torsdag den 24. december 2015

Glædelig jul fra Strikkefåret


Om ganske kort tid skal vi fejre juleaften. I flere år har vi bare været min mand, Katrine, Andreas og jeg juleaften, men i år er der lavet om på planerne. Vi skal nemlig fejre julen hos min svigerinde og mand og så kommer min svigermor også. Det glæder jeg mig meget til, men jeg er også lidt spændt på, hvordan det bliver. Det skal nu nok blive hyggeligt og det bliver da helt rart, at være gæst for en gang skyld. Jeg har bare nydt dagen i dag - ingen stress og jag, men bare hygge sammen med familien. Det eneste vi har skulle have med var en flæskesteg og den har manden helt styr på.

Jeg har forsøgt at spise fornuftigt i december måned. Jeg fik jo en julekalender af Katrine og den har også indeholdt lidt slik, men mest dejlige ting til ansigtet, neglene og kroppen. Derudover har hun også givet mig en chokoladekalender, men den har været fri for sukker. Det synes jeg er en rigtig god ide, også til os der bare vil spare på sukkeret.

Jeg tog nogle billeder af kalender inden jeg lukkede den første låge op og Karoline koen, jeg har placeret ved siden af, fik jeg sidste jul af min svigermor, men jeg tror nu min mand havde en finger med - spændende hvad de har fundet på i år ;) Jeg synes den er så sød. Den er lavet i træ, så den er ikke så skrøbelig, som de Karoline køer vi kunne få i pap, da jeg var barn.

Jeg vil gerne ønske alle en rigtig god juleaften og til dem der ikke fejre jul - også en god aften til jer.
Håber i er sammen med dem der betyder noget særligt og at aftenen bliver som forventet.


søndag den 20. december 2015

Print selv etiketter


Julen nærmer sig med hastige skridt og i juletravlheden var jeg lige ved at glemme, at jeg havde lavet et ark med etiketter. De er lavet til mine engleglas og er lige til at printe ud og nogle af dem kan også anvendes til de andre juleglas og måske også som til og fra kort.

Håber der er nogle, der får glæde af etiketterne selvom jeg er lidt sent ude...men de kan jo også bruges næste år.

Du kan hente filen med etiketterne lige HER

Og opskriften på de hæklede engle kan du finde HER

Jeg vil også gerne sige tak for alle de søde kommentarer jeg har fået på det sidste. Det gør mig glad og det betyder rigtig meget for mig.
Jeg har ikke selv været så flittig med at få lagt en kommentar og jeg er også lidt bagefter med at få svaret på de spørgsmål, som jeg modtager på bloggen og på mails. Håber på jeres forståelse, for jeg forsøger efter bedste evne, at få svaret alle så hurtigt, som muligt.

Håber i nyder 4. søndag i advent og måske har tid til lidt afstressende håndarbejde eller andre kreative sysler ind imellem juleforberedelserne :)






mandag den 7. december 2015

Hæklede engle


Traditionen tro har jeg også en julegave fra mig til jer i år. Denne gang blev det til et par hæklede engle, der kan gemme på lidt godter eller måske lidt englefryd. De er selvfølgelig i familie med de andre figurer, som jeg har lavet til glas.  Snemanden og Rudolf er en del af julefamilien og jeg har planer om, at der på et tidspunkt skal en julemand på hæklenålen. Jeg synes, der mangler en julemand...... måske bliver det til en nisse...hvem ved :)


Englene har været længe undervejs - jeg begyndte sidste år inden jul, men da der kom andet i vejen blev englen lagt væk igen.
Jeg troede så, at jeg bare lige skulle hækle det sidste, monterer og så skrive mine notater rene....men jeg blev altså nødt til at hækle forfra, for jeg kunne ikke forstå noget, af det jeg havde skrevet ned. Så jeg måtte på den igen. Ideen havde jeg og næsten også grundformen, men det er jo alle de små detaljer, der tager tid og mens jeg hæklede opstod der også nye ideer. Det blev derfor til to forskellige engle med hver deres frisure og pynt i hænderne.




Håber i tager godt imod mine engle og opskriften er naturligvis gratis, for det er jo en julegave :)
Det tager ikke så lang tid, at lave en engel, når man har en opskrift, der er klar. Og jeg ved at mine andre figur-glas er brugt flittigt til både værtindegaver og pakkegave. Det håber jeg, at også englen her vil blive brugt til...hvis du da kan nænne at forære den væk ;)

Opskriften kan du hente lige HER, men husk den er kun til personlig brug og det er mig der har ophavsretten.

Etiketter til glassene kan hentes via dette blogindlæg

lørdag den 5. december 2015

Kalenderlys i snelandskab


Selvom vi i dag er nået til den 5. december og kalenderlyset har været tændt nogle gange nu, så vil jeg nu alligevel vise det frem. Det er jo også en ide, der kan bruges til andet end kalenderlys og måske kan nogle blive inspireret til næste år :)

Jeg synes selv, at det er blevet både sødt og sjovt og så er det lidt anderledes end de dekorationer, som jeg plejer at lave. Jeg har haft ideen i hovedet i et stykke tid og jeg har kikket længe efter lige det, som jeg ville bruge og som jeg synes passede til ideen.
To dage inden den første december havde jeg faktisk ikke købt andet end en lille pose mini kogler, 3 pakker salt og selve starinlyset. Men så var jeg tilfældigvis i en Rema 1000, hvor grisen og anden lå og råbte på mig i en rodekasse. Derudover var jeg så heldig, at der også var  de fineste træpaddehatte i samme kasse og så var det bare hjem og få lavet kalenderlys-dekorationen.
Selve glasset er et jeg nogen gange opbevarer garn til pynt i og det er købt for mange år siden til et ophørsudsalg et sted.


Jeg har en klump ler i bunden af glasset (ikke størrere end det kan komme ud af hullet foroven efter jul). Jeg har så fyldt op med fint salt, placeret de forskellige ting. Paddehattene var med pind, så det var nemt - de skulle bare lige klippes lidt kortere. Grisen og anden står på et stykke pap, der er dække med salt,så de ikke synker ned i "sneen". Lyset har fået 3 små søm i bunden og er derefter stukket ned i leret. Til sidst har jeg bundet et silkebånd på foroven, hvor jeg har limet hjerter af filt på i enderne.




Jeg er blevet rigtig glad for resultatet trods manglen på grønt gran :) Men så er der tilgengæld julestemning for alle pengene og når enden er god, så er jo alt godt ;)

I løbet af denne uge har jeg lagt sidst hånd på nogle hæklede engle, som har været længe undervejs. Jeg har også fået renskrevet mine notater, så hvis alt går efter planen kommer de på bloggen en af de nærmeste dage.

tirsdag den 1. december 2015

Pakkekalender er det store hit i år

Billedet er lånt af Katrine og det er også hende, der har været fotograf
Jeg vil gerne ønske alle en glædelig første december og samtidigt håber jeg på en god, hyggelig og u-stresset julemåned, hvor det er de nære ting og kærlighed, der forhåbentlig kommer i centrum.

Jeg har de sidste par dage haft travlt med at pakke små gaver ind til pakkekalenderene til mine små børn - Katrine på 24 og Andreas på 19 :) Det er efterhånden noget, som jeg har gjort i mange år, for det har været en fast tradition siden de var helt små. De sidste mange år har jeg dog tænkt, at nu må det snart være slut, men det er kun blevet ved tanken. Og på den anden side, synes jeg jo også, det er lidt hyggeligt og de bliver jo så glade - de små børn.

I  år er det blevet rigtig moderne med pakkekalendere og det er altså også for voksne. Jeg har været heldig, for jeg har nemlig fået min alleførste pakkekalender i hele mit liv. Jeg glæder mig som et lille barn til at åbne en luge hver dag indtil juleaften. Kalenderen har Katrine lavet og du kan læse lidt mere om pakkekalenderen i hendes blog indlæg her.
.... jeg har åbnet den første låge og der var en fin grå øjenskygge og et lille stykke fransk nougat - og det er ikke et tilfældigt valg ....tror der er tænkt meget over indholdet og jeg glæder mig allerede til i morgen.

Jeg er nu ved at komme mig ovenpå min operation og jeg håber på, at jeg bliver glad og tilfreds, når det hele engang er faldet på plads. Lægen siger, at man først kan vurdere det endelige resultat efter 3 måneder, så jeg må lige have lidt tålmodighed. Jeg blev lidt forskrækket, da jeg første gang efter operation blev pakket ud. Det så bestemt ikke godt ud og selv sygeplejersken havde ikke set noget, der var så skævt før...jeg spurgte hende nemlig. Ja man skulle næsten tro, at stormen Gorm havde været et smut forbi ;) Brysterne sad virkelig skævt og de var bestemt heller ikke i samme størrelse. Jeg var grædefærdig og det var ikke nogen rar fornemmelse. Men allerede nu kan jeg se en væsentlig forbedring, så mon ikke det alligevel bliver godt i sidste ende.

Det var meningen, at jeg ville vise mit kalenderlys frem i dag, men det må lige vente lidt. Men det skal helt sikkert på bloggen, for jeg synes selv, at det er blevet ret sødt, sjovt og lidt anderledes og jeg vil glæde mig til at vise det frem.

tirsdag den 17. november 2015

Hæklet sleeve, retro og let genkendelig



Jeg er lige blevet færdig med et hæklet sleeve til min forholdvis nye ipad air 2. Katrine kalder den " det grimme retro sleeve" og hun er bestemt ikke begejstret for mine farvevalg. Nu er det jo ikke hende, der skal bruge det og jeg er selv vældig tilfreds med det lidt retro udseende og farvevalget... ellers havde jeg nok valgt anderledes. :) Jeg har hygget mig med at hækle det og selvom farver ser meget tilfældige ud er der tænkt undervejs og også pillet op, indtil jeg var tilfreds.
 

Jeg har hæklet med dobbelt tråd og det giver mulighed for nogle melerede striber, samtidigt er det blevet tykt og fast. Jeg har valgt at der skulle klap på mit sleeve og det lukkes med en påsyet elastikstrop.


Knappen er hæklet af den simple årsag, at jeg ikke kunne finde nogen. Jeg har faktisk ledt og kikket efter knapper flere steder, men fandt ikke lige den knap, som jeg synes var helt rigtig til dette og samtidigt faldt i min smag.. Heldigt jeg ikke fandt en knap i butikkerne, for den hæklede passer bare perfekt efter min mening. Jeg er glad for mit sleeve, som ingen andre har magen til og måske er det lidt retro og grimt, men jeg synes nu det er på den fede måde :)


Nogle har sikkert undret sig over, hvor jeg blev af og jeg forstår heller ikke lige hvad der skete...eller måske gør jeg alligevel. Først gik der lang sommerferie i bloggen. I september brækkede Andreas foden og det var et meget kompliceret brud. Han er efterhånden blevet mere mobil, men går stadig rundt med to krykker og er lidt hjælpeløs ;) For mig har det næsten været ligesom, at have et lille barn igen og det kræver jo sin kvinde,

I morgen skal jeg meget tidlig op. Jeg skal møde på Vejle sygehus klokken 7, hvor jeg skal have foretaget den operation, som jeg har ønsket så længe. Jeg skal have ny protese i mit kræftramte bryst og derudover skal mit "normale" bryst rettes til. Jeg glæder mig meget til, at se det færdige resultat, men ikke så meget til selve operationen og tiden lige efter. Jeg glæder mig stadig hver dag over de 25 kilo, som jeg har tabt og brystoperationen er bare prikket over i'et. 

Jeg håber jeg vender tilbage snart igen og jeg har da et par blogindlæg i tankerne, der gerne skulle komme inden det store juleræs.

På gensyn :)

mandag den 20. juli 2015

Det var ikke fordi jeg gad, men....


Mine planer blev ændret lidt i denne uge. Jeg er igang med, at hækle et etui/penalhus udformet som en gravhund. Det er en opskrift, som jeg har fået lov til at dele på min blog. Jeg havde faktisk regnet med, at den allerede nu skulle ligge på bloggen, men sådan skulle det ikke gå.

Vores fryser er nemlig stået af i denne uge og det gav altså lidt mere arbejde, end det jeg havde kalkuleret med...den gamle fryser skulle tømmes og det jeg kunne tilberede blev tilberedt. Jeg havde blandt andet bær i fryseren og de skulle da ikke gå til spilde. Derfor har jeg blandt andet fået lavet nogle glas med dejligt marmelade. Det er familien ikke så kede af, skulle jeg lige hilse og sige.


Jeg har også kikket og fået købt en ny fryser. For når man bor på landet, som vi gør, er det altså meget praktisk. Der ligger jo ikke lige en købmand rundt om hjørnet.
Nu er den nye fryser blevet sat til og så mangler vi bare at få den fyldt op igen ;)

Hækleopskriften på gravhunde-etuiet glæder jeg mig meget til dele her på bloggen og den kommer forhåbentlig på en af de nærmeste dage.

Opskriften på mit marmeladen får i her og den kan bruges til alle slags bær. Det er faktisk bare en grundopskrift, som man selv kan sætte sit præg på - en pund til pund opskrift, som man kaldte det i "gamle" dage. Jeg synes jordbær og hindbær sammen er godt - ca. ½ af hver og det har jeg lavet flere gange. Men rabarber sammen med jordbær er altså også ret lækkert. Jeg bruger frosne bær - det er nemt og det har jeg som regel altid i fryseren.


Marmelade med hindbær og jordbær 

Ingredienser:

500 g bær eller  (hvad man nu har) jeg lavede en portion af ca. 750 g hindbær og 750 g jordbær
500 g sukker ( jeg synes godt man kan spare en lille smule og jeg brugte ca. 1300 g i denne portion)
saften af ½ citron ( jeg brugte saften af en hel citron)

Kom lidt vand i bunden af gryden inden bærrene kommes i - bare så bunden lige dækkes.
Jeg tilsatte ikke vand denne gang - bærrene var let optøede, så det var ikke nødvendigt.

Jeg klipper jordbærene i mindre stykker, da de ikke koger så nemt ud som hindbær og fordi jeg ikke vil have store "klumper" i min marmelade.

Tilsæt citronsaften og hæld sukkeret over og lad det hele koge op. Rør jævnligt i gryden så det ikke brænder på.

Marmeladen koges ind og den skal bare boble stille og roligt. Jeg bruger et sukkertermometer og når temperaturen er lige omkring 104 grader er marmeladen færdig. Derefter skummer jeg omhyggeligt overfladen af marmeladen - tager det lyserøde "skum" op med en hulske.
Så er der bare tilbage at hælde marmeladen på varme og grundigt rengjorte glas. Jeg bruger en suppeske og en tragt. Pas på marmeladen er meget varm. Glassene lukkes og så opbevarer jeg marmeladen mørkt og køligt - det behøver ikke være i køleskabet. Når vi har taget hul på et glas opbevarer jeg derimod altid i køleskabet.

PS. jeg kom et skefuld i min skyr i morges og det var ikke så ringe ;) ja ja jeg ved godt, at sukker ikke er det bedste for mig, men engang imellem skal jeg synde!

lørdag den 11. juli 2015

Vinderen af hækle kittet blev....


Jeg har nu fundet en vinder af et hæklekittet fra kukuk.dk, som jeg brugte til larven Ludvig. Først og fremmest vil jeg sige stor tak til alle, der har deltaget og lagt en kommentar i håb om at vinde. Det kunne jo være skønt, hvis man kunne sende et kit til alle, men desværre er der jo som bekendt kun en vinder.

Der var 75 kommentarer i alt, hvoraf der var 6 gengangere som ikke tæller med, 69 lodder blev det til. Den heldige vinder blev nummer 21 og jeg har talt mig frem til, at det er Hanne med denne kommentar: "Det vil være et fint sommerprojekt".
Nu håber jeg så på at sommeren kommer med mere varme og sol, så Hanne evt. kan sidde ude og hækle sin egen larve :)

torsdag den 9. juli 2015

Høstjakke med indhold



Denne Høstjakke strikkede jeg på tilbage i marts måned. Jakken har været færdigstrikket i et stykke tid nu og billederne har jeg også haft liggende på computeren næsten ligeså længe. Jeg tænkte, at med et vejr vi har i dag er det da lige sådan en jakke der skal findes frem og så kunne jeg også vise nogle billeder fra dagen, hvor jeg forsøgte at lege fotomodel ;)
Det er min datter Katrine, der har taget billederne og med mig som fotoemne kan det vist ikke gøres ret meget bedre. Jeg tilhører nemlig den gruppe af mennesker, der hader at blive fotograferet og jeg er heller ikke vild med, at se mig selv på billeder. Når jeg skal fotograferes, har jeg svært ved at tage det seriøst og kan ikke finde den rigtige grimasse og vil hellere fjolle omkring.

Jakken er jeg rigtig tilfreds med og den er strikket i lækkert blødt og luftigt garn fra  Lane Grossa. Garnet hedder Garzato Fleece og indeholder 70 % alpaka. Jeg har brugt under 5 nøgler, så den vejer ikke meget. Selv om den hedder Høstjakke kan min sagtens bruges året rundt og på en sommeraften er den perfekt at finde frem. Jeg håber på masser af solrige sommerdage, hvor jeg senere på aftenen kan finde min jakke frem.


Håber i alle nyder sommeren trods dårligt vejr. Jeg vender tilbage om et par dage. I morgen er det sidste chance for at deltage i min Give away og jeg glæder mig til at trække en heldig vinder :)

torsdag den 25. juni 2015

Give-away hæklekit


Larven Ludvig havde jo lovet at vende tilbage på bloggen. Der gik dog lidt mere end et par dage. I mellemtiden er Andreas blevet student og Katrine og hendes ting har efterhånden fundet sig til rette. Så nu er der efterhånden lidt mere ro på herhjemme igen. Lige indtil på søndag, hvor studenterkørslen foregår ;)...vi er heldigvis en af de første stop på ruten, så det skal nok blive hyggeligt.

Som nævnt i det sidste indlæg var materialerne/kittet til min hæklede larve Ludvig fra webshoppen Kukuk.dk. Nu kan en af mine læsere også få muligheden for at modtage et hæklekit. Det eneste man skal gøre er at lægge en kommentar til dette indlæg og så er man med i lodtrækningen om et kit.

Hæklekittet indeholder opskrift (på engelsk, men nem at forstå)
1 hæklenål i bambus 10 mm
Ribbon XL - der kan vælges blandt to forskellige farvekombinationer
Blå/lilla/grøn eller gul/rød/orange - skriv gerne i kommentaren hvilken farve du gerne vil vinde.

Vil du se flere billeder af min larve og hvad jeg mener om kittet, så kig på dette indlæg.

Den heldige vinder trækkes fredag d. 10. juli.





tirsdag den 16. juni 2015

Hæklet farverig larve


I de sidste par uger har jeg hæklet store kugler i Ribbon XL og jeg har glædet mig til at vise jer, hvad de skulle bruges til.
Resultatet er denne skønne larve, som næsten måler 90 cm. Så det er en dejlig stor larve, som gerne tager imod et ordentlig kram. Jeg kalder den larven Ludvig og han er allerede faldet godt til her hos os :)


Selvom jeg havde ret travlt i weekenden med istandsættelse og rengøring af Katrines lejlighed, så lykkes det mig, at færdiggøre larven i de sene aftentimer.
Det tager altid lidt længere tid med monteringen end man lige regner med og det holdt også stik denne gang. Jeg bruger nu gerne lidt længere tid, så slutresultatet kan blive tilfredsstillende for mig.

Jeg synes Ludvig er blevet skøn og jeg kan rigtig godt lide, at han er så stor. Nu har jeg også fået taget nogle billeder af Ludvig, der sneg sig ud i haven i går og som i kan se, hyggede han sig gevaldigt.




Jeg har prøvehæklet larven for en nystartet webshop der hedder kukuk.dk, der sælger garn og tilbehør. De har været så venlige at sende hæklekittet til mig, så jeg kunne få fornøjelsen af det.

Hæklekittet til larven kan købes i to forskellige farvekombinationer. Blå, lilla, grøn eller gul,rød, orange. Der følger også en bambus hæklenål med (10 mm) og så selvfølgelig en opskrift.

Hæklenålen synes jeg var for stor til min hækle-fasthed. Så jeg fandt en hæklenål i aluminium frem (8 mm) - den virkede bedre for mig.
Opskriften er skrevet på engelsk, så det skal man lige være opmærksom på. Men den er meget nem at følge og forstå.
Jeg har lavet en lille ændring på min larve - øjnene er blevet lidt anderledes. Jeg havde ikke nok af den hvide farve i mit kit, så jeg måtte lige improvisere lidt.
Kukuk.dk er gjort opmærksom på problemet og de retter selvfølgelig op på dette problem :)

Jeg har forøvrigt klippet et rør af det øverste fra nogle gamle nylonstrømper, bundet en knude, vendt vrangen ud og fyldt kugler op med nylonstrømpen indeni. Så er der styr på fyldet. Og de huller, der vil komme i så tykt et garn, bliver camoufleret ;)

Larven Ludvig siger farvel og tak for denne gang, men han vender tilbage på bloggen om nogle dage med en give-away :)

torsdag den 11. juni 2015

Strikkede bobler og hæklede bolde


Det er lidt hektisk hjemme hos os for tiden. Katrine skal flytte fra hendes lejlighed i Herning og skal igen bo hjemme ved mor og far. Hun har boet ude de sidste 6 år, så det bliver "spændende" at have hende her igen til daglig. Tror efterhånden vi har fået rum til alle hendes ting og ikke mindst tøj, for det er da utroligt hvad hun har fået samlet sammen ;)
Lejligheden skal være klargjort på mandag, så vi får travlt i weekenden med rengøring og maling

Derudover er vi startet på en opgradering af vore garage, hvor der blandt andet skal være et lille køkken. Det projekt står så lige nu på stand by, men køkkenelementerne står i stuen og "pynter".

Heldigvis er der også tid indimellem til at få luftet strikkepindede og hæklenålen. Lige nu strikker jeg på en farverig cardigan i Navia og så bliver der hæklet kugler/bolde i Ribbon XL.


Jeg tror min cardigan bliver et hit og den bliver sikkert en af dem, der bliver brugt flittigt. Den er rigtig sjov at strikke og den er bestemt ikke kedelig, så regner da med at den bliver færdig inden for nærmeste fremtid ;)

Kuglerne vender jeg tilbage til og i skal nok få at vide, hvad de skal bruges til. Indtil videre holder jeg det for mig selv, men jeg glæder mig da til at vise det færdige resultat.

Jeg vil ønske alle en rigtig god weekend, når i kommer dertil. Vores weekend starter i eftermiddag med at hente det allersidste (forhåbentlig) flyttelæs og så er det bare i gang med rengøring og maling de næste 3 dage. Tror jeg er træt, når vi kommer til søndag aften.

torsdag den 4. juni 2015

Broderet suttesnor med frøer


Ikke et eneste lille indlæg blev der skrevet i maj måned. Nu er juni måned godt i gang og den bliver ikke uden indlæg har jeg besluttet. Nu har jeg jo skrevet dette, så allerede der er jeg jo godt på vej ;)

Jeg har kikket lidt tilbage og der er nogle ting her i foråret som jeg ikke har fået bloggen om og som jeg rigtig gerne vil vise frem. 

Jeg vil i dette indlæg fortælle om en suttesnor/suttekæde, som jeg har lavet til en god ven. Tanja skulle bruge den som gave til hendes nevø Noah og spurgte for længe siden om jeg ville brodere og lave den. Den skulle selvfølgelig være med mine små broderede frøer. Den opgave havde jeg naturligvis svært ved at sige nej til, for selvom jeg sjældent laver noget på bestilling, var det alligevel for fristende.

Jeg havde helt frie hænder og det gjorde jo kun opgaven sjovere.  Jeg brugte en del tid på, at finde de helt rigtige materialer/farver. Undervejs besluttede jeg mig for, at det ville være fint også at brodere navnet Noah. Suttesnoren har kun 10 tern i bredden og da navnet samtidigt ikke måtte fylde for meget i højden, skulle der lige nogle forsøg til, inden jeg kom frem til en løsning, der var tilfredsstillende. Jeg synes suttesnoren blev fin og harmonisk. Alt i alt er jeg godt tilfreds og det tror jeg nu også Tanja var med suttesnoren, da jeg langt om længe fik den afleveret ;)



Undervejs fandt jeg ud af, at det ikke er helt ligegyldigt hvor lang sådan en suttesnor/suttekæde er.

Hvis du selv får lyst til at lave en suttekæde - broderet, syet eller hæklet er det vigtigt, at den for det første overholder Sikkerhedsstyrelsens krav -  En suttesnor må max være 22 cm i længden. Hvis den er for lang kan den vikle sig rundt om barnets hals og i værste fald kan det betyde at barnet bliver kvalt.

For det andet skal man ikke pynte en suttekæde med små dele - perler og lignende, selvom det kan være nok så farverigt og festligt.
Mønsteret til mine frække broderede frøer kan du finde lige HER og de kan jo bruges til så meget andet.

torsdag den 23. april 2015

Industrimuseet i masker


Foreningen "Seriøst strik for sjov", som jeg er medlem af, har også i år lavet en udstilling over et bestemt tema. Sidste år var temaet "Blot BLÅT" og i år blev temaet inspiration fra industrimuseet i Horsens. Helt tilbage i august sidste år var der i den anledning arrangeret en inspirationsdag på museet for alle i foreningen, der havde lyst til at deltage. Jeg har ikke deltaget, men har helt sikkert glædet mig til at se udstillingen.

Søndag den 22. marts fik jeg så endelig muligheden for, at se udstillingen, der i sidste ende kom til at hedde: "Industrimuseet i masker". Alle fra foreningen "Seriøst strik for sjov" var inviteret til åbningen og jeg havde min datter Katrine med til Horsens. Katrine havde selvfølgelig sit kamera med og det benyttede jeg mig af.

Jeg har ikke været så flittig på tasterne i den sidste måneds tid og har derfor ikke fået lavet dette indlæg før nu,. Jeg havde ellers en intension om, at det skulle på bloggen lige efter åbningen

Udstillingen kan ses frem til den 26. april 2015, så der er ikke mange dage tilbage, hvis man ikke har set udstillingen endnu og gerne vil opleve den på egen hånd.
Jeg synes, at det er spændende, hvordan bygninger, genstande og mønstre fra museet har inspireret deltagerne og det er meget forskelligt, hvordan det er kommet til udtryk. Udstillingen er ikke kun strik, for der har altså sneget sig lidt hækling ind....så det må jo være serøst hækling ;) Den lille detalje var der forøvrigt delte meninger om....

Nedenfor er en række billeder. Jeg håber de giver et lille indtryk af udstillingen.
Jeg vil lade billederne tale for sig selv og måske er der nogle af jer, der kikker med, som kan finde inspiration og ide til et nyt projekt.





tirsdag den 24. marts 2015

Hæklet påske kanin


Jeg har i den sidste tid arbejdet på en påskeudgave af mine hæklede låg til glas. Det er der så kommet en skøn påske kanin ud af. Jeg har haft rigtig mange overvejelser under vejs og selv om kanin-låget måske ser enkelt og nemt ud, ligger der rigtig mange tanker og forsøg bag, før det endelige resultat var tilfredsstillende. Jeg er ret glad for det færdige resultat og den er blevet lige som jeg har ønsket. Jeg har selvfølgelig lavet en opskrift og den deler jeg gerne med ønske om en god påske til alle.
Jeg vil ikke skrive så meget mere men lade billederne tale "næsten" for sig selv. Jeg håber i tager godt imod Kaninen Kalle - en oplagt ide til en værtindegave fyldt med dejlige påskeæg - men man kan også bare beholde den selv :)

"Det kan altså godt være lidt svært at passe på påskeæggene, når jeg også skal passe på min gulerod"
"Altså hende fotografen ville have mig fra alle vinkler ....det var lidt anstrengende...men så fik jeg en gulerod mere..jubii"
"jeg bliver helt stresset, når du jager rundt med mig på den måde og du behøver ikke at hæve stemmen....jeg gør jo lige som du siger"
"Det ender jo med at mine gulerødder blæser væk ...nu gider jeg ikke mere..ok du kan lige få et sidste billede. Men så skal det også tages så man kan se, at jeg faktisk  har en fin lille  haledusk"
Opskriften på en hæklet kanin kaldet Kalle (eller måske er det en påskehare)kan hentes lige HER
Håber du får fornøjelse af opskriften på
"hæklet kanin/låg til påskeguf" :)