tirsdag den 15. januar 2019

Hæklet fugl - ny version


Georg møder Otto :)
Jeg håber alle er kommet godt over julen og er kommet godt ind i det nye år.

Jeg selv er gået i gang med en større oprydning eller måske er det mere en udrydning, så der er nok at se til i den forbindelse. Måske vender jeg tilbage og fortæller lidt mere om den proces senere på året. Jeg er i hvertfald ret begejster allerede og tror jeg denne gang griber det an på den helt rigtige måde ;)

Nu til det som dette indlæg skal handle om - nemlig en ny udgave af den hæklede fugl, der er inspireret af Kay Bojesen. Denne udgave er mere tro mod den orginale træfugl. Det er Annette Heinze, der har lavet opskriften og hun har fået hjælp af Christina Binau Mønster til at redigere opskriften. Annette går meget op i at målene skal stemme overens med orginalerne, så jeg håber i vil tage godt imod denne opskrift, som jeg har fået lov til at dele her på bloggen.

Opskriften kan du hente her:  Hæklet fugl
OBS Opskriften er opdateret d. 29.01.2019 - der var en lille fejl i halen på den forrige opskriftEt lille tips - hvis du hækler med mørker farver kan du med fordel bruge en mørk nylonstrømpe, så man ikke ser fyldet igennem det hæklede - jeg bruger også nogle gange lidt karteuld i det yderste lag fyld, hvis jeg har det i  den samme farve, som jeg hækler med. Og man skal selvfølgelig stadig sørge for, at det man hækler ikke bliver for løst ;)

16 kommentarer:

 1. Rigtig godt nytår !
  Og tak for sidste år og al din dejlige kreativitet.
  Så skøn en pip også alle dem på pind er søde :-)
  Aften hilsner.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Tina :) det er altid hyggelig at få en kommentar fra dig :)
   Ja de er også søde dem på pind

   Slet
 2. Hej!
  Vil det være muligt at se en opskrift også på de små fugle på pind!?!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må jeg desværre sige nej til. Annette der har lavet dem vil gerne beholde opskriften for sig selv
   Jeg synes også de er rigtig fine :)

   Slet
 3. Hvad er forskel på denne og den anden

  SvarSlet
  Svar
  1. Kroppen og hovedet hækles med flere masker og fuglens mål skulle være mere lig med den oprindelige træfugl, hvis man hækler med samme fasthed som Annette har gjort. Håber det er et tilfredstillende svar :)

   Slet
 4. Jeg er ved at hækle sangfuglen og har et problem med halen. Omgang 8 regner jeg med at der skal stå 40 i parantesen, men omgang 9 og 10 kan jeg slet ikke forstå. Hvordan laver man omgang 10 når bliver hæklet sammen i omgang 9, eller er det fordi 10. omgang er en række. Venlig hilsen Susanne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der skal selvfølgelig stå 40 i omgang 8 ved halen. Jeg kan desværre ikke rette i denne opskrift, men vil se hvad jeg kan gøre ved det. Tak fordi du gjorde opmærksom på det.
   Omgang 10 er en række, så man vender efter omgang/ række 9

   Slet
  2. Opskriften er nu rettet ved halen, så nu skulle den være ok :)

   Slet
 5. Hej de små fugle på pind er da bare så søde, er der en mulighed for en opskrift på dem 😊

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de er søde, men opskriften er ikke min - og jeg kan desværre ikke dele den med nogle

   Slet
 6. Jeg har lavet en opskrift på de små fugle som i hjertens gerne må få :)

  SvarSlet
 7. Er det muligt at se opskriften på den bette sangfugl et sted?

  SvarSlet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid