torsdag den 30. maj 2013

Hvem kan nu kysse frøen


De sidste dage er gået med blandt andet at renskrive min opskrift på hæklede frøer, så jeg kunne få opskriften helt færdig. Det er ved at være sidste frist, for jeg har jo skudt en Give away i gang for et stykke tid siden, hvor en del af gevinsten er netop mønsteret på frøerne.
Hvis jeg selv skal sige det, synes jeg det har taget lang tid, at få alle mine notater renskrevet sådan, at også andre kan læse dem. Selvom jeg synes, mine notater var uførlige, er det alligevel noget andet, når man skal nedfælde opskriften til andre og den skal blive sådan, at dem som har lyst forhåbentlig også kan hækle efter den. Endvidere var det lige før jeg fik pip af at læse opskriften igennem om og om igen. Det er jo heller ikke helt ligegyldigt i en hækleopskrift, om der står at man skal hækle" 2 sammen" eller " 2 i den samme maske". Nu håber jeg og krydser fingre for, at der ikke er fejl i opskriften - det tror jeg nu ikke der er, men man kan aldrig være 100% sikker.
Nu er opskriften endelig på plads og det er jo heldigt for vinderen af min give away. Der har i alt været 176 lodder i puljen, så det er da en del. Selvom jeg havde skrevet, at hvis man ikke havde nævnt i kommentaren, hvordan man følger min blog, så deltog man ikke. Det har jeg så valgt ikke at tage så tungt (denne gang), så alle der har skrevet en kommentar har været med - nogle med et lod andre med 3 eller 5. Det har været noget af et puslespil at få styr på lodderne, men nu har jeg trukket en vinder og det blev:

Marianne med denne blog - tillykke til dig :)

Fordi der har været så stor interesse for mønsteret, har jeg desuden valgt, at 2 mere skal få glæde af  mit mønster. Derfor har jeg udtrukket to "trøstepræmier", som er selve mønsteret ( altså uden garn m.m.). De 2 vindere blev:
Cecilie Lerche Johansen 
 Laj med denne blog - tillykke til jer begge :)

Tak til alle der har været med i denne leg og tusind tak for alle jeres skønne kommetarer til frøerne. Jeg vil også lige fortælle, at jeg regner med, at mønsteret bliver lagt til salg om ikke så længe. Men det skal i nok få mere at vide om når den tid kommer :)

Tilføjelse d. 27. juni 2013: Nu kan opskriften købes for 30,- 

onsdag den 29. maj 2013

Kastanien blomstrer og en vinder er fundet


Imens jeg sad og skulle skrive dette indlæg, kiggede jeg ud af vinduet og over på kastanjetræet, der står lige udenfor. Det er bare så flot lige nu og er fyldt med de fineste blomster. Jeg har derfor lige været ude for at tage et billede af vidunderet, så i kan se hvad jeg mener. Selve den store tykke stamme er dækket af skønne grønne blade og er i sig selv også pragtfuld. Jeg elsker kastanjetræet, fordi det er så forskelligt at se på i løbet af året. Lige nu er det så de imponerende flotte blomstertoppe, der står lige op fra grenene, jeg nyder. Jeg har læst mig til, at når kastanjen blomstrer, siger man: Nu står kastanjerne i lys. Blomstertoppene er faktisk ikke kun en blomst, men består af mange blomster. Blomsten er hvid med en gul plet, der efterhånden skifter farve til rød. Farven er med til, at vise insekterne, der bestøver blomsten, hvor de skal dykke ned for at suge lidt nektar.


Jeg har også fået trukket en vinder af de 2 biografbilletter til filmen: Skovens hemmelige rige.



Den heldige vinder blev Katrine K - jeg har sendt en mail til dig
 Tillykke til dig og jeg håber du får en rigtig god tur i biffen :)

mandag den 27. maj 2013

Uldum Kær

På vej til kæret i bilen
I fredags var jeg som tidligere nævnt på en aftentur til Uldum kær. Det er et område der ligger mellem Horsens og Vejle. På Hedensteds Kommunes hjemmeside står der følgende om Uldum Kær:

"Miljøministeriet ved Skov- og Naturstyrelsen har i et tæt samarbejde med lodsejere og Hedensted Kommune gennemført et stort naturgenopretningsprojekt i Uldum Kær.
Der er lavet broer, gang- og cykelstier gennem kæret, og der er etableret en rasteplads for kanoer, parkeringspladser, fugletårne og borde og bænke.
Stierne er ruteafmærket, og der er opsat informationstavler i området." 

Der er lavet en lille folder: Oplev Uldum Kær, hvor der kan læses mere om stedet og der er også et kort over området i denne folder.
Vi havde en rigtig dejlig aften derude og det er bestemt ikke sidste gang, vi tager turen ud i kæret. Vi gik en lille tur i området og vi hørte også nattergalen.

Vi nød denne smukke udsigt
Der var masser af svaner
Solen går ned i Uldum Kær

søndag den 26. maj 2013

Lidt om min weekend

Jeg synes tiden går lidt for stærk lige nu og det er lige før, jeg ikke selv kan følge med. Det er godt nok, at have nogle bolde i luften, men nogen gange er der flere end jeg kan jonglere med på en gang. Jeg har gang i mange forskellige ting lige for tiden og jeg synes, det kan være svært at nå alt det jeg gerne vil. Denne weekend er gået med lidt forskelligt.
For det første har jeg i denne weekend en søn ,som er på Jelling Musikfestival. Jeg kørte torsdag eftermiddag 4 meget forventningfulde og rigeligt forsynede drenge til Jelling medbringende et fantastisk humør. Når der så bliver spurgt pænt, om jeg ikke har lyst til at komme ud med noget mad en af dagene, så siger jeg selvfølgelig ja til det. Jeg tilbyder straks at bage en portion pølsehorn til drengene og det synes Andreas er en RIGTIG god ide. Så fredag eftermiddag blev der bagt pølsehorn til den store guldmedalje og derefter gik turen atter til Jelling for at aflevere forsyningerne.

Pølsehorn klar til de sultne festivaldrenge
Der var en hyggelig stemning som altid i Jelling
Da vi holdt ude foran festivalpladsen fik vi lige en lille bid af Lukas Grahams optræden i ørene og det var rigtigt hyggeligt. Jeg har mange gange før i tiden været til Jelling Festival. Min mand kommer fra denne egn, så vi er nogen af dem, der har været med også dengang, da festivalen kun foregik en enkelt dag og det "bare" var en lidt større havefest. I år er der så 25 års jubilæum og det er næsten ikke til at forstå, at Jelling Festivalen har eksistret så længe. for vi er jo sjovt nok ikke selv blevet ret meget ældre i de sidste 25 år.


Samme aften havde vi en aftale med nogen gode venner om, at køre sammen ud i Uldum kær, hvor man kan høre nattergalen synge. Vi var også afsted sidste år en tur derud og ligesom sidst havde vi pakket en lille kurv med lidt vådt og tørt, tæpper og puder og myggelys. Der er på stedet borde og bænke, hvor man kan sidde og nyde sin medbragte mad. Derudover forfindes der toilet og en shelterplads, så det er rigtigt fint. Vi sad derude og nød det indtil klokken var et godt stykke forbi midnat. Tror det bliver en tilbagevendende begivenhed, for det er super hyggeligt. Jeg tog en del billeder i "kæret", men tror jeg vil lave et indlæg for sig selv med disse - måske i morgen.
Lørdag aften havde vi et par andre gode venner til spisning og det var også meget hyggeligt og bestemt også noget jeg nød.
Så alt i alt har det været en fantastisk weekend med masser af hygge og dejligt samvær.

Denne buket fik jeg lørdag :)

fredag den 24. maj 2013

En tur til frisøren

Hørte jeg rigtigt - Skal jeg til frisør?
Langt om længe kom den langhårede hippie Chili til frisør. Det var også tiltrængt efterhånden. Det er jo meget populært i diverse dameblade at vise sådan nogle før og efter billeder når nogen har fået en makeover. Derfor synes jeg, det var på sin plads, at der her på bloggen kunne være et sådan indlæg, når nu Chili havde gennemgået den store forvandling fra hippie til hot
Efter denne grundige trimning er hun i hvertfald helt klar til at gå sommeren i møde - nu kan solen og varmen bare komme an.

FØR
EFTER
Mon der er noget til mig        Her ligger jeg nu meget godt




onsdag den 22. maj 2013

Skovens hemmelige rige

Billedet er lånt her
Jeg har altid været fascineret af tegnefilm og er en af dem, som har samlet på mange forskellige tegnefilm lige siden de kunne købes i butikkerne. I starten var det på de gamle VHS-bånd og sidenhen, da filmene kunne fåes på DVD var det dem, der stod på ønskelisten. Det var især Disneyfilmene, som jeg i starten var helt euforisk over, at man nu kunne, se hjemme i sine egne stuer. Jeg er vokset op dengang, da Disney og tegnefilm var noget. vi så en gang om året. Det var ved juletid, når der blev sendt "Disney juleshow", hvor tegnefilms figuren fra Peter Pan Jesper Fårekylling var vært og det var denne kendingsmelodi, der lød rundt omkring i stuerne:



Man må sige der er sket ret meget siden dengang.Jeg har stadig de helt gamle VHS-bånd, men i dag er de pakket ned i kasser og står på loftet Jeg kan ikke helt nænne at smide dem ud og måske kunne det en dag være fornøjeligt med en tur ned af Memory Lane.
Jeg synes selvfølgeligt også det er hyggeligt , at se de nye film der dukker op. De film, der kommer nu, er meget mere digitaliserede og computeranimerede, men det synes jeg nu ikke gør så meget. Der er mange flere muligheder for fede effekter og storslåede verdener. En tur ind i et spændende eventyr, hvor fantasien er i højsædet er da skønt, synes jeg. Jeg tror aldrig jeg bliver for gammel til tegnefilm og nu kommer der så endnu en tegnefilm i biograferne: Skovens hemmelige rige.  Filmen handler om en teenagerpige, som på magisk vis krymper ned til fe-størrelse. Sammen med bladfolket, der er skovens beskyttere, må hun herefter bekæmpe det onde der truer. Det er altså en en helt klassisk fortælling om kampen mellem det onde og gode og den er for børn, men også for barnlige sjæle ligesom mig. Filmen har premiere i biograferne i morgen d. 23. maj  og jeg skal helt sikkert ind og se den.

Jeg har fået mulighed for at udlodde 2 biografbilletter og derfor vil jeg gerne glæde en af mine læsere med disse.
Det eneste du skal gøre er at være fast læser og skrive en kommentar til dette indlæg, så deltager du i "kampen" om billeterne. Vinderen bliver trukket d. 29. maj

Traileren til filmen kan du se her:

lørdag den 18. maj 2013

Mælkebøtten

Denne mælkebøtte er fra vores græsplæne 
Nogle mennesker vil nok påstå, at mælkebøtten eller løvetand er noget fanden har skabt. Det tror jeg nu ikke "han" har, selvom den også går under navnet fandens mælkebøtte. Det er en plante mange har et meget ambivalent forhold til. På den ene side er den en af de mest hadede planter, men samtidigt er den også en af de mest elskede. Den er hadet, fordi den trænger sig på og er noget ukrudt, som enhver haveejer ser på med gru, fordi den ødelægger drømmen om den perfekte og velplejede græsplæne. Den er derimod elsket og beundret når den står flot og rank. Både når den står alene, men også når den i samlet flok udgør et helt blomstertæppe på marker og i grøftekanter. Lige nu her i midten af maj er den allerflottest.
Jeg tror at mælkebøtten er den blomst, som flest mennesker kender til på både godt og ondt. Netop fordi den er så udbredt og karakteristisk. Jeg holder af den - min mand holder mindre af den, men det er også ham, der har arbejdet med at bekæmpe den. Jeg synes også, den godt må findes i min græsplane, men den skal selvfølgelig heller ikke tage overhånd - min mand synes det nok lidt før end mig.

Jeg vil ønske jer alle en dejlig pinse - gå nu ud og nyd mælkebøtten og måske samtidigt også bekæmpe et par stykker 

fredag den 17. maj 2013

Strikket slips

Andreas med sit nye strikkede slips
Sidst i April skrev jeg et indlæg, om et ønske min søn havde - et hjemmestrikket slips. Det ønske måtte jeg selvfølgelig opfylde, så vi fik købt garn i den rigtige farve og jeg gik straks i gang.
Nu er slipset så haft sin debut. Andreas var til en fødselsdagsfest i lørdags og slipset skulle derfor tages i brug for første gang. Andreas er vældig glad for resultatet og det er selvfølgelig det vigtigste, for sådan nogle unge "mænd" ved godt hvad de vil have og hvad de ikke bryder sig om. Jeg tror faktisk han var lidt stolt over at han kunne sige til kammeraterne "at det har min mor strikket" til mig. Jeg fik allernådigst lov til at fotografere den unge mand, selvom han ikke ligefrem nød det.
Jeg har brugt denne opskrift som udgangspunkt, men jeg har ændret lidt på bredden i det smalle stykke og har valgt en anden måde at lave indtagningerne på. Men for at være helt ærlig, skal der ikke den "store" opskrift til at lave et slips. Det er et spørgsmål om hvor bredt man ønsker det og hvor langt.

Til slipset er der brugt et nøgle Catania fra Schachenmayr (det er merceriseret bomuld med en løbelængde på 125 m/50 g) i en navy blå color 0124
Jeg (og Andreas) ønskede det lidt stramt og fast. Derfor valgte jeg, at strikke slipset på en pind nr. 3
  • Jeg har slået 11 masker op ligesom i opskriften og strikket perlestrik ( 1 ret, 1 vrang )
  • Jeg har brugt et almindeligt slips til at måle længden efter og har også brugt det til, at måle hvor slipset skal begynde at blive smallere. 
  • Der er kun taget 4 masker ind i alt - det vil sige, der er 7 masker tilbage i det smalle stykke ( i opskriften er der taget ind, så der er 5 tilbage, det synes jeg personligt er for smalt)
  • Mine indtagninger er lavet i midten af slipset i stedet for i siderne. Det er også meget pænere og nemmere efter min mening. 
  • Indtagningerne er lavet over de 3 midterste masker på pinden - ved at tage 2 masker løs af på en gang som hvis der skulle strikkes vrang (de skal ikke strikkes), strikke 1 ret og derefter trække de to løse masker over den strikkede maske - der er nu taget 2 masker ind
Andreas' slips fik følgende mål: Strik med 11 masker indtil arbejdet måler ca 60 cm, derefter tages der 2 masker ind. Strik 5 pinde uden indtagning og tag på næste pind igen 2 masker ind - strik videre med de resterende 7 masker indtil det smalle stykke på slipset måler ca 80 cm.


Det strikkede slips på nært hold
Slipset er bundet med det, jeg kalder en dobbelt knude, men den kaldes åbentbart også en Kent-knude. Hvordan den bliver bundet, kan du se lige her. Inde på siden slipseknuder.dk findes der flere forskellige slipseknuder og vejledninger til, hvordan de bindes. 

Ung mand på vej til fest
 PS - vil lige fortælle at det er højeste mode lige nu med strikkede slips og flere store modehuse har dem i deres kollektioner - men de er bare ikke strikket med kærlighed fra en mor :)

tirsdag den 14. maj 2013

Dreambird sjal og omgangstæller


Jeg er lige startet op på et nyt sjal. Sjalet hedder Dreambird og opskriften er nu blevet oversat til dansk. Jeg er med i en gruppe på facebook og her er sjalet blevet en hel dille. Jeg har efterhånden set en del eksemplarer af dette sjal og har selv længe haft lyst til at lave mit eget. Først skulle jeg lige finde ud af, hvilke farver jeg ville bruge. Jeg har set rigtig mange, hvor bundfarven er mørk og fjerene er i sprælske farver. Men selvom jeg godt kan lide farver med spræl i, har jeg valgt at strikke en mere dæmpet udgave. Jeg havde et par nøgler af  den grønne på lager. Det er Mark & Kattens Fame trend i farven 652. Den grønne var mit udgangspunkt og ret hurtigt besluttede jeg mig for, at en råhvid  kunne være superfin sammen med. Derfor har jeg købt 3 nøgler råhvid Drops Alpaca  fra Garnstudio til bundfarven.

Sjalet strikkes med mange vendinger og hver fjer rapport går over 70 pinde. For at holde styr på pindende har jeg været ude og investere i lidt nyt udstyr.


Jeg har købt mig to forskellige omgangstællere. Den første er en lille en man kan sætte på fingeren. Jeg ved nu ikke, om jeg synes, den er så smart. Men jeg ved, at den er blevet meget populær og den kan jo også bruges uden at skulle placeres på fingeren, hvor jeg tror den vil irritere mig.
Den anden er købt i Harald Nyborg og er  faktisk en styktæller m/monteringsplade til tælling af f.eks. passagerer m.m. Den har en lille fod og den står helt fint uden montering. (måske lokker jeg min mand til at monterer den på et lille stykke træ - bare fordi det kunne se lidt godt ud)
Jeg er faktisk blevet helt glad for denne tæller og det er dejligt nemt at holde styr på pindene nu. Et enkelt klik og jeg har kontrollen, så de penge er givet godt ud, synes jeg.
I starten synes jeg, at opskriften var forvirrende. Det er ikke, fordi opskriften ikke er beskrevet udførlig - tværtimod opskriften fylder 18 sider med billeder og der står RIGTIG meget. Faktisk tror jeg det var medvirkende til min forvirring, for da jeg først kom i gang, fik jeg hurtigt fornemmelsen, af hvad der skulle ske og hvorfor. Der er en pind til pind beskrivelse til sidst i opskriften (uden de store forklaringer) og den følger jeg bare nu og sætter kun ganske få, men strategiske maskemarkeringer i, hvor jeg nu lige synes, det er nødvendigt, for ikke at skulle tælle så meget.


Jeg har valgt, at for enden af hver fjer er der en maske i bundfarven. På denne måde kommer den rå-hvide til at omkranse hele fjeren - også nede i spidsen. Det vil sige, at jeg ikke strikker helt ud i bunden men vender en maske før. Dette lyder sikkert forvirrende for dem, der ikke har strikket sjalet. Men for dem der har - tror jeg det giver mening.

mandag den 13. maj 2013

Grejsdalsløbet 2013

Der var fart over feltet
Søndag var der fart over feltet lige her, hvor jeg bor. Der var nemlig Grejsdalsløbet i denne weekend. Det er en årlig tilbagevendende begivenhed. Selvom vi ikke bor i Vejle, kommer der også rigtig mange cykelryttere forbi vores indkørsel. Så vidt jeg er orienteret, drejer det sig om dem, der har valgt at kører de lange ruter på henholdsvis 170 og 200 kilometer. Hvis du klikker på dette LINK kan du læse lidt mere om løbet og hvis du klikker på dette LINK kan du se et kort over området med 200 km ruten indtegnet og hvor langt ud ruten faktisk strakte sig. Der kommer tit cykelryttere forbi vores hus, fordi vi bor i et område, hvor det åbentbart er godt at cykle rundt i, men når der er løb, kommer der en del flere forbi og det er da lidt festligt.

Jeg havde også besøg af et par fyre, der havde lidt problemer. Jeg spurgte selvfølgelig, om jeg måtte fotografere dem og det måtte jeg gerne. Men de sagde straks:
"vi vil  ikke love, at der kommer de store smil frem i ansigterne på os"
Mon det er her problemet er ?

Der skiftes slange og der var også et lille smil fremme!
Jeg har læst, at mange er utilfredse med, at rytterne bare lader de brugte slanger ligge og flyde, når de har skiftet til en ny. Disse to flinke fyre bankede pænt på min dør og spurgte om jeg havde en skraldespand, hvor de kunne komme den brugte slange i - så det er altså ikke alle, der bare smider om sig med slanger!

Jeg fik endnu en buket i søndags. Det var ikke en morsdags gave fra mine børn, for den havde jeg jo fået for et stykke tid siden, som var denne GAVE . Nej - Blomsterne var fra min søster og de var valgt med omhu.


lørdag den 11. maj 2013

En weekend med blomster og hygge

Jeg fik tulipaner af min svigermor - Blå Iris af min svigerinde - og kom af med lidt af min engkabbeleje, for svigerinden fik lidt med hjem i en spand, selvom jeg ikke var meget for det ;)
Først og fremmest vil jeg gerne sige tak for alle de mange, søde og positive tilbagemeldinger, jeg har fået angående mine hæklede frøer.  Det er jeg rigtig glad for og samtidigt er jeg også lidt overvældet over det.
Jeg synes selvfølgelig selv mine frøer er supersøde og jeg regnede da også med, at der ville være andre, som fandt dem charmerende, men den respons og interesse, der har været har alligevel overgået mine forventninger.
Endvidere vil jeg også gerne byde velkommen til alle jer nye, der har valgt at følge med/blive fast læser her hos Strikkefåret og også en tak til jer, der har "synes godt om" på facebook.
De sidste dage er tilbragt sammen med familie og venner. Det har været super hyggeligt og dejligt med 4 sammenhængende dage, hvor manden også har haft fri. Vi har fået fejret Andreas' fødselsdag i torsdags (Kristi himmelfartdag) og fredag havde vi det hyggeligt i gode venners selskab. Dagen i dag er ren afslapning og maden er dejlig restemad - oksemørbrad med saltkogte kartofler og en fyldig salat. I morgen kommer der mere familie til frokost og det bliver helt sikkert hyggeligt.
Jeg har ikke haft så meget tid til at læse og kommentere på andre blogs i den sidste uges tid. Tror jeg vil kigge mig lidt rundt omkring i aften, for det er altid spændende og hyggeligt at se, hvad der sker rundt omkring i blogland.

onsdag den 8. maj 2013

Give away


I anledning af at jeg i dag har haft min blog i præcis 6 måneder, synes jeg, det skal fejres. Da jeg samtidigt har fået mine hæklede frøer færdige (se flere billeder lige HER), synes jeg det er oplagt, at gevinsten skal være noget med disse frøer. Det er ikke mine frøer der er gevinsten, for du skal selv igang, hvis du vil eje en frø eller to. Derfor har jeg besluttet, at gevinsten bliver følgende:

Mønsteret til mine frøer
Garn til en enkelt frø - enten pige eller dreng efter eget valg
Der vil også følge et par øjne med, samt lidt glimmergarn til en lille krone, så man kan lave en frøprins eller prinsesse

For at deltage skal du:
  • Du skal være fast læser - du skal skive en kommentar, hvor du nævner, hvordan du følger mig enten via bloglovin eller Google Friend Connect (hvis ikke du nævner det i kommentaren, deltager du ikke) Du må også gerne fortælle, om du ønsker garn til en dreng eller en pige.
For at samle ekstra lodder kan du - det er derfor ikke et krav - det er helt frivilligt :)
  • Du får 2 ekstra lodder, for at linke til min give away på din blog, brug billedet øverst. Skriv det gerne i kommentaren, hvis du vælger at gøre det.
  • Du får 2 ekstra lodder for at synes godt om Strikkefåret på facebook. Siden finder du HER. Skriv også dette i kommentaren, hvis du vælger dette.
Du kan altså samle 5 lodder i alt. Hvis du ikke selv har en blog, skal du også huske at skrive din mail adresse, så jeg kan kontakte dig, hvis du er den heldige.


Tilføjelse d. 27. juni 2013: Nu kan opskriften købes for 30,- 

tirsdag den 7. maj 2013

Hæklede frøer

Jeg er ingen frøprins, men du er min prinsesse!
Nu har jeg langt om længe fået mine frøer hæklet færdige, fyldt, monteret og broderet. Jeg har også fået taget nogen billeder (læs mange) og nu er jeg glad for at kunne vise dem frem til alle jer, der læser med. Jeg er blevet meget tilfreds med frøerne og har hygget mig med at lave dem. Jeg har også hygget mig med at fotografere frøerne og det kom der en del billeder ud af, så nedenfor er der "lidt" billedspam - kunne ikke rigtig vælge, hvilke, der skulle med i dette indlæg - så....

Hva' - kunne du tænke dig at dele en flue med mig?
Har jeg forøvrigt fortalt dig du er smuk ?

Han er nu meget nuttet, når han sådan hvisker søde ord i øret på mig.

Jeg forsøger lige med en arm rundt om hende -
Yes! hun protesterer ikke
Thi hi - Jeg bliver helt genert. han er da vist en frækkert, men sød det er han.

Uhm - hvor dufter hun godt

Nu har jeg vist fået mig charmeret ind i varmen. Det er nu lidt hyggeligt, at sidde her nede ved åen og holde om min drømmepige.
Er der noget bedre end at ligge her i solen sammen med en smuk pige - det skulle da lige være et kys eller to?
Jeg er gået i gang med, at få renskrevet mine notater, som jeg har nedfældet, mens jeg har hæklet. Skriblerierne skulle der gerne komme en brugbar opskrift ud af. Jeg har også planer om en Give away eller som nogen også kalder det et Bloglotteri, men det skal i nok høre mere om.

Tilføjelse d. 27. juni 2013: Nu kan opskriften købes for 30,- 

mandag den 6. maj 2013

Morsdag med lidt snyd og familieforøgelse

Morsdags gave 2013
Det var morsdag i går.(tilføjelse: er lige blevet opmærksom på,at det ikke var i går - Tak for oplysningen til hende her - så det er da med lidt mere ekstra snyd ;) ha ha)
Der er sikkert rigtig mange, som får gaver eller blomster denne dag. Nogen vil  mene, at dagen kun er endnu et påskud for forretningerne til, at få solgt flere ting/blomster og at dagen efterhånden bliver mere og mere kommerciel. Man kan sige og mene meget om denne dag, men her i huset "fejrer" vi dagen. Jeg ved,at mine børn glæder sig til, at give mig en gave denne dag og jeg synes selvfølgelig det er skønt at modtage gaver fra børnene. I år har jeg været så heldig, at få et længe ventet ønske opfyldt. Jeg synes, at Kay Bojesen's træfigurer er så fine og søpapegøjen har været på min ønskeseddel meget længe, så da jeg for nogen tid siden erfarede, at den ville blive sat i produktion igen, blev jeg bare så glad og nu er jeg den lykkelige ejer af denne figur.
For mig har søpapegøjen en særlig betydning, den minder mig om færøerne og alt hvad det indbefatter. Søpapegøjen eller lunde, som den hedder på færøerne er nok den fugl, jeg holder allermest af. Jeg elsker dens sjove udtryk og farverige næb. Jeg har også minder om min bedstefar, der sidder ude i hans "hjallur" (et slags udhus, hvor især kød og fisk vindtørres) og gør søpapegøjer klar til aftensmad. Jeg mindes hans fortællinger om fuglefangst på lodrette/stejle klipper med fleygastong, som er en fugle-fangststang.
Jeg havde som sagt hørt en lille fugl synge om, at Kay Bojesen søpapegøjen ville blive sat i produktion igen og da jeg "opdagede" den i en Imerco tilbudsavis for et par uger siden, har jeg selvfølgelig snakket varmt om den. Men jeg har ikke på noget tidspunkt tænkt, at børnene måske kunne finde på at købe den til mig, da den jo er lidt dyr. Mine børn har derfor været rigtig "bange" for, at jeg selv ville købe søpapegøjen inden morsdag.  De har købt min gave for flere uger siden og inden jeg havde fundet ud af, at den nu kunne købes. Derfor fik jeg faktisk min morsdags gave allerede i sidste weekend, for børnene ville ikke risikere, at jeg selv købte den og de havde ikke nerver til at vente længere :)
Nu har jeg så et medlem mere i min Kay Bojesen familie og jeg er rigtig glad for dem alle. Aben har jeg fået til min sidste runde fødselsdag og gravhunden er også en gave fra mine børn.

Min lille træ-familie
I dag er det min "lille" søn Andreas på næsten 2 meter, der skal fejres og have gaver. Han bliver 17 år og Katrine og "svigersønnen" kommer og spiser med i aften. Katrine har lovet sin lillebror, hun vil lave en reven æblekage, som hun vil tage med - uhm den glæder jeg mig allerede til.
Vejret er skønt i dag og Andreas mente helt bestemt her til morgen, at det kun alene kunne tilskrives ham og så fik jeg et lille smil.

lørdag den 4. maj 2013

Sidste pip om den strikkede ugle

Strikket ugle filtet og tør
Jeg fik da vist aldrig vist min strikkede ugle helt færdig. Efter den kom ud af vaskemaskinen, fik uglen lov at tørre med en lille papkasse indeni. Uglen er blevet næsten magen til den, som er afbilledet i opskriften inde på Sandnes Garns hjemmeside, så det kan jeg jo kun være tilfreds med. Hvis du skulle få lyst til også at strikke dig en ugle - kan opskriften findes lige her og den er ganske gratis.
Jeg har været til fødselsdag i eftermiddag og i morgen skal jeg til en konfirmation, så der er i denne weekend ikke megen tid tilbage til blogs og kreative sysler. Derimod fortærer jeg lidt flere kalorier end normalt, så på mandag, må jeg hellere gi' den en ekstra skalle i mit fitness center.
Nu skal jeg i gang med at lave en æggekage og jeg har lovet Andreas (som mener bacon er det bedste krydderi i verden), at vi ikke skal gå ned på bacon. Det må vist kaldes en weekend i synd, men det skal man give sig selv lov til engang imellem.
I aften vil jeg hygge mig med familien, strikke lidt og måske er der en god film vi skal se. Ønsker alle en skøn lørdag aften og en dejlig søndag, med forhåbentlig en masse sol. Jeg har hørt vejret skulle blive rigtig godt imorgen.

torsdag den 2. maj 2013

Strikket af min bedstemor til mig


For et stykke tid siden skrev jeg et indlæg om nogle fåre-knapper, som jeg havde købt hos Maskebal. Jeg havde fotograferet knapperne på et sjal, som min bedstemor har strikket til mig. Der var flere af mine læsere, der havde et ønske om, at se lidt mere af dette fine sjal. Det ønske vil jeg rigtig gerne imødekomme. For det første er det et fantastisk flot stykke strik, som min bedstemor har lavet og det fortjener at blive vist frem - også her på bloggen. For det andet  hører der en lille historie med til sjalet.
Jeg har faktisk et andet sjal næsten magen til det grå. Jeg kalder det, det oprindelige sjal. Det er strikket i brune farver og er meget større end det grå. Jeg var engang på Færøerne og boede som altid også hos min bedstemor. Hun havde i gemmerne et Navia strikkehæfte, hvor der var et stort sjal, som jeg forelskede mig i. Min bedstemor tilbød, ar strikke det til mig. Jeg rejste hjem og min bedstemor gik i gang med sjalet. I tiden efter foregik der en flittig korrespondancemellem os. Min bedstemor er nemlig en person, som vil gøre det så godt som overhoved muligt. Hun sendte blandt andet strikkeprøver i forskellige farver og en lille prøve af borten. Jo der var ikke overladt noget til tilfældighederne der.
Jeg bruger tit sjalet som en slags overtøj, fordi det netop er så stort. Efter min bedstemor havde strikket det store brune til mig, lavede hun et mindre til min moster i  lysegrå og mørk koksgrå. Derefter gik der lidt inflation i det. Jeg ved ikke helt hvor mange hun har lavet til familie og venner af familien, men det er blevet til en del. Jeg ytrede på et tidspunkt også et ønske om, at jeg gerne ville have et mindre og det måtte gerne være gråt og det skulle jeg selvfølgelig også have. Nu er jeg den lykkelige ejer af to fine sjaler, som min bedstemor har strikket til mig og jeg ved, at de er strikket med stor kærlighed.. Jeg ved også, at hun ikke strikker flere af denne model. Derfor er mine sjaler både det første og sidste hun har haft på pindende af denne model Hun strikker stadig, men efterhånden er det mest strømper og ikke noget der kræver alt for meget tænkning og opskrifter, der er svære at forstå.
Jeg kan rigtig godt lide, måden hvorpå man har kombineret et et klassisk færøsk mønster med en fin bladbort og ensfarvede sider. Sjalet er strikket ved først, at strikke midterstykket. Derefter samle masker op på de to lange sider og strikke de to grå "vinger" og tilsidst er borten strikket for sig selv og syet fast.
Mønsteret kan også findes på Navia's hjemmeside - under gratis opskrifter. Hvis du trykker på det følgende link kommer hæftet som en pdf fil. Det er model nummer 15.

Begge mine sjaler er strikket i Navia 2-trådet

Katrine var lige forbi og så kunne hun jo passende stå model - det er hun også mere vant til end jeg. Hun har nemlig også en blog, men den handler mest om mode.

Opdaterng d 04.05.2020 Linket til Navias hjemmeside virker ikke mere, men jeg har fundet et andet sted hvor opskriften kan ses - HER og det er stadig model 15

Dejligt stort og skønt at putte i