torsdag den 4. juni 2015

Broderet suttesnor med frøer


Ikke et eneste lille indlæg blev der skrevet i maj måned. Nu er juni måned godt i gang og den bliver ikke uden indlæg har jeg besluttet. Nu har jeg jo skrevet dette, så allerede der er jeg jo godt på vej ;)

Jeg har kikket lidt tilbage og der er nogle ting her i foråret som jeg ikke har fået bloggen om og som jeg rigtig gerne vil vise frem. 

Jeg vil i dette indlæg fortælle om en suttesnor/suttekæde, som jeg har lavet til en god ven. Tanja skulle bruge den som gave til hendes nevø Noah og spurgte for længe siden om jeg ville brodere og lave den. Den skulle selvfølgelig være med mine små broderede frøer. Den opgave havde jeg naturligvis svært ved at sige nej til, for selvom jeg sjældent laver noget på bestilling, var det alligevel for fristende.

Jeg havde helt frie hænder og det gjorde jo kun opgaven sjovere.  Jeg brugte en del tid på, at finde de helt rigtige materialer/farver. Undervejs besluttede jeg mig for, at det ville være fint også at brodere navnet Noah. Suttesnoren har kun 10 tern i bredden og da navnet samtidigt ikke måtte fylde for meget i højden, skulle der lige nogle forsøg til, inden jeg kom frem til en løsning, der var tilfredsstillende. Jeg synes suttesnoren blev fin og harmonisk. Alt i alt er jeg godt tilfreds og det tror jeg nu også Tanja var med suttesnoren, da jeg langt om længe fik den afleveret ;)Undervejs fandt jeg ud af, at det ikke er helt ligegyldigt hvor lang sådan en suttesnor/suttekæde er.

Hvis du selv får lyst til at lave en suttekæde - broderet, syet eller hæklet er det vigtigt, at den for det første overholder Sikkerhedsstyrelsens krav -  En suttesnor må max være 22 cm i længden. Hvis den er for lang kan den vikle sig rundt om barnets hals og i værste fald kan det betyde at barnet bliver kvalt.

For det andet skal man ikke pynte en suttekæde med små dele - perler og lignende, selvom det kan være nok så farverigt og festligt.
Mønsteret til mine frække broderede frøer kan du finde lige HER og de kan jo bruges til så meget andet.

12 kommentarer:

 1. Dejligt at der er liv på bloggen... har savnet dig!
  Altså.... jeg kan godt se logikken i længden på en suttesnor, men holddaop hvor der kommet mange "regler" siden jeg havde små børn!
  Tilbage til suttesnoren. Den er da bare flot. De frøer er charmerende og frække.... mon det smitter af på Noah?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne :)
   Ja der findes mange regler og mange af dem er nu også fornuftige nok.....
   Noah er nok lidt ligeglad ....bare han har sin sut ;)

   Slet
 2. En rigtig sutten du der har lavet. Dejligt med lidt nyt fra dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have ....dejligt med en kommentar fra dig :)

   Slet
 3. Den er virkelig flot :-)
  Også en meget flot frøfigur, som du har sat den op ad.
  God dag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Takker :)
   Jeg er også rigtig glad for den figur.....den er også lidt speciel ;)

   Slet
 4. Den er så fin. Dine frøer med forskellige udtryk i ansigtet, bliver man da helt glad af at se på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susan :) ja man kan da kun smile over de små fyre ;)

   Slet
 5. Super tilfreds og jeg er SÅ glad for den. Og det er, ikke mindst, Noah og hans mor også.
  Endnu engang tusind, tusind tak :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at læse Tanja, det glæder mig :) ...jeg takker for en hyggelig frokost og så fik jeg jo også set din fine lejlighed.

   Slet
 6. Skøn suttesnor, skønne billeder og velkommen tilbage på bloggen. Har savnet dine indlæg.
  Rigtig god uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Tove og også for din lille bekymring :)
   God uge til dig også

   Slet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.