fredag den 6. september 2013

Jeg strikker på et eksperiment

... i det blødeste garn
Da jeg besøgte min bedstemor på Færøerne, havde hun en masse garn, som hun gerne ville af med. Det skal man jo ikke sige to gange til en garnsamler, så selvfølgelig kom noget af garnet med mig hjem. Jeg tror min bedstemor var glad for, at jeg kunne bruge noget af garnet og jeg synes selvfølgelig, at gratis garn er dejligt. Jeg fik blandt andet 3 nøgler af Ombelle mohair garn fra Fonty i en støvet lilla farve (fv 1055). Garnet består af 70% mohair, 25% uld og 5 % polyamide. Du kan se et farvekort HER. Jeg er normalt ikke så vild med mohair og især ikke hvis det er meget loddent. Alligevel tænkte jeg, at man godt kunne få noget brugbart ud af  de 3 nøgler og farven synes jeg også var fin. Jeg har søgt lidt efter en opskrift og har også været inde på Ravelry, for at se om der var nogle gode ideer der, som jeg kunne bruge garnet til. Jeg fandt ikke rigtig noget. Derfor startede jeg med, at slå op til et tørklæde i påfuglemønster på pind 7. Denne ide droppede jeg dog hurtigt og det endte med at jeg slog 55 masker op på pind nr. 5,5 og nu strikker jeg derudaf i glatstrikning. Jeg har en ide, som jeg vil afprøve. Måske lykkes den - måske ikke. Jeg vil strikke et langt stykke og derefter skal der sættes glaskugler eller noget andet fast med elastikker og det hele skal herefter en tur  i vaskemaskinen og filtes. Det er en japansk teknik, der kaldes Shibori og hvis man googler shibori knit kommer disse billeder frem. Det er en teknik jeg længe har villet prøve og nu håber jeg bare på, at garnet vil filte som ønsket, selvom det ikke er 100 % uld. Nu bliver garnet i hvertfald brugt og det var også meningen, da jeg "slæbte" de 150 gram med mig hjem. Det skulle ikke bare ind på hylden og ligge, men skulle bruges med det samme.


Jeg havde faktisk dette strikketøj med i strikkecafeen på Tørring bibliotek i tirsdags. Der var jeg ikke helt klar over, hvad der skulle komme ud af garnet, men det var dejligt blødt og lækkert at sidde med. Birgit sagde noget i retning af , at det er kun strikkere, der kan forstå, at man kan sidde med noget strikketøj bare fordi man vil prøve at strikke med garnet, selvom man ikke rigtig ved, hvad det skal ende ud med. Men man sidder bare med det, fordi det er dejligt. Det kan jeg kun give hende ret i. Jeg fik forøvrigt også en lille gave af  i form af en porcelænsblomst - det samme fik Birgit. Vi havde nemlig begge to haft fødselsdag om lørdagen. Gaven fik vi af Gerda, der også kommer fast i strikkecafeen.
Jeg hæklede også lidt på et par grydelapper, som snart er færdige. Der var et par stykker, som også blev fristet af mine grydelapper. Helle er allerede i gang har jeg set. Mine grydelapper er sorte og det er en bestilling fra datteren, som jeg passende kunne have med på flyveren til Færøerne i stedet for strikketøj. Så var jeg også ude over problemet med om jeg fik lov til at medbringe strikkepinde på flyveren. Jeg har aldrig haft problemer med hæklenålen, så den holder jeg mig bare til. Vil da lige fortælle, at i flyveren på vej hjem igen til Danmark, var der mange der sad og strikkede.
I morgen tager jeg en tur til Viborg. Det er efterhånden en tur jeg har taget i mange år efterhånden, den første weekend i september. Det er over 20 år siden jeg først var af sted og det er meget få gange, at jeg har været forhindret. Gad vide om jeg bliver fristet? - lidt har jeg nu nok med hjem :)

13 kommentarer:

 1. Åh, hvor ser det bare lækkert ud, det garn!

  Det bliver ret spændende, om dit projekt lykkes, men det er fedt, når nogen kaster sig ud i noget nyt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber det bliver godt og jeg synes, det bliver spændende at se det færdige resultat ;)

   Slet
 2. Det er jeg spændt på hvordan det bliver,især fordi mohairen er langhåret ??? Spændende hvad du skal bruge det til

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg også, men jeg tror på at det vil filte fint

   Slet
 3. Det er jeg godt nok spændt på at se meget mere til

  SvarSlet
 4. Uha det ser spændende ud Aslaug ... Ud fra billederne du linker til er jeg sikke på det bliver super godt :)
  Men spændende :) - håber det lykkes :)
  Knus og go fornøjelse i Viborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Dey håber jeg også - nogen gange må man bare prøve og måske bliver det fantastisk ;)

   Slet
 5. Ikke dårligt at få garn foræret :)
  Jeg er meget spændt på at se projektet, billederne på google ser lovende ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt med gratis garn, så kan man tillade sig at eksperimentere ;)

   Slet
 6. Jeg har tit haft træ strikkepinde med i fly, det er gået godt hver gang. Og har også set andre sidde i fly og strikke, så ikke alle security er lige strikse!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det er ikke altid de er lige strikse. Det kunne være rart hvis der var ens regler omkring strikketøj på flyverne. Jeg har også haft træ-strikkepinde med uden problemer :)

   Slet
 7. Den teknik ser utrolig spændende ud - glæder mig til at se resultatet :)

  SvarSlet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.