fredag den 2. december 2016

Hæklet boble brødkurv med opskrift


For et stykke tid siden faldt jeg over den fineste boblekurv, som Helle Pedersen havde lagt op i en gruppe på facebook. Jeg vidste med det samme, at den her kurv var en af de ting, som jeg bare måtte lave ;)

Jeg har nu endelig fået hæklet en kurv til mig selv, fået taget nogle billeder og så har jeg fået lov til at dele opskriften her. Det er jeg selvfølgelig glad for og det tror jeg nu også, der er en del af mine læsere, som bliver glad for.
Jeg vil sige tak til Helle, der forøvrigt har sin egen gruppe på facebook "Hæklehygge med Klaras farmor" for at få lov til at dele opskriften her. TAK :)

Jeg har hæklet min kurv i rød - en rigtig jule farve. Så den er jo oplagt at bruge hele december måned. Kurven er perfekt til rundstykker og brød, men den vil nu også være rigtig fin til julens nødder eller mandariner.


Til min kurv har jeg anvendt helt almindelig 100 % 8/4 bomuld købt i den lokale Brugsen. Der var mange farver at vælge mellem, men den røde vandt altså denne gang :)

Opskriften til den hæklede kurv kan du hente lige HER 

16 kommentarer:

 1. Super flot kurv - og en glimrende gaveide også :)

  SvarSlet
 2. Den kan jeg godt forstå du var nødt til at hækle. Den er skøn :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan kun give dig ret og dejligt når det man er nødt til også er hyggeligt :)

   Slet
 3. Det e da en lækker kurv. Den skal jeg da også prøve. Og ja en god gaveide :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er den :) God hæklelyst, hvis du kommer i gang :)

   Slet
 4. Super flot kurv,den må jeg i gang med :). Hvor stor er din?

  SvarSlet
  Svar
  1. undskyld det sene svar...
   Min måler 16 i diameter når man måler selve bunden - dvs fra den kant, der kommer når man kun hækler i det ene maskeled. Ellers er den omkring 20-21 i det nederste stykke med boblerne og kanten foroven på min er 18 cm.

   Slet
 5. Har nu hæklet om flere gange, men min kurv bliver flad den kommer ikke op og stå i siderne, skal man hækle boblerne stramt ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Først og fremmest vil jeg sige, at det ikke er en kurv der er helt stiv i det, men den skal gerne kunne holde siderne oppe selv.
   Ja der skal hækles forholdsvis stramt. Det er også vigtigt at garnet ikke er for blødt. Måske skal du ned på en mindre nål, men så bliver kurven måske også lidt mindre. Håber du kan bruge mit svar :)

   Slet
 6. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 7. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 8. Boblemønster: *Slå om tråden og stik ned i masken, slå om træk igennem* gentag fra * til * 3 x i alt –
  der er nu 7 masker på nålen. Slå herefter om tråden og træk igennem alle masker ( 7 m ) på en gang. Stik
  ned i næste m og lav fastmaske. Sådan fortsættes der 8 omgange.
  Jeg forstår ikke helt boblerne så når man har lavet *til* så trækker man ikke tråden igennem de to løkker? Som man gør når man laver bobler normalt?

  SvarSlet
 9. Jeg får altså kun 4 masker ved boblemønster når jeg gentager 3 gange

  SvarSlet
 10. Er usikker på 22. omgang. Er det ALLE fm i 22. omgang der skal skiftes ud med en km??? Eller KUN den SIDSTE m i 22. omgang der skal hækles en km i stedet for en fm??

  SvarSlet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.