fredag den 13. april 2018

Hæklet stor abe med opskrift


De hæklede KB aber er stadig meget populære og jeg er så heldig, at Annette Heintze igen har tryllet med hæklenålen og har delt hendes noter med mig. Denne gang er det den store abe på 28 cm, som hun har kreeret og jeg synes altså det er lidt sjovt at man kan lave aberne i alle de forskellige størrelser alt efter tid, lyst og hvad de nu skal bruges til.


Den store abe her er hæklet i cotten 8 fra Hjertegarn, som er et 8/4 garn med en løbelængde på 165 m/ 50 gram. Der hækles med dobbelt garn, så man kan evt også bruge en 8/8 garn til aben - alt er hæklet med dobbelt tråd undtaget den lille luftmaske-snor, som man hækler til snuden. Aben er hæklet på en forholdvis lille nål ( 2½-3) til den tykkelse garn, så den bliver tæt og fast i det. Annette har brugt meget tid på, at få de helt rigtige mål til aben, så den ligner den oprindelig i træ så meget som muligt og hun har hæklet med en nål 2½. Vi hækler jo ikke alle ens, så der kan selvfølgelig være forskel på, hvordan målene holder hos dem, der hækler efter denne opskrift - så jeg tænker de er vejledende og det har jeg også skrevet i opskriften. Jeg har desværre ikke selv hæklet en stor abe endnu, så jeg kan ikke dele mine erfaringer eller manglen på disse med jer ;)

Opskriften på stor abe 28 cm kan du hente Her

Den almindelige på ca. 20 cm kan du finde opskriften på i dette indlæg

Og den lille mini abe kan du finde opskriften på i dette indlæg

Om ikke så længe så springer studenterne ud og når aben får en  lille hæklet studenterhue på, er det jo skøn studentergave <3 

Alle aberne på billederne er hæklet af Annette og det er også hendes billeder, som jeg har fået lov til at anvende :)

HUSK - det er stadig ikke tilladt at sælge de færdige aber og du kan læse mere om reglerne lige HER

19 kommentarer:

 1. Ihh hvor er de søde og hæklet flot. Når jeg hækler spiral, bliver det altid skævt, selvom jeg bruger markør for at holde styr på omgangene.
  God Søndag til dig og dine kære

  SvarSlet
  Svar
  1. Annette der har hæklet aberne er en dygtig om omhyggelig hækler og laver altid nogle flotte ting. Maskemarkører skal der til og så synes jeg også at lidt omhyggelig fyldning af dyr og bamser er et must ;) Du og dine ønskes det samme :)

   Slet
  2. Smiler stort. Tak for svaret Aslaug, som jeg går ud fra vra til mig :)
   Hilsen fra Tove

   Slet
 2. Jeg har d.22-4-2018 lagt en ny version ind af opskriften (version 2) på den store abe. Der manglede nogle omgange i snuden - de er rettet nu :)

  SvarSlet
 3. Tak for Alle dine skønne opskrifter, jeg må vist fluks igan med en lille studenterhue��

  SvarSlet
 4. De er så flotte. ved du ca. hvor meget garn der skal bruges til den store? Min hæklenål er kommet på overarbejde, da min datter har bestilt alle 3 str. og jeg vil også lave alle 3 til mig selv.
  Hilsen Sarah

  SvarSlet
 5. Er det kun den store abe der hækles med dobbelt tråd

  SvarSlet
 6. Hvor meget garn er der brugt til den store abe?

  SvarSlet
 7. Hej jeg har ikke set de sidste kommentarer på min blog før nu. Jeg plejer at få en besked, når der er kommentarer......så jeg beklager meget
  Der skal bruges 2 nøgler af den brune og 1af den lyse til den store abe. Det er kun den store der hækles med dobbelt garn.

  SvarSlet
 8. Hej, jeg vil gerne hækle alle tre abe, må jeg høre hvad mærker garn du bruger?

  SvarSlet
  Svar
  1. Den største i 2 tråde cotton 8 fra hjertegarn og mini i 1 tråd og den almindelige på 20 cm har jeg hæklet i Cotone fra Lana Grossa (farve 030) og det er merceriseret bomuld og har en løbelængde på 125 m.

   Slet
 9. Hej, jeg vil til at hækle den store abe, men jeg er lidt usikker på hvilke præcise materialer, der bliver brugt? Altså hvor meget garn, elefanttråd, fyld, øjne osv.?

  Og så ville jeg høre, om du har en opskrift på de hæklede studenterhuer i miniature? Jeg tænker at det ville blive en studentergave til min fætter
  Mvh Matilde

  SvarSlet
  Svar
  1. Til den store abe på 28 cm er der brugt 2 ngl brun og 1 ngl lys. Elefanttråd køber man i bundter og der er nok til en abe. Mener der skal bruges 4 stænger i alt. Garnet er Hjertegarn cotton 8, det står der også i opskriften.
   Opskriften på den lille mini studenterhue kan du finde på dette indlæg
   http://www.strikkefaaret.dk/2018/04/hklede-studenterhuer.html
   Eller google strikkefåret hæklede studenterhuer så tror jeg den dukker op ;)

   Slet
  2. Mange tak for svaret, det hjalp meget.

   Slet
 10. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid