søndag den 27. oktober 2013

Rømø

Dette kom vi forbi, da vi gik tur på stranden - synes det var så fint
I denne weekend har jeg blandt andet været til messe i Fredericia, men mere om det senere. Jeg har nemlig lavet dette indlæg om min sidste lille ferie. I efterårsferien var min mand og jeg på Rømø. Jeg er så heldig, at det hus som min bedstemor (farmor) boede i, indtil hun kom på plejehjem, stadig er i familien. Min bedstemor var næsten 100 år inden hun kom på plejehjem, hvor hun levede de sidste år og døde i en alder af 102 år. Hun mistede sin mand sidst i 60'erne og siden boede hun alene, midt i det sommerhusområde, hvor hendes lille hus ligger på en kæmpestor naturgrund og meget ugeneret. Jeg har tilbragt mange skønne stunder der og har mange dejlige minder om ferier på Rømø. Huset er indrettet med en overetage med 6 sovepladser og det har alle i familien nydt godt af og nyder stadig godt af.

Denne gang havde vi et par gode venner med og vi havde nogle meget hyggelige dage, hvor vi nød det gode vejr, som vi var heldige med og vi fik kørt lidt rundt på øen. Vi var også en tur i Tønder og lørdag aften havde vi bestilt bord på en fiskerestaurant i Havneby. Søndag var vi en tur på havnen, men desværre havde jeg ikke fået mit kamera med, for der var så smukt. Jeg så meget, som jeg gerne lige ville have fotograferet.

Rømødæmningen er 9,2 kilometer lang og forbinder øen med fastlandet. Jeg har altid synes, at det er meget fascinerende at se, hvor meget landskabet ændrer sig i forhold til tidevandet - om der er højvande eller lavvande.

Rømø dæmningen  - lavvande
Fuglemylder på dæmningen - højvande
Fik taget mange andre billeder. Nedenfor kommer lidt billedspam fra vores tur til stranden ved Lakolk fredag aften - lige før solen gik ned.
Knivmuslinger og sand 
 Rømø - endeløs strand
 Rømø - solen går ned

- og månen går op

16 kommentarer:

 1. Skønne billeder. Du har, næsten, beskrevet min sommerferie. Rømø, Tønder og fiskerestaurant i Havneby :)
  Jeg forstår godt din begejstring for øen og det må være en drøm at eje et sommerhus der...

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er også skønt på Rømø og det er dejligt, at vi stadig kan komme til øen, selvom min bedstemor ikke lever længere

   Slet
 2. Meget skønne billeder. Minder fra min barndom :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :) Håber du har mange gode minder fra dengang :)

   Slet
 3. Hold da op nogle smukke billeder

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - synes det med månen var lidt sjovt, så selvom det ikke lige var det bedste billede, skulle det med :)

   Slet
 4. Wau for nogle skønner billeder :)

  SvarSlet
 5. Det lyder som en god ferie, og så skønne billeder du fik taget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en super ferie og vi nød det i fulde drag :)

   Slet
 6. Sikke en skøn ferie I har haft, og det er nogle helt fantastiske biller du har fået taget. Jeg har været på Rømø engang for længe siden, tror godt nok at det er et rejsemål til foråret. Håber vi ses i morgen i Tørring.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den var dejlig. Rømø er et besøg værd, synes jeg. Vi ses til strik i morgen :)

   Slet
 7. Du forstår altså at tage smukke stemningsbilleder, tak for kigget :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marianne - jeg forsøger, det bedste jeg kan :)

   Slet
 8. Hold da op nogle smukke smukke billeder :-)
  Smil fra Mette

  SvarSlet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.