søndag den 29. juni 2014

Squash spaghetti maskine


Jeg forsøger, at begrænse mit indtag af kartofler, ris og pasta. For længe siden så jeg for første gang en Spirali også kaldet en Spiralizer og siden da har den været på min ønskeliste, som en ting jeg måske kunne overveje at anskaffe. Men da den ikke er helt billig og den samtidigt har en vis volumen, har jeg overvejet fordele og ulemper ved sådan en maskine. Nu har jeg så endelig besluttet mig og jeg har bestemt ikke fortrudt mit køb. Jeg har allerede anvendt den et par gange og jeg er ganske tilfreds. Den er supernem at bruge og jeg tror jeg kan få rigtig meget glæde af maskinen.
Nu kan jeg med god samvittighed spise en gang "pasta" der bare består af grønsager. Jeg har lavet spaghetti af squash og gulerod, der bare har fået lov til at trække i lidt kogende vand/bouillon i en 5 minutters tid. Jeg synes, at det smager super og min mand kan også godt lide det (tror jeg). Derimod er Andreas ikke begejstret og han bliver vist ikke den store fan af grønsags spaghetti. Det gør nu ikke noget, han spiser mange grøntsager i forvejen og en stor, ung mand, der træner må vist gerne holde sig til de normale spaghetti og pasta typer. Så dem koger jeg da bare til ham ;)
Jeg har eksperimenteret lidt med at skære ridser i grøntsagerne, så "spaghettien" ikke bliver uendelig. En gulerod kan, hvis man skære en enkelt ridse på langs, hurtig bliver forvandlet til en gang råkost og pynter fint i en salat. Der findes mange forskellige udgaver af maskiner/redskaber, der kan lave lange tynde spaghetti lignende bånd af grøntsager - min maskine er en Lurch Spirali maskine og jeg fandt den i Bahne, hvis du vil vide det :)
Indlægget er IKKE sponsoreret, men bare et udtryk for min glæde over endelig at eje maskinen :)

Andreas er taget af sted til Roskilde festival i dag - det har jeg det lidt ambivalent med. Jeg håber han får en fantastisk god uge med masser af sjove og skønne oplevelser, men samtidigt glæder jeg mig nu også til, at mit "lille" barn (hmm hmm) på 18 kommer hjem igen. Forhåbentlig med en masse positivt i bagagen og i god behold. I mellemtiden kan vi jo spise noget grøntsagsspaghetti her hjemme (det går Andreas så glip af - men det har han vist ikke noget imod ;))

15 kommentarer:

 1. Spændende. Jeg har set denne eller lignende maskine i reklamer før sidste jul, og har også bemærket prisen... Men det må være penge værd, hvis man har glæde af resultatet. Tillykke med anskaffelsen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja hvis man bruger den, så er pengene givet godt ud - hvis den bare lander i bunden af skabet, så er det ikke nogen god ide. Jeg tror, at jeg får brugt den ok meget :)

   Slet
 2. Den ser også vildt smart ud, den maskine!
  Jeg synes, at squashspaghetti smager udemærket - jeg har dog ikke sådan en fin maskine, men har bare brugt en kartoffelskræller og skrællet "bånd" af den. De bliver dog ikke så spaghettiagtige, men mere som bred båndpasta.
  Det lyder dog ret tjekket at kunne lave så tynde strimler og også lave dem af gulerødder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også brugt en kartoffelskræller før ....men det tager jo en krig :) det her er nemt og sjovt og jeg tror vi bliver gode venner ;)

   Slet
 3. Hvor er den bare smart! Det ligner jo almindelig spaghetti Jeg tror ikke, man undervurdere følelsen/fornemmelsen af den mad, som man normalt spiser. Jeg oplever i hvert fald, at hvis grøntsagerne er snittet pænt, ser det allerede mere lækkert ud, og det føles anderledes i munden. Jeg ved, at der er nogle, der synes godt om snyde-ris, som er lavet af finthakket hvidkål, men det føles som rigtige ris, når man fx får boller i karry.

  Tillykke med dyret! Selv om den fylder, ser den rigtig lækker ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret - grøntsager der er snittet pænt, ser mere appetitlige ud :) Det smager ikke som pasta, men jeg synes det er et godt alternativ. Jeg har en opskrift på snyderis lavet af blomkål og det skal helt sikkert prøves engang - hvidkål som erstatning har jeg ikke hørt om, men det er da også en mulighed, jeg skal have kikket nærmere på.
   Jeg er glad for mit dyr ;)

   Slet
 4. Puha ja, jeg kan godt huske første gang min ældste skulle på Roskilde.... da jeg hentede hende på banegården havde hun ring i næsen og det var EN af de ting jeg havde sagt at det gad jeg ikke se. Det viste sig at den var "fake", så hun grinede meget af at hun havde snydt mig .." .. du skulle ha´ set dig selv i hovedet, mor ... sagde hun ... thi hi

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha sikke en historie og sjovt fundet på ;) det er da god humor, men jeg kan godt forestille mig, hvordan du har set ud i hovedet. Tak for dagens smil - jeg grinte så meget, at manden blev nysgerrig og jeg måtte fortælle hvad du havde skrevet :)

   Slet
 5. Det ser ud til at være en praktisk sag, den maskine. Jeg prøver at begrænse de samme ting - godt med sundere alternativer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er let at anvende og ikke så besværlig at gøre ren som jeg havde frygtet.
   Det er nemlig godt med sunde alternativer og så ligger de heller ikke så tungt i maven ;)

   Slet
 6. Dine grøntsager ser rigtig lækre ud, jeg får helt lyst til at prøve at lave dem :)
  Men jeg har jo ikke lige sådan et dyr ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Man kan også bruge en kartoffelskræller - det giver ikke helt det samme resultat, men så kan man få en fornemmelse af om "smagen" er noget for en :) så du behøver ikke fare ud for at købe det dyre dyr ;)

   Slet
 7. Sådan en har jeg også, den er dejlig. Jeg tror jeg var heldig da jeg købte min.. måske var der udsalg eller tilbud, jeg ved det ikke, men jeg synes de koster det dobbelte af det jeg betalte, når jeg ser dem nu :)

  SvarSlet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.