stederne med maskemarkører og ydermere har jeg jævnligt talt maskerne mellem markørerene som en ekstra kontrol. Alligevel har jeg haft en del problemer undervejs, som er selvforskyldte, da jeg ikke altid har været lige opmærksom ( jeg har haft sjalet med i strikkecafe og har nok snakket for meget og bare strikket derudaf), hvilket har resulteret i glemte udtagninger ikke en bare en gang. Det ser ikke så pænt ud, hvis udtagningerne ikke ligger snorlige, så der var ingen anden udvej end at få pillet op. Derfor har jeg strikket en del baglæns på dette sjal. Det er jo godt nok, hvis man vil have garnet til at slå længere til, men lidt irriterende når nu man gerne vil være færdig. Derfor var jeg efterhånden lidt træt af dette strikketøj, men jeg er blevet meget tilfreds med det endelige resultat.
Jeg havde nogle overvejelser omkring min afslutning. Opskriften hedder Perla og er fra Drops og der er ingen kant på sjalet i den originale version. Men jeg synes det var lidt tamt bare at lukke maskerne af, så jeg måtte gå i tænkeboks.
Jeg overvejede flere muligheder - en bredere kant i retriller med sort, små strikkede trekanter og en strikket kant med bobler. Prøvede lidt forskelligt af, men fik så ideen at lukke sjalet af med en hakkenål og derefter hækle en kant med bobler. Derefter gik mine overvejelser på farven og jeg har spurgt mig lidt frem rundt omkring. De fleste synes kanten skulle være sort, men heldigvis har jeg min egen fri vilje og kan godt lide farver, så det endte med en gul, som efter min mening klæder de andre farver i sjalet rigtig godt.

Hæklet boblekant

Sjalet kan også bruges med "vrangen" ud - retrillerne giver et flot mønter på bagsiden


Sjalet er strikket på pind nr. 4 og jeg har brugt et 100 grams nøgle - Zitron Trekking (XXL) i farve 550 og strikkede indtil jeg ikke havde mere garn til en omgang. Derudover har jeg brugt det meste af 2 nøgler sort Arwetta Classic fra Filcolana. Den gule kant er lavet med noget strømpegarn fra Hjertegarn, som jeg havde på lager.


36 kommentarer:

 1. Et dejligt sjal med skønne farver! Jeg er helt pjattet med den boblekant - super flot!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) jeg synes også kanten er blevet fin :)

   Slet
 2. Hej Aslaug
  det er smukt ❤❤... Og den gule kant ... Wauw ...
  Meget meget meget smukt :)
  Knus

  SvarSlet
 3. Rigtig fint sjal og helt perfekt med "perlekant" på Perla :0))

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) sjovt - det havde jeg ikke lige tænkt på - måske skal jeg kalde det for Perla med perler ;)

   Slet
 4. Wow det er flot! Og sikke da en god ide med kanten. Godt du valgte den gule ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) - jeg er også glad for mit valg - både med hensyn til kanten, men også farven på den :)

   Slet
 5. Så fint det er.
  Et dejligt sjal at putte sig i, når kulden kommer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) - det sjove er at jeg ikke altid er så god til at bruge sjaler, men jeg elsker at strikke dem :)

   Slet
 6. Slutter mig til jubelkoret, hvor er det flot!
  Billederne er anbragt i min idémappe, så håber jeg at få det strikket engang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) - ja ideer har vi nok af, det kniber mere med tiden ;)

   Slet
 7. Så vildt flot det er!!!! Og rigtig god idé med kanten!!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) - jeg er også ret tilfreds med min ide ;)

   Slet
 8. Hold da op hvor er det flot :-)

  SvarSlet
 9. Det var et alldeles nydelig sjal i herlige farger! Happy Knitting!

  SvarSlet
 10. Hvor er det flot med alle struberne og farverne :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) striberne lavede jo sig selv, men jeg synes også farverne er flotte :)

   Slet
 11. skønne og lækre farver synes også den gule kant klæder farverne selvom jeg ikke selv er til gul så synes jeg ligesom den sætter prikken over i'et :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) jeg er normalt heller ikke den store bruger af gul og jeg kunne også have valgt min yndlingsfarve grøn. Men er nu glad for jeg sprang ud i det gule farvevalg

   Slet
 12. Det er da blevet så flot, den gule farve sætter prikken over i´et, mon sjalet kommer med til Tørring på tirsdag?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) jeg synes også det lige er prikken - er der strik i efterårsferien? hvis jeg kommer, tager jeg sjalet med

   Slet
 13. Dejligt med masser af farver og flot afslutning med de hæklede bomber.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) farver skal der til og jeg synes også godt om min afslutning ;)

   Slet
 14. Den er da blevet super super flot. Wauv herfra også. Jeg elsker din skønne gule kant.

  Kh. Lis

  SvarSlet
 15. Jeg er helt vild med dit sjal, og selvfølgelig skulle kanten da være gul

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) ja nu kan jeg heller ikke forstille mig en anden farve

   Slet
 16. Hold da helt ferie hvor blev det smukt - kan godt forstå du er glad for det :)

  SvarSlet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.