onsdag den 18. marts 2015

2 gange top down


Jeg har i et stykke tid haft gang i en Høstjakke. Den er en af mange projekter, som jeg er startet op på, men stadig ikke er kommet helt i mål med endnu. Egentlig var Høstjakken ikke en, som jeg havde planer om at strikke.
For det første kan jeg godt blive lidt rasmus modsat...jeg gider ikke strikke noget mange strikker. En af mine grunde til at strikke noget til mig selv er, at jeg godt vil lave noget, som jeg ikke ser gud og hver mand rende rundt i - Men heldigvis kan man jo sætte sit eget præg, ved hjælp af farvevalg og garntyper.
For det andet kan Høstjakken godt virke lidt tung og klodset efter min mening. Men smag og behag er da heldigvis også individuel.

Men jeg måtte altså overgive mig, da den lokale garnbutik havde tilbud på Garzato Fleece fra Lana Grossa og havde strikket modellen op i netop det garn, der er meget let og fluffy. Jeg fik modellen prøvet og så var jeg solgt.
Garnet er lækkert blødt, indeholder 70 % alpaka og jeg skal kun bruge 5 nøgler, så den kommer til at veje omkring de 250 gram færdigstrikket.


Jeg glæder mig til at blive færdig, for jeg må indrømme, at det absolut ikke har været det sjoveste stykke strik, som jeg har haft mellem hænderne. Den har været kedelig at strikke og i starten lavede jeg en fejl (som det nok kun var mig der kunne se). Jeg strikkede derfor baglæns omkring 10 cm og garnet er et mareridt at pille op i. Det var en maske af gangen med en hastighed, der svarer til, at jeg på samme tid kunne have strikket mindst 4 gange så meget fremad.

Nu er jeg heldigvis snart færdig. Jeg har fået lukket af med en I-cord (hestetømme) på ryggen og nu mangler jeg en aflukning på første ærme og så skal det sidste ærme strikkes. Jeg har valgt at lave lange ærmer og de skal også afsluttes med I-cord.


Den anden top down model jeg har på pindene er en stribet bluse i to forskellige uld garner. Den blå er højlandsuld købt hos garnudsalg sidste år, hvor jeg var en tur deroppe sammen med en strikkegruppe, som jeg mødes og hygger med hver 14 dag. Jeg havde planer om en ensfarvet trøje med lidt mønster strik i nederste kant. Men da Netto for et stykke tid siden havde det mutifarvede på hylderne, blev planerne lavet om.
Opskriften jeg har taget udgangspunkt i er Peasy, som er en cardigan, som er højere i nakken end foran. Det er tit en mangelvare i top down modeller. Peasy er strikket oppefra og ned - frem og tilbage. Jeg strikker rundt og farveskift strikker jeg som vist i denne video. Det giver et næsten usynlig skift uden et "hak" i overgangen mellem farverne.


Den stribede vokser stille og roligt. Der bliver strikket en pind eller to indimellem, så den skal jeg nu nok få færdig, men med en tråd og på tynde pinde bliver det ikke lige foreløbig. Til gengæld er den sjov at strikke modsat Høstjakken og det er absolut et plus :)

7 kommentarer:

 1. Åh... de blå farver er bare skønne!. Hvilken opskrift bruger du til Top-down?
  Ja... noget lækkert garn kan hurtigt få en ind på en ny kurs! Din Høstjakke ser ganske fluffylækker ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Opskriften til top down er som nævnt Peasy - det er Heidi Kirrmaier, der er designeren og den kan findes på Ravelry :)

   Slet
 2. Peasy er et godt udgangspunkt for en top down model og sikke nogle herlige striber den får. Glæder mig til at se din høstjakke :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg tror også det bliver godt og jeg kan rigtig godt lide at der er forskel på for og bag :) Høstjakken er forhåbentlig snart færdig ;)

   Slet
 3. Uhmmm, to lækre sager du har gang i. Top down strik er min favorit måde at strikke på, når jeg strikker trøjer til børnebørnene, men jeg er ikke særlig strikkeflittig for tiden og drengene er vist velforsynet indtil næste vinter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har ikke strikke så meget top down endnu, men jeg tror godt jeg kan blive rigtig glad for den metode :)

   Slet
 4. Hvor er den blå sag bare flot i farverne og den grå ser rigtig lækker blød ud.

  SvarSlet

Læg meget gerne en kommentar - det gør mig så glad :)
Jeg svarer altid, hvis du har spørgsmål og som regel også på andre kommentarer - måske ikke lige med det samme, men ligeså snart jeg har tid

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.