lørdag den 20. februar 2016

Genbrugsstrik top down


I sidste indlæg fortalte jeg lidt om mine to nytårsfortsætter. Jeg har faktisk et enkelt mere, som jeg virkelig gerne vil gøre noget ved. Jeg vil helt seriøst forsøge, at få ryddet ud i mine ufærdige påbegyndte og endnu ikke påbegyndte projekter, nedbringe mit garnlager betydeligt og få sorteret i alt det andet nørklerelaterede.
Det bliver et stort arbejde, men jeg er allerede godt i gang. Selvom jeg selvfølgelig på forhånd vidste, at jeg har meget på "lager" er det alligevel kommet lidt bag på mig, hvor meget man egentligt kan samle sammen efterhånden. Det gør det jo heller ikke bedre, at jeg altid har interesseret mig for mange forskellige håndarbejde og hobby relaterede genre. Jeg har sorteret garn og har efterhånden styr på, hvor meget jeg egentlig har - jeg har planer for noget af garnet, så der skal ikke indkøbes noget foreløbig. Jeg har fundet nogle småting, jeg vil lave. Blandt andet et lille broderi og så er der lidt strik, som kun mangler lidt montering. Ja jeg bliver ikke "arbejdsløs" lige foreløbig ;)

Jeg regner med at mange af de ting, jeg får lavet i år er fra gemmerne, så man kan vel sige at temaet i år er "Brug det jeg har". Jeg ved selvfølgelig godt, at der vil snige sig ting ind af bagdøren og det skal der også være plads til, men lige nu har jeg et stort behov for at minimerer mængderne.

Farverne er lidt svære at gengive - nederst ses den cardigan jeg "fandt" og øverst ligger den  trøje der allerede er godt på vej
Det første jeg har kastet mig over er en cardigan, som jeg begyndte på for en del år siden. Da jeg genså den blev jeg igen betaget af de smukke farver og jeg fik bare lyst til at strikke med dette garn. Jeg har valgt at strikke topdown, men i stedet for den cardigan, der var på pindende, bliver det nu til en trøje. Cardiganen var strikket på pind 5 og det var alt for kompakt - måske er det derfor, den aldrig blev færdig. Jeg har valgt at strikke på en pind 8 i stedet. Det bliver meget mere lækkert, blødt og fluffy. Jeg er vældig tilfreds indtil videre.

Her kan man tydeligt se den forskel en pind 5 og en pind 8 giver i det samme garn
Dette billede gengiver farverne bedst - det er tre forskellige farver af farveskiftegarn, der danner striberne.

13 kommentarer:

 1. Pudsigt, hvor mange nørklebloggere der har samme planer for lagerstyring! Inklusive mig selv!!!
  Jeg er så betaget af de smukke nuancer i dit garn. Godt du kom på større pinde. Det er helt fladt på 5 og lever på 8! Jeg er selv slem til at strikke på lidt for små pinde, fordi jeg godt kan lide en vis struktur. Men der skal også være plads til at garnet kan folde sig ud....
  Glæder mig til at se hvilke andre "genbrugs"projekter du finder frem.
  God søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er da vist blevet en helt dille har jeg både hørt og læst :)
   Pindestørrelsen betyder altså meget og jeg nu er jeg bare glad for, at jeg aldrig blev færdig med den cardigan ;)

   Slet
 2. Hvor er det smukke farver, som du strikker med! Jeg tror også, at det bliver rigtigt godt, at du strikker med tykkere pinde.
  Hos mig er målet også at få lageret til at skrumpe. Indtil videre er der kun kommer lidt ekstra til, mens jeg har strikket med en god del af det, jeg har haft liggende i lang tid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen i klubben :) jeg har været i to garnbutkker på det sidste og det er svært ikke at lade sig friste...men indtil nu har jeg holdt stand ;)

   Slet
 3. Det er nogen meget smukke farver du strikker med. Og det ser rigtig godt ud med tykke pinde. Jeg tro at vi er mange, som gerne vil strikke af vores lager. Bare ikke altid det lykkes.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak ja farver er rigtig gode sammen :) Nej jeg tror også der er mange, der gerne vil nedbringe lageret, men lidt har vel også ret ...og der skal jo gerne være plads til nyt en gang imellem, ellers bliver det lidt trist.

   Slet
 4. Sikke nogle smukke farver. Ja, man får samlet noget sammen lige så stille, jeg er i gang med noget lignende - der kan ligefrem gå sport i det ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror også, der kan gå sport i det og man tænker sig måske om en gang mere før, der ryger noget i "indkøbsvognen" ;)

   Slet
 5. Selvom det kan være svært at komme i gang, er det rigtig dejligt at få ryddet op i kreativiteterne. Din trøje ser rigtig lækker ud, sikke smukke farver

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er faktisk rigtig dejligt, at få overblik og jeg tror det kan være med til, at kreativiteten igen får lidt luft under vingerne :) Alt for meget, der bare ligger og giver dårlig samvittighed, dræner en.

   Slet
 6. Min første tanke var også, sikke smukke farver. Jeg glæder mig til at følge dine ryd op i lageret projekter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er dejlige farver og de nydes imens der strikkes:)
   Der kommer helt sikkert mere fra gemmerne.

   Slet
 7. Min første tanke var også, sikke smukke farver. Jeg glæder mig til at følge dine ryd op i lageret projekter.

  SvarSlet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.