mandag den 22. december 2014

Sangfugl forklædt som Kähler


Inde på facebook og også rundt omkring på forskellige blogs har der været vist mange hæklede versioner af sangfugle, siden Rosendahl gav grønt lys til at dele opskrifter og kreationer offentligt. En af de lidt sjovere og kreative fugle, som jeg har set, er den som Louise Hur Hannig er kvinden bag. Hun havde lagt billedet op på en facebookgruppe med følgende tekst:

Ingen jul uden en lille jubilæumsfugl ....Ho ho ho

Det er efter min mening god humor og så synes jeg faktisk også den er ret fin med de Kähler inspirerede striber i guld. Billedet fik rigtig mange kommentarer og der var også en del sjove imellem. Der var blandt andet en der havde skrevet: Der er vist kählet lidt for den fugl :) og jeg kunne altså heller ikke lade være med at ligge en kommentar: Ha ha den er sjov...mon den kan lide at blive kählet på maven :)

Jeg har fået lov til at dele Louises fugl her på bloggen og hvis du selv har lyst til at hækle din egen lille guldfugl, så kan du finde opskriften HER

Louise har hæklet fuglen med størrelse 2 nål og anvendt almindeligt bomuldsgarn 8/4. Guldgarnet er fra Stof og Stil, men det kan man sikkert også finde andre steder. Hovedet er sat på med et stykke fra et træ grillspyd, så det kan drejes.

Jeg vil også lige tilføje, at det kan være en god ide at stive benene med noget. Nogle har puttet en tandstik op i benene. Jeg tænker at et stykke rund blomsterpind og kunne være smart at komme i og så fylde op med lidt fyld rundt omkring, hvis det er nødvendigt.

Louise har også hæklet nogle farverige fugle og dem skal i da også lige se20 kommentarer:

 1. Jubilæumsfuglen er skøn, den kender jeg flere som ville elske. Hvis jeg lige kunne få lidt hækleoverskud, så skulle jeg da både lave en jubilæumsfugl og et par af de andre.Glædelig jul.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan være hækleoverskudet kommer efter jul...det er lidt sjovt at fuglen er en parring mellem en meget berømt vase og en fugl, der har været snak omkring ;)
   Glædelig jul :)

   Slet
 2. Hold fast hvor er den flot, gid jeg bare kunne hækle

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske er du heldig at kende nogen, der kan hækle en for dig :) du kan jo altid lave en byttehandel med noget af alt det flotte du laver.

   Slet
 3. Den er så fin.
  Jeg har også lavet sådan en "jubilæumsudgave" af fuglen. Synes det var lidt sjovt sådan at blande de to ting.
  Min fugl kan se her http://dethyggeligt.blogspot.dk/2014/12/jubilums-sangfugl.html på min blog :)

  Kh. Linette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den er og din er også fin :)
   Ja der var da nogle stykker, der efterfølgende lavede sig en lille jubilæumsfugl og ideen er jo også rigtig sjov. En fusion mellem to meget omtalte ting ;)

   Slet
 4. God humor, og fuglen er jo skøn

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig rigtig god humor og det skal da deles så alle kan få sig et lille grin :)

   Slet
 5. Nu hvor mine små pip- fugle er fløjet fra reden og ud i blog-land, er det en stor ære, at de måtte lande her på opskrift- indehaverens blog! Tak for det! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg siger endnu engang tak, fordi du ville dele dine billeder og ide her på bloggen :) og alle dine pip fugle er fine og flot hæklede :)
   Opskriften er ikke min, jeg har bare fået lov til at dele den med mine læsere...bare så det er på plads ;)

   Slet
 6. Den er ret fantastisk. Herlig idé med de bronze striber. God jul til dig og dine :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en nemlig en herlig ide og den bringer smilet frem :)
   Ønsker også en god jul til dig og dine.

   Slet
 7. Uanset er det en fin blog og fedt du måtte dele opskrift!!! Det er vi mange der er glade for! God jul til dig og alle der måtte komme forbi herinde 😊

  SvarSlet
 8. Sjov og fin ide :-) Glædelig jul <3

  SvarSlet
 9. Åh hvis bare jeg kunne hækle. De er godt nok fine, fuglene. Vil så gerne have sådan en fin fugl i grøn og hvid. Nå, men det må vist blive ved drømmen, det er vist over min evner.

  SvarSlet
 10. Jeg har også hæklet et par fugle og vil da lige dele et lille fif. Jeg har brugt piberensere til benene. Del en piberenser i 2 dele, buk den sammen så den ligner et w. Så passer den lige ned i benet :))
  Godt Nytår :))

  SvarSlet
 11. Hej
  Hold nu op hvor er det dog dejligt at vi alle der kan lide sådanne nogle hæklet ting kan lave det selv, men bliver nød til at spørge hvor mange farver der skal bruges, og om der er noget bomuld der er pæner end andet til at bruge der til?
  Tak for den flotte opskrift den ser ud til at forstås ��
  Rigtigt god aften.
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor mange farver bestemme du jo selv, men hvis du kikker på billedet er der brugt 3- 4 farver og så lidt hvidt og sort til øjnene. Det med garn er en smagssag - jeg synes mere, at det kommer an på om garnet passer til den størrelse nål, men anvender og hvor fast man hækler - det skal gerne blive så fast, at fyldet ikke ses i det færdighæklede. Håber du kan bruge mit svar :)

   Slet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.