lørdag den 20. december 2014

Cookies med kakao og kanel


Sidste år i december bagte jeg disse cookies, men de mørke med stemplet tekst kom aldrig på bloggen. Det gør de så nu, for opskriften er stadig god og i dag har jeg bagt en portion sammen med Katrine, der er hjemme på weekend. Det danske ord for cookies må være småkager, men da de har en vis størrelse, vil jeg ikke betegne dem som småkager. Er der ikke noget med, at en småkage skal man kunne hapse i en mundfuld. Men selvfølgelig hvis man er bredflabet kan det sikkert også lade sig gøre ;) De lyse i kagedåsen er Pistacie cookies og den opskrift kan du finde lige HER

Jeg har brugt et stempel til mine kager, men det kan man jo sagtens undlade. Jeg købte to forskellige til mig selv sidste år og  faktisk købte jeg ikke kun stempler til mig selv. For jeg brugte også kagestemplerne til værtindegaver med en lille opskrift vedhæftet i et sødt bånd som du kan se her. Den ide kan jo bruges året rundt og måske kunne det være en ide til pakkelegsgaver i år.


Men nu til opskriften....den kommer her.

Cookies med kakao og kanel

100 g smør
100 g sukker
1 æg
2½ -3 spsk kakaopulver
3 tsk kanel
1½ tsk vaniljesukker
200 gram hvedemel

Rør smør, sukker og æg sammen med en elpisker indtil det er luftigt. Tilsæt kakaopulver, kanel og vaniljesukker og rør det godt sammen.
Tilsidst tilsættes hvedemelet og dejen æltes godt sammen.

Man kan med fordel sætte dejen i køleskab ½ times tid inden man anvender den.

Dejen rulles herefter tyndt ud på et meldrysset bord. Stik nu kagerne ud med en rund udstikker, der er lidt større end kagestemplet (hvis man ejer eller vil bruge sådan et stempel, trykker man det først ned i den udrullede dej - og derpå den runde udstikker ) Jeg har på et tidspunkt købt et sæt runde plastikforme i Fakta, hvor der ligesom er en lidt bølget kant og de var super til formålet.  Man kan selvfølgelig bruge lige den form man ønsker. Jeg fik 16 kager ud af denne portion.
Placer kagerne på en bageplade med bagepair. Her kan det være en fordel, at have en paletkniv til formålet, så kagen ikke går i stykker under transporten ;)
Kagerne bages ved 200 grader i omkring 7 min. Der skal holdes lidt øje med dem, da det kan være svært at se om de er færdigbagt. De bliver jo ikke gyldne og fint brune og den brune farve har de jo i forvejen.
Tag kagerne ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist, inden de kommes i en kagedåse....hvis de da når så langt.

7 kommentarer:

 1. mmmmh... spændende opskrift ... den kommer lige ind i biblioteket....
  Mht "småkager", så kalder vi også Gode råd for småkager trods en diameter på 10-12cm! Til gengæld er de tynde ;-)
  Det var da en skøn værtindegave... Jeg har ikke set sådanne stempler!

  SvarSlet
  Svar
  1. Har aldrig tænkt Gode råd som småkager, men hvad skal man ellers kalde dem ;)
   Stemplerne kan tit købes i tiger-butikker og der er de ikke så dyre.

   Slet
 2. Mums. Tak for opskriften. Lyder lækre - og de er virkelig flotte med stempel og bølget kant. I øvrigt en knaldgod idé med værtindegaven!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes de smager af jul og til jul må en småkage gerne være lidt "pyntet" ;)

   Slet
 3. Det er da super med sådan et stempel. Ser bare godt ud !

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja og jeg synes det giver småkagerne lidt personlighed :)

   Slet
 4. Sikke nogle flotte cookies. Jeg er vild med stemplerne, de giver bare så flot et udtryk :)

  SvarSlet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.