mandag den 24. november 2014

Strikket juletræ med strikket julepynt

Den stor kasse med strikket julepynt :)
I dag siger datoen d.24. november, så der er såmænd kun en måned til, at mange af os vil tage vores nærmeste i hænderne og danse/gå rundt om juletræet og synge nogle julesange. Det er en tradition, som jeg holder i hævd. Det har ikke altid været lige nemt, at få halvstore børn med på den tradition. Men nu hvor mine børn er blevet voksne, er det ikke længere et diskussions-emne ;) Jeg tror faktisk, at de synes, det er meget rart, at alt er som det plejer hvert år og tilmed synes, at det er hyggeligt med både træ og "dansen". Endvidere tror jeg også, at de nyder, at kunne nikke genkendende til julepynten, der findes frem år efter år.

Dette indlæg er også et tilbageblik. Den 28. september var jeg til en rigtig hyggelig Strikke og hæklefestival, der blev afholdt i Remisen i Brande. Festivalen havde forinden udfordret nogle forskellige strikkeklubber og foreninger til at komme med et dekoreret juletræ. Pynten skulle selvfølgelig være hæklet eller strikket. Selve juletræet kunne være hvad som helst. Jeg er medlem af foreningen "Seriøs strik for sjov" og vi var blandt de indbudte til. Vi har over sommeren arbejdet med vores tema, som vi ret hurtigt fandt ud af skulle være Peters jul.

Selve træet blev strikket og filtet af Anne, som har været tovholder i processen. Det er også hende, der har taget de billeder, jeg har brugt. Selve julepynten blev delegeret ud blandt de medlemmer, som ønskede at deltage i dette sjove projekt. Julepynten er alt sammen noget, der kan findes i nedenstående digt fra Peters jul.

Ved Juletræet Aa, hvor det straaler! Nej, se dog blot, 
hvor alle Lysene skinne! 
Og se, hvor Træet er fuldt af Godt
en Kat kan nu først jeg finde. 
Og dér er et Horn og en Svane — aa! 
Og dér er Pjerrot af Sukker
ham skal jeg rigtignok passe paa, 
naar siden vi Træet plukker. 
Her hænger en Hest under denne Gren, 
og dér er en Kurv med Pærer
Og dér er en Mand, nej, sikken en! 
En Tøffel paa Ryggen han bærer
hvoraf han er lavet jeg ikke ved. 
Men se blot Storken der oppe! 

Og Kagedukker, som Hænderne ned 
i Buxelommerne proppe! 
Og Æbler, hvis Stilk er fint forgyldt
og et Par Strømper af Kage 
og Kræmmerhuse, som helt er fyldt 
med Ting, som jeg nok gad smage! 
Og Svøbelsebørn! Og se blot dér 
to Frøer af Chokolade
Nej, kom, der sidder en Ugle her. 
Aa, hvor vi alle er glade! 
Og store Figner i røde Baand 
og Grise og Sukkerkranse! — 
Bedstemoer, kom, tag fat i min Haand! 
Nu skal vi om Træet danse 


Prøv at gå på opdagelse i nedenstående billeder. Jeg har forsøgt at få så meget som muligt med. Der var mange, der brugte lidt tid i Brande på at finde de forskellige ting fra digtet og det var sjovt at se og høre, hvordan der blev snakket og peget rundt omkring træet.

Jeg glemte da vist lige at fortælle, hvem der blev vinderen af konkurrencen om det bedste træ. Det blev "Seriøst strik for sjov" fra Vejle og det var vi selvfølgelig ret glade og stolte over :)

13 kommentarer:

 1. Sikke en fantastisk og kreativ idé :-) Så flot og anderledes.
  Min datter har en skøn 1.advent giveaway på bloggen "En verden af kunst".
  Hilsner og en dejlig dag fra Tina

  SvarSlet
 2. Svar
  1. Ja den var ret sjov og vi valgte at strikke det hele. Jeg strikkede de to chokolade frøer, men de havde nu været nemmere at hækle :)

   Slet
 3. OK. Mere sjældent end egentlig --------------------------------
  men helt igennem en fantastisk ide og en skøn udførelse.
  Tillykke med prisen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg foretrækker nu også et træ med nåle ;)
   Der er i hvert fald lagt tid og energi i projektet og så er det jo altid dejligt at vinde :)

   Slet
 4. Stort tillykke med 1. pladsen, I har vel nok været kreative

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - ja det er ikke alt der er lige nemt at strikke og da vi er en strikkeforening er der kun "snydt" i storkens vinger ;)

   Slet
 5. Sikke en sjov og ikke mindst total gennemført ide :)
  Tillykke med 1. pladsen, den ser bestemt fortjent ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den er da sjov. Kiggede forøvrigt efter dig i Brande og havde håbet at møde dig. Det må så blive en anden gang :)

   Slet
  2. Jeg måtte desværre springe besøget i Brande over. Men jeg håber sandelig også vi ses en anden gang :)

   Slet
 6. Hvor er det skønt!! Jeg er vild med den svane....

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er da specielt :) Jeg synes også, at svanen er fin og enkel :)

   Slet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.