lørdag den 5. december 2015

Kalenderlys i snelandskab


Selvom vi i dag er nået til den 5. december og kalenderlyset har været tændt nogle gange nu, så vil jeg nu alligevel vise det frem. Det er jo også en ide, der kan bruges til andet end kalenderlys og måske kan nogle blive inspireret til næste år :)

Jeg synes selv, at det er blevet både sødt og sjovt og så er det lidt anderledes end de dekorationer, som jeg plejer at lave. Jeg har haft ideen i hovedet i et stykke tid og jeg har kikket længe efter lige det, som jeg ville bruge og som jeg synes passede til ideen.
To dage inden den første december havde jeg faktisk ikke købt andet end en lille pose mini kogler, 3 pakker salt og selve starinlyset. Men så var jeg tilfældigvis i en Rema 1000, hvor grisen og anden lå og råbte på mig i en rodekasse. Derudover var jeg så heldig, at der også var  de fineste træpaddehatte i samme kasse og så var det bare hjem og få lavet kalenderlys-dekorationen.
Selve glasset er et jeg nogen gange opbevarer garn til pynt i og det er købt for mange år siden til et ophørsudsalg et sted.


Jeg har en klump ler i bunden af glasset (ikke størrere end det kan komme ud af hullet foroven efter jul). Jeg har så fyldt op med fint salt, placeret de forskellige ting. Paddehattene var med pind, så det var nemt - de skulle bare lige klippes lidt kortere. Grisen og anden står på et stykke pap, der er dække med salt,så de ikke synker ned i "sneen". Lyset har fået 3 små søm i bunden og er derefter stukket ned i leret. Til sidst har jeg bundet et silkebånd på foroven, hvor jeg har limet hjerter af filt på i enderne.
Jeg er blevet rigtig glad for resultatet trods manglen på grønt gran :) Men så er der tilgengæld julestemning for alle pengene og når enden er god, så er jo alt godt ;)

I løbet af denne uge har jeg lagt sidst hånd på nogle hæklede engle, som har været længe undervejs. Jeg har også fået renskrevet mine notater, så hvis alt går efter planen kommer de på bloggen en af de nærmeste dage.

6 kommentarer:

 1. Jeg er helt betaget af dit kalenderlyslandskabietglas. Den gris er helt knuselskelig.
  Du er altså god til at hitte på.
  Er salt så stabilt, at det bare holder lyset lodret?
  Håber du stadig er i god fremgang og kan nyde december.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er totalt forelsket i grisen <3
   Lyset står i en klump ler og der er monteret søm i bunden af lyset - så det står stabilt ;)

   Slet
 2. Hvor er den fin!
  Og gran er jo ikke lig med jul - her smutter jeg også gerne uden om gran, når jeg kan.
  Og så er grisen og anden da bare skønne:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Takker :)
   Gran hører jo julen til, men man behøver jo ikke at overdrive ;)

   Slet
 3. Svar
  1. Det synes jeg også ;) og det er især grisen, der bidrager til det :)

   Slet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.