torsdag den 29. november 2012

Hæklet hund

Hej jeg hedder Buster
Jeg er en af dem, der aldrig bliver træt af bamser og dukker. Derfor er der gennem tiden, fra min hånd blevet produceret adskillige af disse - både syede, hæklede og strikkede. Den anden aften begyndte jeg på endnu et lille væsen. Det er nu blevet til en Buster, som jeg synes, er helt vildt nuttet og sød.
Opskriften er fra Little Ow'ls Hut og kan downloades her gratis. (Mønsteret er på engelsk)
Jeg synes, det er et nemt mønster, der er let at gå til og der mange billede, der viser hvad man skal gøre. Mange af delene hækles på efterhånden, så det er efter min mening endnu et plus. Det jeg synes var det sværeste var armene, der var lidt af et pillearbejde til sidst, men med lidt tålmodighed gik det.
Jeg har hæklet i  Puppets 100 % bomuld 8/4 (50 g/150 meter) med en hæklepind nr. 3
Jeg elsker når de sidste deltaljer skal syes på - at sy snuden fast, placere øjnene - det er i denne proces, at der opstår liv og når jeg er helt  færdig, får jeg altid lyst til, at placere bamsen i forskellige positioner, der fortæller en historie - det har jeg så fotograferet denne gang. Jeg tog et hav af billeder, men jeg blev nødt til at begrænse mig til denne lille historie. Buster har ellers også mødt både en søpapegøje, en abe, siddet i en lille lænestole og mødt en rigtig hund, der hedder Chili.

Buster på eventyr

Gad vide om jeg kan snuppe en af dem ?
Hmm det her er da let nok, selv om jeg er lille


Hjælp - jeg tror jeg falder ned



Hjælp nu sidder jeg fast - kom og hjælp mig
Jubii reddet - se hvad jeg fik af min mor
Nu er jeg træt, min mors tørklæde er dejligt blødt ...ZZZzzzzz



onsdag den 28. november 2012

Jeg hækler noget ...


Nogen gange får jeg sådan en ubeskrivelig lyst til, at begynde på noget nyt nørkleri. Sådan havde jeg det i går aftes, da jeg kiggede i min strikkekurv og lysten til igangværende projekter kunne ligge på et meget lille sted. Jeg kiggede derfor nogle opskrifter, jeg har gemt til senere, igennem og valget var ikke svært. Har længe haft lyst til, at prøve denne opskrift.
Så nu hækler jeg på denne lille ting (foruden alt det andet) og jeg tror resultater bliver lige efter mit hjerte.
Jeg lægger mere ud, når jeg er kommet lidt længere - imellem tiden kan du jo prøve, at gætte hvad det er.

I eftermiddag skal jeg i strikkecafe på Tørring bibliotek og jeg glæder mig allerede. Det bliver hyggeligt, at hilse på de andre strikkepiger igen, hvoraf  to også er bloggere, nemlig Fru Knudsen og  Helles Hjørne
Jeg vil tage mit stribede tørklæde  med og forhåbentlig får jeg lavet lidt mere end sidst.

God tirsdag til alle

søndag den 25. november 2012

Nu er det vist ordnet

Fundet i gemmerne - skåret ud i tidernes morgen
Jeg har haft en såkaldt "robot" på min blog, som er sådan noget med, at man skal skrive nogle tal og bogstaver inden, der kan lægges en kommentar. Det er da en rigtig irriterende ting.
Jeg var ikke klar over det, men Gitte var så sød, at gøre mig opmærksom på problemet. Så nu har jeg været inde og ændre inde i mine indstillinger og problemet skulle nu være løst. :-)

lørdag den 24. november 2012

Strikket mini nissehue


Jeg fik lyst til, at min Kay Bojesen abe skulle pyntes lidt til jul. Derfor strikkede jeg denne lille nissehue og jeg synes, den er blevet rigtig fin og kær.
Hvis du også skulle få samme lyster som mig, kommer her min opskrift på nissehuen.

Nissehue 
Du skal bruge tyndt garn - det jeg har brugt er en gammel rest af noget garn fra Sandness, der hedder mam'sell, som har en strikkefasthed på 27 m på pind 2,5-3. Det er 100% akryl og er normalt ikke garn, jeg strikker i, men jeg har fået det forærende sammen med noget andet garn og farven er rigtig julerød.
Strømpegarn eller andet garn, der normalt strikkes på pind nr 3 kan bruges.

Slå 36 masker med hvidt garn på pind nr. 3 og strik 3 pinde i ret.
Fordel herefter maskerne på 3 strømpepinde ( 12 på hver) og fortsæt med at strikke glat (ret) rundt med rødt.
OBS. vend strikketøjet så du har to hvide riller ud mod dig selv.

  • 1. omgang - ret
  • 2. omgang - * 4 ret, 2 ret sammen * gentag ialt 6 gange, der er nu 30 masker tilbage
  • 3. omgang - ret
  • 4. omgang - *3 ret, 2 ret sammen * gentag ialt 6 gange, der er nu 24 masker tilbage
  • 5. omgang - ret
  • 6. 7. 8. 9. omgang - ret
  • 10. omgang - * 2 ret, 2 ret sammen * gentag ialt 6 gange, der er nu 18 masker tilbage
  • 11. 12. 13. 14. 15. omgang - ret
  • 16. omgang - * 1 ret, 2 ret sammen * gentag ialt 6 gange, der er nu 12 masker tilbage
  • 17. 18. 19. 20. 21. 22. omgang - ret
  • 18. omgang - 2 ret sammen, ialt 6 gange, der er nu kun 6 masker tilbage
Nu flyttes de 6 masker over på en pind og der strikkes stadig rundt.
Dette gøres ved, at man skubber alle masker hen i modsatte ende af pinden og samtidigt føres garnet stramt bag om maskerne - uden at vende strikketøjet.
Denne metode kaldes også I-cord på engelsk og så er der nok nogen, der ved, hvad jeg mener.
Der strikkes 6 omgange uden indtagning og på næste pind strikkes maskerne 2 ret sammen ialt 3 gange, så der nu er 3 masker tilbage. Strik med de sidste 3 masker 15 omgange eller indtil ønskede længde på huen.
Bryd garnet og træk igennem de resterende masker, træk til og hæft ( du kan også tage 1 ret løs af, strikke 2 ret sammen, træk den løse maske over) Sy den hvide kant sammen midt bag.
Jeg har lavet en lille hvid kvast og syet på, men man kan også vælge at slå en lille knude på huen.
Nu er der bare tilbage, at trække huen på aben og lidt julestemning indfinder sig.

Huen kunne også være sjov i mønstret strømpegarn, i striber eller din ynglings farve og kan så bruges på andre tider af året. Det er helt sikkert ikke den sidste hue jeg strikker til min Kay.

Håber i kan bruge mønsteret og der bliver strikket flere huer rundt omkring i stuerne.











torsdag den 22. november 2012

Jeg hækler stribe efter stribe

Jeg vil lige vise, at det går fremad med det hæklede tørklæde. Den grønne pil på billedet er der, hvor jeg begyndte på tørklædet.
Tørklædet hækles nemlig ved, at man først hækler den ene halvdel og så begynder man fra midten igen. Det vil sige, at jeg nu er lidt over halvvejs.
Ved at hækle på denne måde bibeholdes den fine afslutning/kant forneden i begge ender af tørklædet.
Det er en detalje, som jeg sætter stor pris på og som jeg synes er rigtig fin.
Lidt nørdet har man da lov at være.

Den opmærksomme læser har nok også opdaget, at der ikke er mange ender, der hænger og stritter ud fra siderne - de fleste har jeg heldigvis fået hæftet efterhånden som arbejdet skred fremad.


tirsdag den 20. november 2012

Det er MIN !






Man jo ikke sidde stille og strikke hele tiden, så jeg træner også flere gange i ugen.
Det har længe irriteret mig, at min medbragte drikkedunk, som bare er en tom vandflaske, kan være svær at genkende fra andres i trænings-lokalet  Derfor tænkte jeg, at jeg måtte lave et eller andet så jeg let kunne se, hvilken flaske der var min og desuden kunne undgå, at de andre også forvekslede deres med min.
Derfor har jeg strikket et rør som jeg kan trække på min flaske og nu har jeg lige pludselig min helt egen unikke drikkeflaske, der er let genkendelig.

 Måske laver jeg flere, så jeg kan skifte betræk alt efter humør.
















Jeg har strikket mit rør med noget strømpegarn, jeg engang har købt i den lokale brugs.



Jeg har slået 48 masker op, fordelt på 4 pinde og strikket rundt i rib ( 2 ret, 2 vrang ) på pind nr. 3 indtil ønskede længde.
Jeg stoppede ved 32. omgang, hæftede to ender, trak røret på flasken og så var jeg klar til noget fitness.


Du kan selvfølgelig også bruge Magic loop metoden. Drops har en instruktions-video på deres side her.





Du må meget gerne bruge ideen, men husk at linke til min blog - Tak



søndag den 18. november 2012

Glad genbrug

For dem der kender mig, er det ikke nogen hemmelighed, at jeg ELSKER farven grøn og desuden ofte går i genbrugsbutikker, hvor jeg af og til slæber noget med hjem, som jeg synes, jeg ikke kan leve foruden.
Sidste gang jeg var i en genbrugsbutik, faldt jeg over denne grønne kop, som jeg bare måtte eje.


Koppen står nu og pynter i vindueskarmen tæt på, hvor min computer står og gør mig glad og giver mig smil på læben, hver gang jeg kigger på den.
Kan i alle have en GLAD og GOD søndag

fredag den 16. november 2012

Strikkecafe og bunden af strikkekurven


Jeg er lige startet i en strikkecafe, hvor vi mødes hver anden tirsdag på biblioteket i Tørring. Det er Helle, der for 2 år siden var kvinden bag dette initiativ. Når man nu er sammen med andre strikkere, er det en fordel, at have noget i hænderne, som ikke kræver den store koncentration. Derfor fandt jeg et strikket tørklæde frem, som jeg påbegyndte i sommers. Dengang gik det bare derudaf med det, men da jeg havde strikket halvdelen og jeg skulle begynde på den anden halvdel, var det ligesom om, at det ikke var helt så spændende mere. 

Nu er jeg gået i gang igen med tørklædet og selvom jeg efter den første gang i strikkecafeen efterfølgende måtte pille lidt op, (der blev vist snakket lidt for meget og jeg skal altså tælle lidt engang imellem) er jeg nu godt på vej igen. Det går forbavsende godt og jeg kan faktisk godt lide at strikke på det igen, så nu er der håb forude og det skal nok blive færdigt. Jeg kan godt lide, at der på farvefronten sker noget nyt hele tiden og jeg ikke helt ved hvodan den næste stribe rapport bliver.
Mønstret er fra Drops nr. 139, garnet er strømpegarn "fabel" og jeg har brugt de farver, der står i opskriften undtaget den røde, som jeg synes var for mørk og dyster. Den er skiftet ud med en rød, der er mere klar og hvor der er pink og orange i. Jeg strikker på pind nr.3

onsdag den 14. november 2012

Hæklet tørklæde

Jeg var som så mange andre til messen "kreative dage" i Fredericia sidst i oktober. Jeg havde på forhånd besluttet, at jeg skulle have købt garn til et hæklet tørklæde, jeg havde forelsket mig i. Tørklædet er fra denne bog -  Strik ... ponchoer capes tørklæder sjaler. Bogen havde jeg købt kort tid forinden i Bilka og den kostede kun 75,- og jeg tror den stadig kan købes. Der findes mange gode opskrifter i bogen, så den kan jeg kun anbefale.

Hos garn-garagen fandt jeg, det garn jeg skulle bruge. Garnet hedder Coast. Det er en blanding af lammeuld/bomuld og er superlækkert og blødt.Som du kan se på billedet, købte jeg også et færdigpakket kit. Det er til et tørklæde i dobbelt-strik, men det er lagt på lager til senere.
Selvom jeg var træt, da jeg kom hjem fra messen, måtte jeg selvfølgelig samme aften straks i gang med tørklædet. Jeg startede med, at  hækle 77 luftmasker  som beskrevet i opskriften med hæklenål nr. 5, men jeg synes det blev alt for bredt og løst, så efter en lille dialog med mig selv, kom jeg frem til, at jeg ville gå ned på en nål nr. 4, men bevare maskeantallet. Det blev helt som jeg havde forstillet mig og jeg er meget tilfreds med resultatet.

Det er et supernemt mønster og jeg synes, det er et mønster, der hurtigt læres udenad

mandag den 12. november 2012

Lidt pynt inden jul

Jeg havde for et stykke tid siden strikket og filtet 3 mini græskar, som jeg synes skulle nydes lidt inden juledekorationerne tager over.
Derfor lavede jeg lige denne hurtige pynte/lys skål. Fadet havde jeg i forvejen og det fyldte jeg med kastanjer. Kastanjer har jeg normalt let adgang til, da jeg har et kæmpe stort og gammelt kastanjetræ ude ved vores indkørsel, men dagen i forvejen havde min mand været ude og rive alle blade og kastanjer sammen og kørt dem om bag ved huset i en kæmpe stor "kompost" bunke. Så derfor måtte jeg grave mig ind i bunken, indtil jeg fandt nogle kastanjer, der var brugbare. Endvidere er fadet pyntet med nogle små pyntegræskar og to glas græskar ( købt i genbrugen for små penge i efterårsferien) og til sidst samlede jeg nogle små grønne æbler op, der lå i vejkanten ned til hvor jeg bor og brugte dem.



Jeg synes selv det er blevet helt fint.

Strikkede mini græskar er fra en engelsk opskrift
Miniature feltede pumpkin og er fundet på Ravelry
her

Jeg har brugt Viking Sportsgarn 100% uld, der egner sig godt til filtning





søndag den 11. november 2012

Valg af blognavn

Bloggen har fået navnet Strikkefåret og det er ikke helt tilfældigt, at det blev netop dette navn.
Jeg kommer oprindeligt fra Færøerne og der siges, at hvis man er født på Færøerne, er man som pige født med et par strikkepinde i hænderne. Dette er nu ikke helt rigtigt i mit tilfælde, men jeg har strikket siden jeg som 6 årig fik et par strikkepinde i mine hænder. I starten blev det mest til små halstørklæder til mine dukker og bamser, men siden hen er jeg, hvis jeg selv skal sige det, blevet en habil strikker og jeg trives bedst, hvis jeg har mine strikkepinde inden for rækkevidde og tager dem gerne med overalt.
Navnet Færøerne kommer efter sigende fra det oldnordiske færeyjar og betyder fåreøerne. Selv om får og uld ikke længere er hovederhvervet på Færøerne, har fåreavl stadig en stor kulturel og social betydning på Færøerne. Der strikkes rigtig meget og det er stadig en tradition der holdes i hævd og som man lærer fra man er helt lille.


Et får fotograferet i Sandvik 
Så derfor faldt det mig meget naturligt, at selvfølgelig måtte jeg hedde Strikkefåret

torsdag den 8. november 2012

Ny i blogland

"Nu har jeg oprettet en blog"

Jeg har i de sidste mange år haft stor glæde af nettet og det man kan finde ved blandt andet, at besøge forskellige blogs. Jeg synes det er spændende, at se hvad andre kreative mennesker har lavet eller er i gang med. Det er en fortsat kilde til inspiration og det er fantastisk, at se hvad mennesker kan fremtrylle ved hjælp af hænderne og fantasien og nogen gange med få midler Jeg har fået mange gode ideer, fundet opskrifter og er blevet inspireret.

- Så nu har jeg selv oprettet en blog, hvor jeg hovedsageligt vil skrive om, hvad jeg laver af forskellige håndarbejdsysler, men nok mest om strik og hækling. Men der vil helt sikkert også snige sig noget af alt det andet ind.
Mit ønsker er, at der ude i den virkelige verden, er nogen der kan finde glæde og inspiration her hos mig.