mandag den 20. juli 2015

Det var ikke fordi jeg gad, men....


Mine planer blev ændret lidt i denne uge. Jeg er igang med, at hækle et etui/penalhus udformet som en gravhund. Det er en opskrift, som jeg har fået lov til at dele på min blog. Jeg havde faktisk regnet med, at den allerede nu skulle ligge på bloggen, men sådan skulle det ikke gå.

Vores fryser er nemlig stået af i denne uge og det gav altså lidt mere arbejde, end det jeg havde kalkuleret med...den gamle fryser skulle tømmes og det jeg kunne tilberede blev tilberedt. Jeg havde blandt andet bær i fryseren og de skulle da ikke gå til spilde. Derfor har jeg blandt andet fået lavet nogle glas med dejligt marmelade. Det er familien ikke så kede af, skulle jeg lige hilse og sige.


Jeg har også kikket og fået købt en ny fryser. For når man bor på landet, som vi gør, er det altså meget praktisk. Der ligger jo ikke lige en købmand rundt om hjørnet.
Nu er den nye fryser blevet sat til og så mangler vi bare at få den fyldt op igen ;)

Hækleopskriften på gravhunde-etuiet glæder jeg mig meget til dele her på bloggen og den kommer forhåbentlig på en af de nærmeste dage.

Opskriften på mit marmeladen får i her og den kan bruges til alle slags bær. Det er faktisk bare en grundopskrift, som man selv kan sætte sit præg på - en pund til pund opskrift, som man kaldte det i "gamle" dage. Jeg synes jordbær og hindbær sammen er godt - ca. ½ af hver og det har jeg lavet flere gange. Men rabarber sammen med jordbær er altså også ret lækkert. Jeg bruger frosne bær - det er nemt og det har jeg som regel altid i fryseren.


Marmelade med hindbær og jordbær 

Ingredienser:

500 g bær eller  (hvad man nu har) jeg lavede en portion af ca. 750 g hindbær og 750 g jordbær
500 g sukker ( jeg synes godt man kan spare en lille smule og jeg brugte ca. 1300 g i denne portion)
saften af ½ citron ( jeg brugte saften af en hel citron)

Kom lidt vand i bunden af gryden inden bærrene kommes i - bare så bunden lige dækkes.
Jeg tilsatte ikke vand denne gang - bærrene var let optøede, så det var ikke nødvendigt.

Jeg klipper jordbærene i mindre stykker, da de ikke koger så nemt ud som hindbær og fordi jeg ikke vil have store "klumper" i min marmelade.

Tilsæt citronsaften og hæld sukkeret over og lad det hele koge op. Rør jævnligt i gryden så det ikke brænder på.

Marmeladen koges ind og den skal bare boble stille og roligt. Jeg bruger et sukkertermometer og når temperaturen er lige omkring 104 grader er marmeladen færdig. Derefter skummer jeg omhyggeligt overfladen af marmeladen - tager det lyserøde "skum" op med en hulske.
Så er der bare tilbage at hælde marmeladen på varme og grundigt rengjorte glas. Jeg bruger en suppeske og en tragt. Pas på marmeladen er meget varm. Glassene lukkes og så opbevarer jeg marmeladen mørkt og køligt - det behøver ikke være i køleskabet. Når vi har taget hul på et glas opbevarer jeg derimod altid i køleskabet.

PS. jeg kom et skefuld i min skyr i morges og det var ikke så ringe ;) ja ja jeg ved godt, at sukker ikke er det bedste for mig, men engang imellem skal jeg synde!

4 kommentarer:

 1. Teknik uheld... vi laver marmelade! Håber, I reddede det meste af indholdet i fryseren. Det er bare surt, når teknikken står af. Vi er jo afhængige af det hele... også selv om man bor i byen!
  Erik har lavet jordbærmarmelade, det er jeg svært godt tilfreds med ;-)
  Det penalhus lyder meget interessant... spændende...

  SvarSlet
 2. ... men det ser ret lækkert ud! Flotte glas du har :-)

  SvarSlet
 3. Det kan da vist kaldes en flot redning på stregen ! den marmelade er garanteret lækker - selvom du gerne havde beholdt bærrene i fryseren.

  SvarSlet
 4. Øv for den da, men flot redning af dine bær.
  Sådan noget maskineri, har det med at stå af, når man mindst ønsker det, eller der er andet at bruge pengene på. Min opvasker er lige gået, så nu står den på brug af balje og børste.

  SvarSlet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.